Skip to content

Aukey EP-B33 hörlurar recension

Aukey är ett varumärke som designar olika produkter. I katalogen hittar vi externa batterier, kablar, hörlurar, biltillbehör, LED-lampor, datorns tangentbord, nav etc. Det är väldigt varierat. Den här gången var varumärket vänligt nog att skicka oss sina senaste par hörlurar med nacke. Aukey EP-B33 är Bluetooth-hörlurar med en klassisk halsdesign, men å andra sidan är nuvarande tekniker närvarande. Bluetooth 5.0, USB-C, grafendrivrutiner och de är även kompatibla med Qualcomms aptX-codec. Ta reda på deras egenskaper och prestanda i vårt omfattande test.

Bra poäng
– Design
– Bekväm och lätt
– IPX6
– Bluetooth 5 / USB-C / aptX


Negativa poäng
– Ingen stabilisator

Aukey EP-B33 hörlurar


hörlurar-Aukey-EP-B33

Aukey EP-B33 hörlurar finns i en fyrkantig kartong i svart färg. Varumärket skrev ut ett foto av hörlurarna i nackbandet på lådans framsida. Vi kan också se varumärkets logotyp och indikationen att hörlurarna är kompatibla med aptX codec och Bluetooth-teknik. Vanligtvis är några av de tekniska specifikationerna för produkten tryckta på baksidan, men ingenting här. När lådan är öppen stöter du på EP-B33 som är integrerade i ett plastelement. När det gäller tillbehören är de skyddade i kartongelement. Förutom hörlurarna får du öronsnäckor i flera storlekar, en USB-C-kabel för att ladda batteriet och pappersarbete. Tillverkaren var inte generös med tillbehören. Vi beklagar att det inte erbjuder en bärväska eller stabilisatorer (vi kommer tillbaka till denna punkt strax efter). Hörlurarna säljs för 79,99 euro på internet.

Aukey EP-B33 Test


Aukey-EP-B33-recension

Aukey EP-B33 har en klassisk choker-design. Det vill säga de två in-ear-hörlurarna är båda anslutna med en kabel till halsremmen. De två kablarna är anslutna på framsidan. Det är på samma del som vi hittar de två lådorna som integrerar elektroniken och batteriet. Kontrollerna och USB-C-laddningsporten är placerade på samma sida (höger del av halsremmen). Helheten är grå i färgen, det finns bara små bitar av kräm och silverfärgad plast på baksidan av de skyddande skalen i intras som bryter denna gråaktiga monotoni. Dessa är inte de vackraste nackbandshörlurarna på marknaden, men de är fortfarande visuellt tilltalande. Det finns inget att klaga på byggkvalitet och finish. Ingen monteringsfel syns. Aukey använde plast och en soft-touch-beläggning (kontakten är mjuk vid beröring).

Fördelen med att använda denna typ av material och få otroligt lätta hörlurar. Faktum är att ingen kommer att kunna klaga på sin vikt (detta är verkligen en av deras styrkor). EP-B33 är IPX6-certifierad. Detta innebär att de är skyddade mot starka vattenstrålar som kommer från alla håll. Så regn eller svett kommer inte att skada dem. Satsen är flexibel, men de kommer att kämpa för att passa i byxfickan. Det är därför det är synd att tillverkaren inte tillhandahåller en liten bärpåse. Men hej du kommer inte ha några problem att hitta en för någon euro på internet. Baksidan av öronkåpans skal är magnetiska. Så du kan länka dem tillsammans när du inte lyssnar på din musik. Detta gör att hörlurarna kan bäras som en krage så att de inte glider av halsen. Den magnetiska effekten kommer också att pausa din musik. Det räcker att demagnetisera dem för att starta om den.

Egenskaper


Aukey-EP-B33-test

För att komma igång måste du ladda hörlurarnas batteri helt. För att ladda dem, anslut bara ena änden av USB-A till C-kabeln till en USB-laddningsport och den andra änden till hörlursingångsporten. När det gröna ljuset slocknar är hörlurarna redo att användas. När du är laddad kan du ansluta dem till din källenhet. Aukey EP-B33 använder Bluetooth-teknik i version 5.0 och stöder Qualcomms aptX-codec. Den trådlösa anslutningen är mycket enkel. Håll bara multifunktionsknappen intryckt tills LED-lampan blinkar grönt och vitt omväxlande. Gå sedan till Bluetooth-menyn på din enhet för att välja hörlurar. EP-B33 kan paras ihop med två enheter och vet att de är kompatibla med enheter som kör iOS och Android.

Kontrollknapparna är placerade på höger sida av halsbandet. Det finns multifunktionsknappen för att slå på / av hörlurarna, initiera Bluetooth-parning, svara / ringa upp dina samtal och spela / pausa (vi påminner dig om att den här funktionen också kan göras genom att fästa eller lossa magneterna). Sedan finns det knapparna “+” och “-” för att navigera mellan ljudspår och ändra ljudvolymen (håll i 1,5 sekunder). Den sista knappen används för att välja de 3 utjämningslägena (EQ1, EQ2, EQ3). Knapparna är lyhörda och lätta att nå med din högra hand. Du kommer inte heller ha några problem att upptäcka dem genom beröring.

Aukey EP-B33 hörlurar levereras med tre par öronspetsar i olika storlekar (S / M / L). Ett par förinstallerat och två par inslagna i liten plast. Som vanligt måste du testa dem för att hitta de som matchar din kroppstyp. För oss motsvarade det förinstallerade paret. Ta dig tid att välja dem, eftersom tipsen påverkar komforten men också på isoleringen. Din kanal måste vara förseglad för att förhindra intrång av yttre buller. När de rätta spetsarna är på plats har du inte längre placerat halsremmen. Silikonkontakt med huden var aldrig obehaglig under vårt test. Vi påminner dig om att EP-B33 är svettbeständig.

Halsens extrema lätthet och dess smala design bidrar till god komfort. När det gäller förmaken är de lika lätta och kompakta. Deras böjda former underlättar införandet i dina hörselgångar. Naturligtvis är de intras, därför påträngande. Inte alla användare kommer att tycka om det, men under alla omständigheter kände vi inte något obehag när vi använde det. Icke-känsliga människor kan bära dem i flera timmar i taget. Hörlurarna sitter säkert på plats under användning. Men vi skulle fortfarande ha velat att Aukey skulle tillhandahålla stabilisatorer. Detta tillbehör förbättrar alltid stabiliteten och detta är viktigt när du vill spela sport.

Prestanda och ljudkvalitet


Avis-Aukey-EP-B33

Aukey EP-B33 är utrustade med dynamiska 10 mm grafenheter. Hörlurarna tillfredsställde oss när det gäller ljud. Det är inte det bästa på marknaden, men totalt sett är ljudet trevligt. Du kan också välja mellan tre utjämningslägen. Ett urval av 3 EQ-lägen innebär att du alltid kan få rätt ljudprofil för din musik, oavsett om det är djupare bas eller förbättrad diskant. Plötsligt anpassas ljudåtergivningen EP-B33 efter din musiksmak. Naturligtvis sker detta inte automatiskt. Du behöver bara göra ditt val via den dedikerade knappen. Integrationen av en equalizer direkt på halsremmen är en bra idé, för på detta sätt ändrar du ljudet snabbt och beroende på vilken typ av musik du lyssnar på. EP-B33 kommer att tillfredsställa många användare när det gäller ljud eftersom det kan ändras enligt deras önskemål. Dessutom kände vi inte någon mättnad eller förvrängning vid hög volym. Hörlurarna är kompatibla med aptX-codec, men din källenhet måste vara kompatibel för att kunna använda den.

Hörlurarna ger god isolering. Det finns ingen ANC-funktion, men passiv isolering är bra. Å andra sidan måste du välja rätt par tips så att yttre buller är mindre hörbart. Din hörselgång bör tätas av munstycket för att förhindra intrång i ljud runt dig. Det är därför du måste ta dig tid att välja rätt storlek. Den som bäst matchar din kroppstyp.

Autonominivå Ep-B33 erbjuder 8 timmars användning när batteriet är fulladdat. Det är inte extraordinärt, men denna prestanda matchar genomsnittet av konkurrerande hörlurar med nackband. Du har en snabb laddningsfunktion, på 10 minuter får du 2 timmars uppspelning. Denna funktion kommer till nytta om du vill använda hörlurarna i sista minuten och batteriet är urladdat. Du laddar batteriet via USB-C-porten gömd under en liten flik längst fram till höger om halsremmen. Laddkabeln levereras i lådan.

Slutsats


test-Aukey-EP-B33

Aukey EP-B33 är bra hörlurshörlurar. De har alla moderna tekniker: Bluetooth 5.0, USB-C, aptX codec, IPX6-certifiering. Vi drar också nytta av en bra design och ett trevligt ljud. Integrationen av en equalizer direkt på halsbandet gör att du enkelt kan anpassa ljudet efter vilken typ av musik du lyssnar på. EP-B33 riktar sig till en allmänhet som har lite fler medel med tanke på deras försäljningspriser, men det är ganska motiverat med tanke på helhetens kvalitet.

Aukey EP-B33 hörlurar


köp nu