Skip to content

Audio-Technica ATH-CKR10 hörlurar recension

Det japanska företaget har visat genom åren att de vet hur man ska förnya sig och ta risker med sina produkter. De Audio-Technica ATH-CKR10 är lite speciella in-ear-hörlurar eftersom det här är de första hörlurarna som var utrustade med två balanserade dubbelfasgivare. Dual Phase Push Pull-teknik utvecklades av Audio Technica. Dynamiska drivrutiner med dubbla 13 mm diameter ger superkraftig bas. Med tanke på deras försäljningspriser, ATH-CKR10 faller inom kategorin avancerad. Kan de hitta en plats bland tävlingen? Svaret i vår testa.

Bra poäng
– Design
– Detaljerat ljud


Negativa poäng
– Ej avtagbar kabel
– Ingen fjärrkontroll

Audio-Technica ATH-CKR10 hörlurar


ATH-CKR10

Audio-Technica ATH-CKR10 hörlurar levereras i en fin svart kartong. När lådan är öppen finns hörlurarna och silikonspetsarna som placeras i skum för att skydda dem. Inuti hittar du hörlurar, silikonspetsar i olika storlekar (S, M, L) och en bärpåse. Påsen i konstläder är tillräckligt stor, du har inga problem att skjuta in hörlurarna inuti. De kommer att vara väl skyddade under dina resor. Hörlurarna är tillgängliga för knappt € 250 på Amazon-webbplatsen!

Audio-Technica ATH-CKR10-test


Audio-Technica-ATH-CKR10-recension

Kraften i dessa hörlurar drivs av Dual Phase Push Pull-teknik. Det här är de första in-ear-hörlurarna som använder denna teknik. Jämfört med andra piloter ökar de tillgänglig effekt, frekvensrespons och minskar distorsion. Varje hörlur är utrustad med 13 mm dynamiska givare, de är placerade mittemot varandra. Deras diametrar är ganska stora jämfört med andra in-ear-referenser.

Funktioner och design


test-Audio-Technica ATH-CKR10

Även om ATH-CKR10 använder en ganska skrymmande design är de lätt att bära och på mycket vanliga sätt. Kabeln lindas inte runt öronen, den rinner ner i öronen. När du väl har placerat dem i dina hörselgångar är det bra isolering. Naturligtvis måste du välja de silikontips som bäst passar din kroppstyp. En bra passform förbättrar komforten, men också isolering från yttre buller. Så du måste prova olika storlekar på tips för att vara säker på att hitta den som passar dig bäst.

Det japanska varumärket använde kvalitetsmaterial för design av Audio-Technica ATH-CKR10. Även om vissa delar är gjorda av plast är de fortfarande starka. Hörlursskalarna är gjorda av titan. Det är ett material som är känt för sina anti-resonansegenskaper. Hörlurarna använder en sluten design, detta begränsar ljudläckaget till utsidan och isolerar dig bättre från bullret runt dig.

Å andra sidan kan kabeln inte tas bort på Audio-Technica ATH-CKR10, problemet med denna typ av design är att om kabeln är skadad kan du inte ändra den. Hörlurarna måste kastas i papperskorgen. Hörlurar med avtagbar kabel har längre livslängd, för om det finns det minsta problemet, köp bara en kabel. Audio-Technica har inte integrerat en fjärrkontroll på kabeln, det är synd att majoriteten av användarna använder sina intras med sina smartphones. Och de gillar att interagera med sin musik utan att ständigt behöva dra sina telefoner ur fickorna.

Prestanda och ljudkvalitet


hörlurar-Audio-Technica-ATH-CKR10

Dual Phase Push Pull-teknik finns inte bara för att se snygg ut. De erbjuder förmodligen den bästa basen du kan höra i ett par in-ear-hörlurar. De är kraftfulla och intensiva. Och det mest imponerande är att de inte förstör ljudåtergivningen. De dominerar inte de andra frekvenserna. Topparna är närvarande, de har mycket bra detaljer och ger tydlighet. De Audio-Technica ATH-CKR10 har en ljudåtergivning av typen “surroundljud”. Det finns enastående ljudåtergivning, det är en uppslukande lyssningsupplevelse. Mellanländerna är också närvarande och mycket väl definierade. De har hög känslighet, så du kan använda dem med nomadiska källor (smartphones / ljudspelare).

Slutsats


Audio-Technica-ATH-CKR10-test

Om du letar efter kraftfullt och stimulerande ljud kan Audio-Technica ATH-CKR10 tillfredsställa dig. Anställda i det japanska varumärket har visat innovation. De visar oss återigen sin perfekta tekniska behärskning. För det priset får du utmärkta in-ear-hörlurar med högupplöst ljud. Dina trumhinnor kommer att tillfredsställas av den ljudåtergivning som erbjuds av ATH-CKR10.

ATH-CKR10


köp nu