Skip to content

UE Megablast-högtalarrecension

Ultimate Ears är en amerikansk tillverkare som specialiserar sig på bärbara högtalare. Varje modell som erbjuds av varumärket tillgodoser ett behov: närhetslyssning, nomadlyssning etc. Den här gången beslutade UE att släppa en bärbar högtalare som kan användas i Bluetooth och WiFi. DeEU Megablast integrerar också den intelligenta röstassistenten Alexa (virtuell assistent utvecklad av Amazon). Tillverkaren hävdar att Megablast är solid och att den erbjuder kraftfullt ljud över 360 °. Ta reda på det i vår testa om löften hålls.

Bra poäng
– Balanserat ljud
– Kraftfull
– Låg distorsion
– Konstruktion
– Robust


Negativa poäng
– Direktivåtergivning
– Begränsade kontroller
– Ingen multipunkt i Bluetooth
– Ingen 3,5 mm minijackport

UE Megablast-högtalare


Ultimate-Ears-Megablast

Ultimate Ears Megablast kommer i en färgglad kartong. Tillverkaren har skrivit ut flera foton för att belysa dess design och det finns också en del av dess egenskaper som är tryckta på beläggningen. När lådan har öppnats får duUE Megablast-högtalare, en mikro-USB-kabel för laddning, en nätadapter och en användarhandbok. En laddningsstation som heter “Power UP” säljs som tillval. Du hittar också skyddande omslag på webben. När det gäller högtalaren säljs den 299,99 € på varumärkets officiella webbplats, men du kan köpa den till ett mycket bättre pris på Amazon-webbplatsen.

EU Megablast-test


hölje-UE-Megablast

Denna nya modell faller också i kategorin nomadiska högtalare. Dessutom, så snart vi lägger ögonen på EU Megablast inser vi snabbt att det lånar vissa aspekter av Boom- och Megaboom-högtalarna. Speciellt när det gäller design och uppfattning. Megablast är också cylindrisk och har en mjuk gummibeläggning av typen. Galleret som skyddar högtalarna är av tyg. När du hanterar den kan du känna dess robusthet, den tål stötar och fall. Materialen som används för dess konstruktion är solida och ytorna är snygga. Gummibeläggningen är känslig för märken, men lägg åt sidan, det finns inget negativt med dess utseende.

Denna modell är en nomadhögtalare, du kan använda den inomhus eller ta den med dig under dina utflykter. Å andra sidan är den fortfarande ganska skrymmande (mått: 237 mm hög, 88 mm i diameter) och tung (vikt: 1,2 kg på skalan). Du kan bära den lätt i handen, men du behöver en väska som är tillräckligt stor för att du ska kunna bära den på språng. Det finns skyddsfodral på internet (det är upp till dig att se om det här tillbehöret är användbart för dig). De EU Megablast kan anslutas via Bluetooth och WiFi. Kompatibiliteten med dessa tekniker bekräftar våra uttalanden om dess användning inomhus och utomhus. Dess material är solida, Byggaren lovar motstånd mot fall från 1 meter i höjd. Och dessutom har den en IP67-certifiering. Det vill säga, det är helt skyddat mot damm och det skyddas också mot effekterna av tillfällig nedsänkning upp till 1 meters djup och i 30 minuter. Höljet flyter när det är på vattnet, så det sjunker inte till botten av din pool om det faller av misstag.

Skyddet under högtalaren är fäst i en D-ring, detta element kan tas bort och bytas ut mycket enkelt. När du har tagit bort har du tillgång till mikro-USB-porten för att ladda högtalarens batteri. Det finns en lysdiod som berättar laddningsstatus. Skruvgängan i standardstorlek håller högtalaren på ett stativ. Indikatorlampan på gummibeläggningen indikerar högtalarens status (oavsett om den är på eller av) och även statusen för röstassistenten Alexa.

Egenskaper


EU-Megablast-test

Kontrollreglagen är placerade på samma sätt som på andra högtalarmodeller. “+” Och “-” är direkt integrerade i soft touch-beläggningen. På UE Boom 3-högtalaren placeras de direkt på skyddsgallret. Med kontrollknapparna kan du ändra ljudvolymen, slå på eller av högtalaren (mittknappen placerad på ovansidan), aktivera Bluetooth-parning och starta den virtuella assistenten Alexa (lång eller kort tryckning på ovansidan). Vi beklagar att det inte är möjligt att hantera musikuppspelning / paus och navigering mellan ljudspår. Du måste utföra dina åtgärder direkt på din källa (smartphone / ljudspelare).

Som vi sa precis ovan kan Ultimate Ears Megablast anslutas trådlöst via WiFi eller med Bluetooth-teknik (tillverkaren anger inte versionen eller de kompatibla koderna på högtalarens tekniska blad. Bluetooth-anslutningen är väldigt enkel. Du startar den trådlösa ihopparningen via kontrollknappen på högtalaren och sedan väljer duEU Megablast i Bluetooth-menyn på din källenhet. Denna manipulation är klassisk, du kommer inte att gå vilse om du redan har använt en nomadhögtalare. Det finns hörbara varningar för att vägleda användaren. Vad som saknas är röstmeddelanden och multipoint-parning. Du kan bara ansluta den till en enhet.

Du måste ladda ner Megablast-appen för att kunna konfigurera Wi-Fi-anslutningen. Applikationen kan laddas ner gratis från Apple Store och Google Play. När du har laddat ner det kommer du att behöva göra de senaste uppdateringarna och sedan kan du göra anslutningen. Det är väldigt enkelt att göra. Hjälp finns i appen, det förklarar proceduren att följa. När Wi-Fi-anslutningen är klar kan du länka ditt Amazon-konto för att kunna använda Alexa-assistenten. Vad vi ångrar är bristen på funktioner på den här modellen. Du kan ansluta flera Blast / Megablast-högtalare tillsammans för samtidig eller stereosändning. Men å andra sidan kan du inte ansluta dem till de andra serien av Ultimate Ears.

UE Megablast-högtalaren är inte kompatibel med multirumfunktioner, inte heller med Apple AirPlay eller DLNA-tjänster. Du kan ansluta flera högtalare Megablast till ditt nätverk, men de förblir alla oberoende av varandra (kontroll sker via appen). Tjänster för musikströmmar är tillgängliga via Alexa-assistenten (Spotify, Amazon Music, Deezer, etc.). På applikationen har du tillgång till en fembandsutjämnare, vissa förinställningar finns också. Det finns också sidor som talar om högtalarens status, vilket gör att du kan ändra språket för de talade anvisningarna och en annan sida för att utföra uppdateringar. Du kan också justera volymen och slå på / stänga av mikrofonen från appen.

Prestanda och ljudkvalitet


EU-Megablast-åsikt

Höljet erbjuder 16 timmars autonomi. Vi påminner dig om att denna prestanda varierar beroende på ljudvolymen. Du laddar batteriet via mikro-USB-porten under högtalaren. Så snart du ansluter kabeln för att ladda batteriet måste du placera högtalaren vågrätt. Du kan undvika detta obehag genom att köpa laddaren “Power UP”. Det kostar 40 euro och tack vare det kan du ladda högtalaren vertikalt. Kommunikationsfördröjningen är inte hög, du kan titta på videor utan att uppleva en fördröjning mellan ljud och bild.

Ultimate Ears anger inte placeringen av mikrofonen / mikrofonerna för röstupptagning. Vi påminner dig om att du bara kommer att använda dem för att interagera med Alexa, eftersom användning i ett handsfree-kit inte är möjligt på den här modellen. Annars är röstigenkänningen korrekt. På en lugn plats är det lätt att interagera med Alexa. Ingen anledning att placeras framför högtalaren för att förstås. Det kommer fortfarande att vara nödvändigt att tala tydligt och högt för att förstås korrekt. Fångsten är bortskämd när du är på bullriga platser. I denna typ av miljö måste du komma närmare högtalaren och tala väl till ansiktet för att aktivera Alexa och göra dig förstådd.

EU Megablast är utrustad två 25 mm diskanthögtalare, två 55 mm bashögtalare och två 85 x 50 mm passiva radiatorer. Den erbjuder en balanserad ljudåtergivning och har en bra kraft. Varje frekvens är närvarande och det finns ingen som har företräde framför den andra. Basen är mer diskret än på Megaboom-högtalaren. Älskare av djup bas kan tycka att de är för diskreta. Vi märkte också att hela spektrumet inte var tillräckligt detaljerat. Detta är uppenbart när du lyssnar på låtar rikt på källor. Det är svårare att läsa de olika instrumentens läsbarhet. Plötsligt måste du hålla dig klok på volymen för att tydligt skilja alla närvarande element. Mellanrummen är fortfarande väldefinierade. Rösterna är begripliga och tydliga. Bristen på detaljer känns särskilt på svåra bitar.

Ljudåtergivning är inte riktigt riktad på Ultimate Ears Megablast. Tillverkaren har placerat högtalarna på 90 ° och 180 °. Rendering är olika beroende på din position mot högtalaren. Topparna är mer hörbara om du är till vänster och höger, å andra sidan kommer du att höra dem mindre om du placeras framför högtalaren. Lyssningsupplevelsen är olika beroende på din position.

Megablast är en riktigt kraftfull högtalare. Om du höjer volymen maximalt blir det svårt att hålla dig nära. När fulladdat är ljudtrycket något under 100 dB. Du kan lägga till ljud i alla rum i ditt hus. Vi råder dig ändå att inte trycka på volymen så mycket som möjligt, förutom en viss tröskel påverkar förvrängningen något av renderingen. Ljudet tappar precision.

Slutsats


test-UE-Megablast

UE Megablast är en högtalare som du kan använda både inomhus och utomhus. Den är byggd med solida material och levererar ett balanserat och kraftfullt ljud. Du kan ansluta den via Bluetooth eller Wifi när du är hemma. Integrationen av Wifi gör det möjligt att dra nytta av den virtuella assistenten Alexa. DeUltimate Ears Megablast är ett tillräckligt komplett transportabelt hölje.

UE Megablast Bluetooth-högtalare


köp nu