Skip to content

UE Boom 2 högtalarrecension

Ultimate Ears är ett amerikanskt företag som tillverkar öronmonitorer, högtalare och hörlurar. Företaget är baserat i Irvine och Newark, Kalifornien. Företaget förvärvades av Logitech i augusti 2008. Företaget tillverkar olika typer av ljudprodukter, men det är mest känt för sina bärbara Bluetooth-högtalare. Den erbjuder mindre än tio referenser på sin officiella webbplats, vi har redan testat några modeller. Den första versionen av Boom-högtalaren blev en riktig framgång på ljudmarknaden. Så Ultimate Ears bestämde sig för att designa en ny version av denna nomadiska högtalare. De UE-bom 2 erbjuder olika egenskaper jämfört med den första versionen. Det har genomgått förbättringar, upptäck dem i vår testa.

Bra poäng
– Ljudåtergivning
– Kraftfullt ljud utan förvrängning
– 360 ° diffusion
– Autonomi
– Resistenta / vattentäta material
– Ljud- och ljuseffekter som hjälper dig


Negativa poäng
– Kontroll, ingen återgång till tidigare musik
– Ingen powerbank-funktion (externt batteri)
– Stöder inte NFC-teknik

UE Boom 2-högtalare


ultimata öron-ue-boom-2

Ultimate Ears Boom 2 kommer i en rundad låda med ett infällbart lock. När du väl öppnat faller du på höljet och tillbehören placeras i en bas som är integrerad i lådans lock. Förpackningen är väldigt original, den ändrar de fyrkantiga kartonglådorna som inte är superattraktiva. Inuti hittar duBoom 2-högtalare, en USB-kabel för laddning, en nätadapter och vanligt pappersarbete. Högtalaren är tillgänglig för 199 euro på varumärkets officiella webbplats, men du hittar det till ett mycket mer intressant pris på Amazon-webbplatsen.

Ultimate Ears och tillverkaren JBL har något gemensamt. Båda erbjuder många färgval. Och vi kan säga att Ultimate Ears verkligen lägger paketet för Bom 2. Namnen som indikerar produktens olika färger är original: efter timmar, vitt moln, blått, kashmir, stadsbild, anpassad vinyl, kalejdoskop, lila, midnatts trädgård, svart / grå, obsidian, panter, ros / rouge, sten, magilaskymning , grön / blå, lila / orange och midnattblå. I uppsättningen finns det färgkombinationer som sticker ut, de är riktigt attraktiva. Hur som helst kommer du oundvikligen att hitta en färg som motsvarar din smak. Annars är det verkligen att du är svår att tillfredsställa.

UE Boom 2 Test


gravid-eu-boom-2

När det gäller design använder UE Boom 2 samma design som den första generationens Ultimate Ears Boom. Dessutom om du lägger de två versionerna bredvid varandra är det nästan omöjligt att skilja på ändringarna. De är nästan identiska. Högtalaren har en rundad form så att ljudet kan spridas 360 °. Den andra generationen förblir lika kompakt (mått: 6,4 cm x 18 cm) och lätt (vikt: 548 g). Det är för skrymmande för att passa i en byxficka, men du kommer inte ha några problem att bära den på språng. DeUltimate Ears Boom 2 kan bäras lätt med en hand och du kan också sätta den i en väska. Du kan underlätta transporten genom att köpa ett litet omslag på internet. Det kostar ungefär tio euro, men det är ändå synd att tillverkaren inte tillhandahåller en direkt i förpackningen.

Material och ytbehandlingar är alltid solida och snygga. Det finns inga uppenbara designfel. Metallgallret som skyddar högtalarna är tyg och resten är mjukt gummi. Materialen som används är behagliga att ta på och tillåterBoom 2-högtalare att inte glida när du har det i handen. Den klarar också stötar och nedsänkning. De Bom 2 är IPX7-certifierat, det betyder att den är motståndskraftig mot effekterna av nedsänkning upp till 1 meter djup och i 30 minuter. Du kan placera den vertikalt eller horisontellt när den används, det finns också en krok som kan vara användbar för att hänga högtalaren på ett stativ.

Funktioner och design


Bluetooth-högtalare-ue-boom-2

Micro USB-porten för laddning och 3,5 mm minijackporten är direkt integrerad iBluetooth-högtalare Boom 2 (de är placerade på vardera sidan om det gängade hålet). Det finns ingen USB-port för att ladda en mobil enhet. Anslutningsportarna är skyddade av ett avtagbart lock, glöm inte att sätta tillbaka det på plats. Anslutningsportarna får inte komma i kontakt med vätskor. Ström på- och Bluetooth-parningsknapparna är placerade i andra änden av högtalaren. Vita lysdioder indikerar batterinivå och Bluetooth-parkopplingsstatus för användaren. Knapparna “+” och “-” finns direkt på gummibeläggningen. De är lätta att skilja eftersom de har färg och dessutom är de lyhörda när du använder dem.

Varje åtgärd som utförs på UE Boom 2 meddelas av ljud- och röstvarningar (påslagning, när batteriet är lågt, Bluetooth-anslutning, maximal / minsta volymnivå uppnått etc.) Röstmeddelandena är på svenskar. Uppspelning (uppspelning / paus) och navigering mellan ljudspåren utförs via knapparna högst upp på högtalaren. Å andra sidan är det omöjligt att återgå till föregående låt via högtalaren, du måste göra det direkt på din enhet (smartphone / ljudspelare). Det finns en mikrofon för att ta dina handsfree-samtal. Mikrofonen är av ganska bra kvalitet, den tar upp röster bra, men du måste fortfarande hålla dig nära högtalaren för att bli hörd.

Prestanda och ljudkvalitet


ue-boom-2-test

Att para ihop Boom 2 med din enhet är väldigt enkelt och räckvidden för Bluetooth-anslutningen är ganska bra (15 till 20 meter). UE Boom-appen är kompatibel med Android- och Ios-enheter. Den erbjuder flera mycket intressanta funktioner, såsom ett larm, en 5-bandsutjämnare och möjligheten att kopplaBoom 2-högtalare med en annan. Högtalaren kan anslutas till en annan för monosändning, å andra sidan kan stereofoni (vänster och höger högtalare) endast göras med två högtalare av samma modell. Den 15-timmars batteritid nåddes med volymen 75%. Denna prestanda är verkligen utmärkt för en Bluetooth-högtalare av denna storlek.

Ljudåtergivningen av UE Boom 2 liknar den första generationen Boom. Oavsett om det är trådbunden eller Bluetooth-anslutning är ljudet exakt och homogent. Basen är närvarande utan att maskera de andra frekvenserna och ljudet diffunderas vid 360 ° på ett homogent sätt. Topparna återges bra och det finns inget sibilansproblem. Det här är de röster som framhävs mest av högtalarna, de är begripliga och tydliga. DeUltimate Ears Boom 2 är något kraftfullare än den tidigare versionen. Du kan använda den för att lägga till ljud i de olika rummen i ditt hus eller en liten kväll utomhus med dina vänner.

Slutsats


test-ue-boom-2

Ultimate Ears-märket tillverkar bärbara Bluetooth-högtalare av hög kvalitet och de har bevisat det igen med UE Boom 2. Det är en motståndskraftig nomadhögtalare, ljudåtergivningen är utmärkt och ljudet diffunderas i 360 °.

UE Boom 2 Bluetooth-högtalare


köp nu