Skip to content

Ultimate Ears WONDERBOOM högtalarrecension

Ultimate Ears är ett amerikanskt företag som tillverkar Bluetooth-högtalare. Företaget erbjuder flera referenser inom detta område, kompakt för att vara lätt att transportera eller kraftfull för att liva upp dina kvällar med vänner. Det kommer säkert att finnas en modell som matchar din framtida användning. Några av deras produkter har blivit häftklammer, inklusive Roll and Boom-högtalarna som har sålt miljoner exemplar. Detta amerikanska företag besviker inte när det gäller att tillhandahålla en bärbar högtalare. I denna testa vi kommer att studera prestanda förUltimate Ears WonderBoom. Enligt tillverkaren är det en motståndskraftig och kraftfull bärbar Bluetooth-högtalare. Låt oss ta reda på om hon kan överraska oss.

Bra poäng
– Robusta material
– Skydd mot damm och vatten (IP67)
– Design
– Kraftfull


Negativa poäng
– Ingen minijackport
– Bluetooth-latens

Ultimate Ears WONDERBOOM-högtalare


Wonderboom

Ultimate Ears WonderBoom-högtalaren kommer i en liten kartong. Inuti hittar du Bluetooth-högtalaren, en mikro-USB-kabel för laddning, användardokumentation och 2 års tillverkargaranti. Ingen ljudkabel, samtidigt har högtalaren inte en 3,5 mm minijackport. Det finns inte heller någon bärväska, du kan få en för ungefär tio euro på internet, men detta tillkommer en extra kostnad. De Wonderboom säljs 99 euro på den officiella webbplatsen för varumärket, men du hittar det till ett mycket mer intressant pris på Amazon-webbplatsen.

Med tillverkaren JBL är det kanske de enda som erbjuder så många färger för sina produkter. Det måste sägas att Ultimate Ears har gjort mycket när det gäller valet av färg för Wonderboom. Den kommer i svart, avokado, blå, rosa, svart med vit, grå, lila, hallon, röda fläckar, en färg som de kallade enhörning och en annan med mönster på den, den kallas lappar. Den som inte hittar en färg som matchar dem är riktigt svårt! Du kan välja färg svart om du letar efter något diskret.

Ultimate Ears WONDERBOOM Test


högtalare-Ultimate-Ears-WONDERBOOM

Ultimate Ears WonderBoom-högtalaren har en cylindrisk design. Den är kompakt (mått: 93,5 mm i diameter x 102 mm i höjd) och lätt (vikt: 425 g). Du kommer inte att kunna glida den i dina byxor eller jackfickor, men den är lätt att bära med en hand eller i en väska. Högtalarskyddsgallret är tillverkat av tyg och ändarna på högtalaren är gjorda av halkskyddande gummi. Materialen som används för dess design är av god kvalitet, men framför allt är de resistenta och solida. De Wonderboom tål stötar och fall (1,5 meter).

Den har en IP67-certifiering. IP-skyddsindex indikerar skyddsnivån för föremål mot fasta och flytande kroppar (den första siffran anger motstånd mot fasta kroppar och den andra är för flytande kroppar). En IP67-certifiering innebär att kapslingen är helt skyddad mot damm och skyddad mot effekterna av tillfällig nedsänkning upp till 1 m djup och i 30 minuter. Så den är inte rädd för sand, damm eller nedsänkning (den flyter när den är nedsänkt).

Funktioner och design


Bluetooth-högtalare-Ultimate Ears-WONDERBOOM

Några av kontrollrattarna är placerade på toppen av högtalaren, på den gummiaktiga delen. Det finns 3 knappar, en är att slå på / av högtalaren (nedre knappen) och Bluetooth-parning (övre knappen). Det finns också en multifunktionsknapp som låter dig spela eller pausa din musik, hoppa till nästa / föregående låt och para ihop två Wonderboom tillsammans (du behöver inte gå igenom en app). För att para ihop de två högtalarna trycker du på de två huvudknapparna i några sekunder tills det finns en ljudeffekt. Med knapparna “+” och “-” på tyget kan du justera volymnivån. De två volymknapparna kan också användas för att kontrollera återstående batteritid. Autonomin indikeras inte av lysdioder, utan av en ljudeffekt (det kommer gärna om batteriet är fulladdat). Varje åtgärd som utförs på Ultimate Ears WonderBoom Bluetooth-högtalare bekräftas av en ljudeffekt. När du slår på den stänger du av den, aktiverar Bluetooth, när högtalaren ansluts via Bluetooth till din enhet, när volymnivån är max, etc. Det som är synd är att det inte finns något alternativ att justera ljudeffekten och att du inte kan stänga av dem.

Prestanda och ljudkvalitet


Ultimate-Ears-WONDERBOOM-recension

Den 10-timmars batteritid som tillverkaren lovat respekteras. Vi lyckades uppnå denna prestanda genom att ställa in volymnivån till 75%. DeUltimate Ears WonderBoom laddas via mikro-USB-porten gömd av en liten avtagbar lucka. Glöm inte att sätta tillbaka den på plats, laddningsporten får inte vara i kontakt med flytande kroppar. Högtalaren har en användbar funktion för att spara batteriet, den stängs av automatiskt efter 10 minuters tystnad. Tillverkaren följer tillverkarens trend, han bestämde sig också för att ta bort minijackporten från sin högtalare. Så den Wonderboom kan endast användas med Bluetooth-anslutning. Det finns inte heller någon mikrofon för handsfreesamtal.

Tack vare dess former erbjuder Ultimate Ears WonderBoom ett bättre frekvenssvar. Detta gör att den kan vara kraftfullare än Roll 2-högtalaren, plötsligt är basen mer effektiv. WonderBoom är kompakt, men riktigt kraftfull. Så snart du startar din musik kommer du att bli förvånad över dess prestanda. Ultimate Ears valde inte slumpmässigt detta namn. Basen är inte lika kraftfull som på tillverkarens övriga modeller, men det är fortfarande imponerande för en Bluetooth-högtalare av denna storlek. Å andra sidan borde diskanten och mitten vara lite mer exakt och inte skjuta volymen över 75%. Annars kommer förvrängningen att förstöra ljudåtergivningen, det här problemet hörs lättare på vissa typer av musik. Du kan para ihop två Wonderboom för att förbättra kraften och diffusionen av ljudet, men du får inte en stereofonisk koppling (en högtalare som gör vänster och den andra till höger).

Slutsats


Ultimate-Ears-WONDERBOOM-test

Tillverkaren Ultimate Ears designar Bluetooth-högtalare av hög kvalitet och bevisar det än en gång med Wonderboom. Den har en kompakt design, slitstarka material, utmärkt kraft och det är enkelt att använda den. Det kommer att glädja mobilanvändare.

Ultimate Ears WONDERBOOM Bluetooth-högtalare


köp nu