Skip to content

Aukey EP-B40 hörlurar recension

Aukey är ett varumärke som specialiserar sig på konsumentelektronikprodukter. I katalogen finns externa batterier (powerbank), USB-laddare, kablar, adaptrar för smartphones, biltillbehör, lysdioder etc. Varumärket är också aktivt inom ljudsektorn (hörlurar, hörlurar, högtalare). I denna testa vi är intresserade av deras hörlurar Aukey EP-B40. Dessa billiga Bluetooth-hörlurar designades för sportanvändning. Förutom att använda trådlös teknik är de motståndskraftiga mot svett och regn. Vi använde dem i flera dagar för att se vad det var värt. Kolla in deras funktioner och prestanda nedan.

Bra poäng
– Bekväm och lätt
– Lätt att använda
– Medföljande tillbehör


Negativa poäng
– mikrofon

Aukey EP-B40 hörlurar


hörlurar-Aukey-EP-B40

Aukey EP-B40 hörlurar kommer i en mycket enkel kartong. Bluetooth-hörlurarna visas på ritningen på framsidan. Observera att alla lådor som utgör förpackningen är återvinningsbara. När alla lådor är öppna får du EP-B40 hörlurar, en skyddande påse, en USB till mikro USB-kabel för att ladda batteriet, tre par öronsnäckor och öronkrokar, en användarmanual och en karta. Förpackningen är komplett, varumärket har inte varit snålt på de medföljande tillbehören. Hörlurar finns tillgängliga för mindre än 30 euro på internet.

Aukey EP-B40 Test


Aukey-EP-B40-recension

EP-B40 har en klassisk design för Bluetooth-hörlurar. De två in-ear-hörlurarna är anslutna med en tunn kabel där det finns en knappfjärrkontroll för att interagera med din musik. När du bär hörlurarna placeras kabeln på nacken. Det är inte besvärande att du knappt kommer att känna det under din träning. Satsen är väldigt lätt (13 g), så dessa hörlurar kan följa med dig överallt. Du kan skjuta dem direkt i fickan eller använda det lilla locket som medföljer förpackningen. Detta tillbehör är viktigt om du vill placera hörlurarna i en ryggsäck eller handväska. När du väl har placerat det i det lilla locket hittar du dem lättare i din väska och kabeln trasslar inte in i de andra föremålen i din väska. Konkurrerande varumärken bör erbjuda detta tillbehör med sina par hörlurar.

Aukey EP-B40 kommer att tilltala idrottare som vill träna medan de lyssnar på musik. Kabelns kontakt på nacken är inte irriterande. Dessutom är kabeln ganska kort, så den kommer inte att fånga föremålen omkring dig under din träning. Det kommer inte heller att störas från kabeln när du joggar. Aukey har integrerade magneter i de skyddande skalen. Magnetism ansluter förmakarna till varandra. Många märken införlivar detta element i sina Bluetooth-hörlurar. Det är en bra idé, det håller hörlurarna säkra runt halsen när du slutar lyssna på din musik. Du tar bort hörlurarna från öronkanalerna och kopplar ihop de två öronsnäckorna. Tack vare magneterna behöver du inte lägga hörlurarna i fickan. Där är de anslutna till varandra och säkert runt halsen. De glider inte även om du rör dig.

Egenskaper


Aukey-EP-B40-test

Tillverkaren erbjuder flera par ändlock och stabilisatorer. Dessa två element placeras mycket enkelt på örat. Som vanligt måste du prova olika storlekar på tips och krokar för att hitta de som matchar din kroppstyp. Ta dig tid att välja dem, eftersom det påverkar din användarupplevelse. Med rätt par öronproppar förseglas din hörselgång och hjälper till att minska buller från utsidan. Det är också viktigt för komfort. När det gäller kroken håller de hörlurarna i öronen. När du har hittat rätt ändkåpor och krokar får du en bra passform och god stabilitet. De Aukey EP-B40 hörlurar glider lätt in i dina kanaler och krokarna pressas mot öratkörteln. Öronkopparna är lätta (13 gram) och bekväma. Du kommer att kunna bära hörlurarna i flera timmar i taget utan att känna obehag. Deras låga vikt bidrar till god komfort under dina fysiska övningar.

Hörlurarna sitter säkert i öronen. Du behöver bara byta ut dem när du utför sportaktiviteter med stötar. När du till exempel joggar på ett löpband. Under denna aktivitet skjuter förmaken ut något från dina öron, men det är ganska minimalt. Du kommer inte att sätta tillbaka dem igen och igen när du använder dem. Det här problemet finns ibland med konkurrerande Bluetooth-hörlurar, men inte med Aukey EP-B40.

Hörlurarna använder Bluetooth-teknik i version 4.1. De är kompatibla med aptX-codec. Din enhet (smartphone / ljudspelare) måste stödja denna codec för att kunna använda den. Det är väldigt enkelt att para ihop hörlurarna med dina olika enheter. Du kommer inte att gå vilse om du har använt den här typen av hörlurar tidigare. Du fortsätter att trycka på mittknappen på fjärrkontrollen. Fortsätt trycka tills lysdioden blinkar blått och rött. En hörbar signal säger att hörlurarna är på. Sedan går du till Bluetooth-menyn på din smartphone / ljudspelare för att välja hörlurar. När väl välj den trådlösa anslutningen utförs automatiskt. Det är snabbt och enkelt. Du behöver inte lämna Saint Cyr för att kunna använda Aukey EP-B40.

Fjärrkontrollen på kabeln är utrustad med tre knappar. Mittknappen används för att slå på hörlurarna, initiera trådlös ihopparning, hantera uppspelning / paus och svara / lägga på dina telefonsamtal. När det gäller knapparna “+” och “-” används de för att navigera mellan ljudspår (lång tryckning) och justera ljudvolymen (kort tryckning). Det är enkelt att använda kontrollknapparna. Mikrofonen inbyggd i fjärrkontrollen är inte superkvalitet. Dina samtalare kan höra dig eftersom volymen är hög. Men våra ord saknar fortfarande förståelse. Det är att föredra att gå direkt via din smartphone om du får ett samtal. Micro USB-porten som används för att ladda batteriet finns också på fjärrkontrollen. Den är skyddad av en liten gummiklämma. Den måste sättas tillbaka när du inte laddar hörlurarna, eftersom kontakt med vatten kommer att skada den.

Prestanda och ljudkvalitet


Avis-Aukey-EP-B40

EP-B40 är låga Bluetooth-hörlurar, så förvänta dig inte något snyggt på ljudsidan. Audiofiler som letar efter en exakt och detaljerad återgivning kan leta efter en annan referens. Med dessa hörlurar är det särskilt bas och diskant som läggs fram. Medierna saknar närvaro, men återgivningen är tillräckligt uppslukande. Detta är den typ av ljud som uppskattas av idrottsmän, effekten av basen motiverar när man spelar sport. De Aukey EP-B40 Kommer att tillfredsställa alla användare som vill njuta av sin musik under sina sportaktiviteter. På isoleringssidan måste du välja rätt par in-ear-tips för att begränsa närvaron av yttre buller.

Aukey EP-B40 är IPX4-certifierade. Detta skyddsindex klassificerar resistansen hos en anordning mot intrång i fasta och flytande kroppar. IPX4 betyder att hörlurarna är skyddade mot stänkande vatten från alla håll. Så din svett och regnet kommer inte att skada dem. Under vårt test sprang vi i regnet och hörlurarna drabbades inte av några problem, de fortsatte att arbeta. Aukey indikerar på EP-B40: s tekniska datablad att de utnyttjar HVAC 6.0-tekniken för brusisolering. Men det är mer ett marknadsföringslöfte, eftersom vi inte märkte någon effektivitet av denna teknik när vi använde hörlurarna utomhus. Isoleringen skiljer sig särskilt beroende på in-ear-spetsarna. Så du drar bara nytta av passiv isolering med EP-B40.

En gång ansluten via Bluetooth är anslutningen pålitlig och stabil. Räckvidden för den trådlösa anslutningen är 10 meter. Detta räcker mer än för vardagligt bruk eller när du gör din sport. Med 10 meters räckvidd behöver du inte ha din smartphone för att använda hörlurarna. Du kan lägga din telefon i fickan när du går en promenad eller lägga den nära dig när du tränar. Detta undviker risken för fall och distraktion under din sportövning.

Du har cirka 8 timmars batteritid med Aukey EP-B40. Det här är inte de tuffaste Bluetooth-hörlurarna på ljudmarknaden, men den prestandan räcker. Batteriets livslängd varierar beroende på volymen. Det tar drygt en timme att ladda batteriet (laddningstiden är kort). Micro USB-kabeln levereras i förpackningen. Batteriindikatorn visar batteriladdningen. Så du kan räkna med att hörlurarna laddas igen.

Slutsats


test-Aukey-EP-B40

Aukey EP-B40 är low-end Bluetooth-hörlurar, men de tjänar sitt syfte. De har utformats för att tillfredsställa atletiska användare. Tack vare sin lätta, bekväma och vattentåliga design kan EP-B40s följa med dig under dina olika sportaktiviteter. Du kan också använda dem dagligen. För mindre än $ 30 får du funktionella och lättanvända trådlösa hörlurar.

Aukey EP-B40 Bluetooth-hörlurar


köp nu