Skip to content

AKG K3003 hörlurar recension

Du kan ta andan när du tittar på priset på AKG K3003. Dessa in-ear-hörlurar säljs för 1000 € och har ett skal av rostfritt stål som gjordes i en österrikisk fabrik. De hörlurar K3003 är utrustade med hybridteknik, varje hörsnäcka är utrustad med en dynamisk givare och två balanserade armaturgivare. Det finns också ljudfilter som låter dig justera ljudet, dessa mekaniska filter låter dig modulera de låga, medelstora och höga frekvenserna. Du hittar i vår testa deras olika egenskaper och ta reda på om detta försäljningspris verkligen är motiverat.

Bra poäng
– Bra ljud
– Bygg kvalité
– Förpackning


Negativa poäng
– pris
– Ej avtagbar kabel

AKG K3003 hörlurar


AKG-K3003-recension

AKG K3003-hörlurarna levereras i en stor låda, inuti hörlurarna och de olika tillbehören som är skyddade i skum. Förpackningen är riktigt snygg, samtidigt var AKG tvungen att göra denna insats med tanke på hörlurarnas försäljningspris.

Inuti hittar du hörlurarna, ett tjockt läderfodral, silikonspetsar i olika storlekar, en flygplansadapter, en 4-polig minijack till 3-polig minijackadapter, de utbytbara mekaniska filtren och pappersarbete. Förpackningen är snygg och komplett. De AKG K3003 säljs för 999 € på den officiella AKG-webbplatsen, men du kan köpa dem till ett mycket bättre pris på Amazon-webbplatsen!

AKG K3003 Test


AKG-K3003-test

Även om du tittar närmare på bilderna kanske du inte kan berätta. Hörlurarna är superstarka. Att använda metall för att göra in-ear hörlurar skal är inget nytt. Men här gjordes skalen av ett enda stycke rostfritt stål och detta stål är mycket hårdare än aluminium. De flesta tillverkare som använder metall för skalen på sina intrar använder aluminium. På den här modellen är det använda stålet mycket mer robust och det finns inga hörlurar som kan konkurrera med denna konstruktion.

AKG K3003 har en borstad yta, fodralet har lite ovanliga former, men hörlurarna är väldigt vackra. Gummikabeln placeras i ett spår som finns på skalens yttre del. Ingenjörerna utförde noggrant och exakt arbete. Å andra sidan är kabeln fast och vi förstår inte varför märket bestämde sig för att använda denna design. Att veta att några par in-ear-hörlurar som säljs för drygt 100 € använder det! Denna avtagbara kabeldesign hjälper till att förbättra hörlurarnas livslängd. Men om du har det minsta problemet med kabeln, som din katt som bestämmer sig för att tugga den, har du bara dina ögon att gråta!

Funktioner och design


test-AKG-K3003

AKG K3003 hörlurar använder sfäriska silikonspetsar. Trots att de är gjorda av stål är vikten väl balanserad, de är inte tunga för dina öron och de håller sig på plats. Du kommer att kunna gå runt i stan utan att de faller ut ur hörselgångarna. Dessutom erbjuder de bra ljudisolering. För att bära hörlurarna kan du använda läderfodralet, det finns plats att förvara K3003, men också flygplansadaptern. Det finns också en 4-polig till 3-polig mini-jackadapter som är mycket användbar eftersom vissa smartphones inte fungerar ordentligt när du ansluter ett par hörlurar som inte är kompatibla.

Kabeln är tillverkad av två material. Den övre delen är av gummi och den nedre delen är flätad nylon. Nylon är av god kvalitet, det sliter inte lätt. Kabeln är utrustad med en fjärrkontroll med tre knappar. Den erbjuder de vanliga funktionerna, du kan styra din musik, ändra volymen, ändra ljudspår och ta dina telefonsamtal. Fjärrkontrollens konstruktion och finish är också snygg. Det tunna metallskiktet på toppen av knapparna ger ett coolt och elegant utseende. Men det lägger inte mycket vikt på helheten.

Prestanda och ljudkvalitet


AKG-K3003-hörlurar-3-vägs

Om du tar bort silikonspetsarna från öronsnäckorna kan du se ett litet hål. Ljudet från givarna kommer från detta hål. In-ear-hörlurar använder en enda givare (ett system som förvandlar den elektriska signalen till ljud), något mer exklusiva modeller har två. Men AKG K3003 är utrustad med tre mikrogivare som arbetar på ett mycket specifikt frekvensområde. Denna hybridteknik kombinerar en dynamisk givare och två balanserade armaturgivare i varje hörsnäcka.

AKG K3003 in-ear-hörlurar har utbytbara mekaniska filter. Du kan anpassa ljudsignaturen efter din smak. Det svarta ljudfiltret förbättrar närvaron av bas, det vita filtret ger en skarpare återgivning och det grå är det mest balanserade. Var försiktig eftersom du kan förlora dem ganska enkelt, de är väldigt små i storlek.

De tre givarna reproducerar separat de tre registren för ljudspektrumet. Tack vare dem och deras frekvenssvar sticker alla detaljer i din musik ut. Basen är kraftfull och du hittar inte diskant lika bra på avancerade in-ear-hörlurar från Shure. Ljudbilden är bred och separationen av instrumenten är utmärkt. Oavsett ljudspektrum (bas, mellanregister och diskant) finns det mycket detaljer och det är svårt att hitta hörlurar som fungerar bra på ljudmarknaden. Det är trevligt, välbalanserat och superprecist. För att få ljudåtergivning måste du använda det grå färgfiltret.

Slutsats


akg-3-vägs-k3003-test

AKG K3003 är bland de bästa in-ear hörlurarna, utan tvekan är vi naturligtvis en avancerad referens. De har en enastående stålkonstruktion, en gång på plats i dina hörselgångar är de bekväma att bära och de sitter säkert på plats. Men det är på ljudnivån de utmärker sig, ljudbilden är bred och instrumenten skiljer sig bra. Oavsett frekvens är ljudet detaljerat och välbalanserat. Vi beklagar bara att AKG inte har implementerat en flyttbar kabel.

AKG K3003 3-vägs hörlurar


köp nu