Skip to content

Audeze iSine 10 hörlurar recension

Audeze är ett amerikanskt varumärke, närmare bestämt kaliforniskt, grundat 2008 av entusiaster och specialister från NASA. Företaget producerar olika hörlurar och hörlurar som använder Planar Magnetic (eller Orthoplanar) givare. Denna typ av teknik är mycket populär bland audiofiler. Audeze-märkesprodukter distribueras i mer än 60 länder. Det är framför allt avancerade produkter som säljs mellan 350 € och 5000 euro. Det finns något för alla användningsområden: Hifi eller nomad. De Audeze iSine 10 är halvöppna in-ear-hörlurar, även utrustade med plana magnetgivare. Denna modell är tillgänglig för lite mindre än 400 € och till detta pris är det ingångsnivå hos Audeze. Frågan är om dessa hörlurar kan motivera detta försäljningspris. Upptäck vår åsikt i detta testa.

Bra poäng
– Det är brett
– Lätt och bekväm
– Unik design


Negativa poäng
– De är mycket mer lämpliga för stillasittande användning
– Halvöppen design = ljudläckage
– 24-bitars DAC och DSP endast för iOS-användare

Audeze iSine 10 hörlurar


Audeze-iSine-10-recension

ISine 10 levereras i en mycket fin låda, förpackningen är riktigt snygg. Du kommer att säga mig med tanke på försäljningspriset är det minst av saker. Lådan öppnas som en bok och inuti hittar du hörlurar och olika tillbehör. Hörlurarna är skyddade i en plasthållare med inuti skummet urholkat i form av in-earet. Tillbehören placeras i en svart påse.

Inuti hittar du en universell 1,5 meter kabel med en minikontakt, en Cipher Lightning-kabel med en tre-knapps fjärrkontroll med mikrofon, öronkrokar, inre fästkrokar öronstift och silikonöratoppar som finns i olika storlekar. Det finns också ett äkthetsintyg och en användarmanual. Satsen kan köpas mellan 300 € och 400 € på Amazon-webbplatsen, det finns mycket intressanta erbjudanden!

Audeze iSine 10-test


Audeze-iSine-10-test

Visserligen är designen av Audeze iSine 10-hörlurarna ovanlig. Om du är ett fan av Star Wars ser hörlurarna ut som vingarna på fartyget “Twin Ion Engines” eller kort sagt “TIE”. De yttre delarna (skalen) är riktigt stora. De har en bred och halvöppen design, du kan se gallret på utsidan av skroven. Eftersom de plana magnetiska omvandlarna mäter 30 mm krävs lämpliga skal. De är fem gånger större än konventionella elektrodynamiska givare. Givarna är placerade i sexkantiga skal, med randmönster på utsidan.

När du tittar på dem på avstånd kanske du tror att de är gjorda av metall, men i själva verket är de gjorda av lätt och stark plast. När kabeln inte är ansluten till hörlurarna väger ett headset 11 g. Spetsarna i örat är böjda, vilket gör det lättare att sätta in dem i öronkanalerna. Även om iSine 10 hörlurar har en original design, de drar nytta av en extremt snygg finish.

Funktioner och design


Audeze-iSine-10-recension

Det finns tre par silikontips i lådan, du måste hitta de som passar bäst för din kroppstyp. Hörlurarnas passform i öronkanalerna är inte lika optimerad som med ljudisolerande hörlurar. För stödet finns också öronkrokar, det finns ett transparent plastpar och det andra är svart. De är placerade runt dina öron. Det finns också gummistabilisatorer i örat, detta är ett utmärkt alternativ om du inte gillar att använda öronkrokarna. Stabilisatorerna är placerade inuti dina öron, de låser sig mot brosket i dina öron.

En gång på plats är iSine 10s lika bekväma som traditionella intras-hörlurar. De är lätta att bära, även under långa sessioner. Plastdesignen valdes av Audeze för att minska vikten och se till att hörlurarna är sköna att ha på sig. Å andra sidan är problemet med den halvöppna designen att det finns ljudläckage. De är inte lämpliga för resande lyssnande. Det är bättre att använda dem på en lugn plats med ingen i närheten. Eftersom ljudet som flyr kan vara irriterande för människorna omkring dig.

Audeze iSine 10 hörlurskablar är löstagbara, den använder en tvåstiftsanslutning. Men Audeze rekommenderar att du inte tar loss / sätter tillbaka dem för ofta, stiften är inte tillräckligt starka. Det finns en standard 3,5 mm ljudkabel och en Cipher Lightning-kabel. Blixtkabeln har en tre-knapps fjärrkontroll med mikrofon. Du kan hantera ljuduppspelning, ändra volymen och du kan hantera dina telefonsamtal från din iPhone / iPad. Cipher Lightning-kabeln har en liten låda som integrerar en Lightning-ljudmodul (för att ta emot den digitala ljudströmmen), en 24-bitars HD-ljud-DAC (för att avkoda signalen) med DSP, en mikrofon med en analog till digital omvandlare samt än förstärkning. Det finns också en Audeze-app tillgänglig från Apple Store. Den innehåller en 10-bands dynamisk equalizer, du kan ändra equalizerkurvan.

Prestanda och ljudkvalitet


test-Audeze-iSine-10

På iSine 10 ersätter plan magnetisk teknik de klassiska cirkulära dynamiska omvandlarna (membran, spole, magnet). Kraftfulla magneter genererar ett permanent magnetfält parallellt med planet som bildas av membranet. Membranet rör sig när nätverket av elektriska ledare som löper genom det levereras av en elektrisk signal (ljudsignalen), och strömmen skapar sedan ett magnetfält som interagerar med det permanenta magnetfältet som genereras av magneterna.

Det första du kommer att märka när du startar din musik är den ljudspatialisering som erbjuds av Audeze iSine 10. Denna effekt uppstår på grund av omvandlarnas storlek och den halvöppna designen. Ljudet har utmärkt balans och mycket bra klarhet. Varje musik du lyssnar på behåller sina detaljer. Med akustisk musik (Joe Purdy – Canyon Joe) iSine 10 hörlurar låt gitarr och munspel vara trollbindande. Det var samma känsla med rösten, bara höjderna var ibland hårda och tröttsamma. Klassiska hörlurar du brukar använda dem i 1 till 2 timmar innan du tar en paus för att vila öronen och trumhinnorna. Men när du använder iSine 10 du kommer verkligen att uppskatta deras bekvämligheter. Du kan lyssna på din musik i timmar i taget utan problem.

Slutsats


hörlurar-Audeze-iSine-10

Det måste erkännas att Audeze iSine 10 har en unik och original design. Men att integrera givare med plan magnetisk teknik är inte lätt. Och ändå lyckades Audeze. De designade in-ear-hörlurar som är bekväma när du bär dem och ljudåtergivning av hög kvalitet. Vi rekommenderar dock att du använder dem inomhus. Eftersom det finns ljudläckage när du använder dem kan människor runt dig vara irriterade. Och om du använder dem på en bullrig plats stör ljudet utanför din musik.

Audeze iSine 10 in-ear hörlurar


köp nu