Skip to content

Amazfit Powerbuds

Amazfit har tagit fram ett gott rykte inom fitnessarmband och smartklockor. Dess produkter är effektiva och prisvärda. Den senaste modellen, T-Rex, erbjuder utmärkt valuta för pengarna för 200 euro. Nu har Amazfit beslutat att prova lyckan inom ljudfältet genom att lansera True Wireless-hörlurar (100% trådlösa), PowerBuds.

Amazfit PowerBuds är utformade för sportövning. De har IP55-certifiering, krokar för att hålla i öronen och pekreglage för att hantera musikuppspelning. Alla dessa funktioner är vanliga idag. Många andra par True Wireless-hörlurar erbjuder detsamma. PowerBuds lyckas dock sticka ut genom att integrera en pulssensor på höger hörlur. Den mäter din hjärtfrekvens under träningen.

Bra poäng
– Korrekt ljudkvalitet
– IP55 vattentålighet
– Autonomi
– Intuitiva kontroller
– Pulsmätning


Negativa poäng
– Olämplig storlek för små öron
– Ingen trådlös laddning

Amazfit Powerbuds hörlurar


hörlurar-Amazfit-Powerbuds

PowerBuds lyckas sticka ut med sina mönster. Amazfit inspirerades av det som finns på marknaden, men de är inte kopior av andra modeller. Passformen och finishen är utmärkta, och strukturen på ytterytan tillsammans med den röda färgen gör att hörlurarna sticker ut. Hörlurarna finns också i vitt med grå accenter och grå med gula accenter.

PowerBuds kommer med fyra par öronsnäckor, de medelstora öronsnäckorna är redan förinstallerade på hörlurarna. Vi använde hörlurarna som det var under vårt test, eftersom tipsen matchade vår kroppstyp. De håller sig bra på basen. Men om du springer utomhus eller cyklar och vill ha en säkrare passform kan du fästa magnetkrokarna på toppen av varje öronpropp. Fördelen är att krokarna placeras i fodralet och hålls av magneter så att du inte tappar dem.

Det är enkelt att para ihop PowerBuds med din telefon. Det finns en liten knapp på fodralet, du måste trycka i tre sekunder för att sätta hörlurarna i parningsläge. Du kommer att se en blinkande vit lampa på framsidan av fodralet som visuellt informerar dig om att hörlurarna kan paras ihop. Då måste du bara gå till Bluetooth-menyn på din enhet och välja Amazfit PowerBuds.

Efter den första parningen ansluter PowerBuds automatiskt till din telefon så snart du tar bort dem från fodralet. Varje öronsnäcka har en sensor som känner av rörelse, och varje gång du tar bort en öronsnäckor från örat stannar musiken automatiskt och återupptas så snart du sätter på den igen. Systemet fungerar felfritt och du behöver inte oroa dig för dess kompatibilitet med någon app från tredje part eller en viss enhet. Det är inbyggt i hårdvaran, så det fungerar universellt. Det finns också ett Thru-läge som släpper in omgivande ljud så att du inte behöver ta bort hörlurarna för att vara medveten om din omgivning.

Amazfit Powerbuds-test


hörlurar-Amazfit-Powerbuds

Hörlurarna är ganska stora, detta beror på att de är utrustade med en pulssensor. Sensorn är placerad på höger hörsnäcka och den kommer i kontakt med den nedre delen av ytterörat, så kallad antitragus. Liksom alla andra PPG-sensorer som finns på smartwatches och fitnessarmband, är PowerBuds beroende av kontakt med din hud för att exakt bestämma din hjärtfrekvens. Plötsligt är en del av förmaken i direktkontakt med örat.

Sensorn är ganska exakt. Resultatet med PowerBuds var nästan lika tillförlitligt som med en Fitbit Alta HR. För att funktionen ska fungera måste du först installera Amazfit-appen från Play Store. Para ihop PowerBuds med appen och när hörlurarna är anslutna måste du gå till inställningar och aktivera pulsdelning. Detta gör det möjligt för Amazfit-appen att extrahera information från sensorn under träning. När du väl har ställt in den måste du gå till Amazfit-appens hemsida och sedan svepa nedre fältet för att visa listan över aktiviteter. Du startar en aktivitet och du kan se hörlurarna mäta din hjärtfrekvens i realtid.

Egenskaper


Amazfit-Powerbuds-recension

Appen låter dig se laddningsnivån för fodralet och hörlurarna, ändra utjämningsinställningarna, uppdatera firmware och konfigurera pekreglagen. Den yttre ytan på varje hörsnäcka fungerar som ett område för gestigenkänning. Dessa via de taktila ytorna du styr musiken.

Vi har ställt in dem så här: två kranar på den vänstra öronsnäckan för att spela eller pausa musik och tre kranar för att starta Google Assistant eller Alexa. Två tryckningar på höger hörlurar för att hoppa till nästa spår och tre för att hoppa till föregående låt. Det finns också möjlighet att ställa in Thru-läge, och du kan också svara på inkommande samtal genom att dubbelklicka på vänster eller höger öronsnäckor och göra detsamma för att avsluta ett pågående samtal.

Prestanda och ljudkvalitet


Amazfit-Powerbuds-test

PowerBuds har en balanserad ljudsignatur, med skarp bas, tydliga mellanslag och anständiga höjder. Basen är inte förstärkt, men det finns ett basförstärkningsläge som du kan aktivera från Amazfit-appen; detta hjälper till att öka basen under träning, vilket ger en viss intensitet till ljudet.

Ljudkvaliteten är tillräckligt bra för hörlurar designade för sport. De har inget att avundas Creative Outlier Gold eller Jabra Elite 65h. PowerBuds ger en tillfredsställande ljudupplevelse. De flesta användare blir inte besvikna över det ljud de levererar. På den positiva sidan drar du nytta av isolering mot omgivande ljud under samtal. Det finns inget att klaga på mikrofonens kvalitet. Inga problem upptäcktes under samtalen vi gjorde under vårt test.

PowerBuds-fodralet har en matt yta och även om det är skrymmande kan det placeras i en ficka. Väskan laddas med USB-C och det tar över två timmar att ladda den helt.

Varje hörsnäcka innehåller ett 55 mAh batteri, och Amazfit hävdar åtta timmars batteritid mellan varje laddning. Löftet hålls ganska mycket, eftersom vi lyckades nå sju timmars lyssningstid på full laddning. Laddningsfodralet kan ladda öronsnäckorna två gånger, vilket ger totalt 24 timmars användning. Det finns ingen laddningsnivåindikator i fodralet, så du måste använda Amazfit-appen för att få en uppfattning om hur mycket laddning som finns kvar.

Slutsats


test-Amazfit-Powerbuds

Amazfit PowerBuds har alla moderna funktioner som finns på de flesta True Wireless-hörlurar. De kombinerar en robust och elegant design. Du får IP55-damm- och vattentålighet, minst sju timmars batteritid mellan laddningarna, utmärkt ljudkvalitet med en justerbar equalizer och ett fodral som laddas via USB-VS. Deras försäljningspris på 100 euro är inte överdrivet.

Det finns också det faktum att du får en sensor som registrerar din hjärtfrekvens. Naturligtvis får du inte ett resultat så exakt som med en träningsapparat, men den här funktionen är fortfarande lite mer intressant.

De magnetiska krokarna finns för att säkerställa bra stöd under träningen. Den enda nackdelen när det gäller design är att PowerBuds kanske inte är bekväma för längre användning om du har små öron. Vi skulle också ha velat att märket skulle inkludera en trådlös laddningsfunktion.

Amazfit Powerbuds hörlurar


köp nu