Skip to content

UE Blast-högtalarrecension

Ultimate Ears är en amerikansk tillverkare som specialiserar sig på bärbara högtalare. Med tiden har varumärket byggt upp ett mycket gott rykte inom detta område (Boom-högtalarna har varit mycket populära bland allmänheten). Var och en av de föreslagna referenserna uppfyller en användning: närhet, nomad etc. I denna testa vi är intresserade avEU-sprängning. Den här bärbara högtalaren delar mycket gemensamt med de andra modellerna som erbjuds av märket (Bluetooth-anslutning, IPX-certifiering). Men den här gången har tillverkaren beslutat att integrera WiFi-teknik för att kunna dra nytta av den intelligenta röstassistenten Alexa (virtuell assistent utvecklad av Amazon). Vi har detaljerat dess funktioner och prestanda nedan.

Bra poäng
– Noggrann återställning
– Låg distorsion
– Klart ljud
– Kraftfull
– Fast (IP67)


Negativa poäng
– 360 ° ljuddiffusion hålls inte
– Ingen 3,5 mm jackport
– Inget handsfree-kit

Ultimate Ears Blast


Ultimate-Ears-Blast

Ultimate Ears Blast kommer i en färgglad kartong. Tillverkaren har skrivit ut flera foton för att belysa dess design och det finns också en del av dess egenskaper som är tryckta på beläggningen. När lådan har öppnats får duUE Blast-högtalare, en mikro-USB-kabel för laddning, en nätadapter och en användarhandbok. En laddningsstation som kallas “Power UP” säljs som tillval. Du hittar också skyddsöverdrag som kan säljas på webben. När det gäller högtalaren säljs den 199 € på tillverkarens officiella webbplats, men du kan köpa den till ett mycket mer intressant pris på Amazon-webbplatsen.

UE Blast Test


Ultimate-Ears-Blast-test

EU Blast lanserades i april 2018 i USA. Det var inte förrän några månader innan det landade i Sverige. Denna förväntan var logisk med tanke på att Alexa röstassistent som utvecklats av Amazon ännu inte var tillgänglig för Sverige. Som vanligt erbjuder Ultimate Ears högtalaren i flera färger: svart, gul, röd, vit, blå och grön. Blast delar mycket gemensamt med UE Boom 2. Deras design och konstruktion är mycket lika.

Dess design är lika attraktiv. En del av höljet är täckt med tyg och resten är gummiaktig plast. Det finns inget att klaga på byggkvaliteten för hela (inga spår eller monteringsmärken syns). Det är en robust högtalare som du kan ta med dig när du är på språng. Den väger bara 184 gram på skalan. Förutom att vara motståndskraftig mot stötar och droppar, är kapslingen IP67-certifierad. Detta innebär att den är helt skyddad mot damm och skyddad mot tillfällig nedsänkning upp till 1 meter djup och i 30 minuter. Den enda nackdelen med att bygga är gummiaktig plast som är ganska rörigt, men det är bara en tillfällig fråga. Det räcker att passera höljet under vatten för att ta bort spåren.

För den här modellen har tillverkaren beslutat att ta bort minijacket (detta är också fallet för UE Boom 3-högtalaren). Så denUltimate Ears Blast kan endast användas i Bluetooth eller Wifi. Kompatibilitet med dessa två tekniker möjliggör mobil och stillasittande användning. Wifi-anslutningen ger också tillgång till den virtuella assistenten Alexa. I synnerhet kommer du att dra nytta av Alexa Cast som lanserades i syfte att göra det lättare att kontrollera musikuppspelning. Tack vare Aleaxa Cast-ekosystemet har du tillgång till Spotify, Deezer, Amazon Music eller TuneIn Radio streamingtjänster. Högtalaren erbjuder inte en multiroom-funktion eller anslutning via en server.

Egenskaper


hölje-UE-Blast

UE Blast fungerar med mobilappen med samma namn. Du kan ladda ner den gratis från App Store eller Google Play. Detta används för att konfigurera högtalaren, för att uppdatera programvaran. Du kan också använda den för att kombinera flera Blast- eller UE Megablast-högtalare. Detta möjliggör samtidig eller stereosändning med två högtalare. Appen erbjuder också en 5-bands equalizer. Tyvärr förblir de föreslagna effekterna för exakta.

De fysiska knapparna är ganska begränsade på Blast-högtalaren. Det finns två knappar för att justera volymen (“+” och “-” är direkt integrerade i gummit). En knapp för att slå på / av högtalaren och en åtgärdsknapp. På grund av begränsade fysiska kontroller grupperas vissa kontroller på en knapp. Du använder åtgärdsknappen för att starta Bluetooth-parning (lång tryckning) och även för att starta Alexa-assistenten (kort tryckning). Vi beklagar att vissa kontroller saknas, såsom uppspelnings- / pausfunktionen, navigering mellan ljudspår etc. De andra högtalarmodellerna från Ultimate Ears är bekvämare att använda.

Tillverkaren lovar 12 timmars autonomi. Vi använde den i både Bluetooth och wifi under vårt test och lyckades få 10 timmars användning. Användningstiden varierar också beroende på ljudvolymen. Det är inte den mest varaktiga Bluetooth-högtalaren på marknaden, men detta resultat är korrekt. Du laddar högtalaren via mikro-USB-porten gömd under den avtagbara D-ringen. Det finns också ett stativfäste.

Latensen i Bluetooth är cirka 165 ms. Det är en liten fördröjning mellan ljud och bild när du tittar på video. Desynkronisering märks. Vissa användare kan vänja sig vid det om de inte är för känsliga för fenomenet. Överraskande nog har Blast inte en mikrofon för handsfreesamtal.

Prestanda och ljudkvalitet


EU-Blast-Notice

Att använda Alexa med UE Blast är bra men inte perfekt. Denna funktion fungerar bra när du är i en lugn miljö. Högtalaren känner av din röst oavsett din position runt högtalaren och oavsett avstånd (nära eller långt). Även när vi flyttade oss från 5 meter tog högtalaren upp vår röst. Å andra sidan känner Blast lättare av att upptäcka höga röster än låga röster. Denna svaghet finns på alla högtalare som använder Alexa. Röstigenkänning är svårare när bullerstörningar förekommer. I en bullrig miljö bör du tala med en röst högre och högre än bakgrundsljudet. Annars hörs inte talaren av dig. Du kommer inte att kunna förstå dig själv om du är borta från högtalaren med animationer runt eller när högtalaren spelar musik med hög volym. Röstigenkänning är korrekt påEU-sprängningdet går dock inte lika bra som tävlingen. Vissa modeller som använder Google Assistant är mer tillförlitliga.

Ljudprestanda för Ultimate Ears Blast ligger mycket nära Boom 2. Det som besviken oss mest är att löftet om 360 ° diffusion inte hålls. Skåpet är utrustat med två aktiva 35 mm-givare och två passiva radiatorer (81 mm x 39 mm). Problemet är att det är cylindriskt och de två högtalarna är placerade rygg mot rygg, på sidorna. Som ett resultat är det omöjligt att få en homogen diffusion i alla riktningar. Rendering är olika beroende på din position mot högtalaren. Högtalarna ger ett balanserat frekvenssvar. Men topparna verkar tråkiga när de placeras framför högtalaren. Detta diffusionsproblem känns mer i nomadisk (utomhus) än stillasittande (inomhus) användning.

Blast erbjuder fortfarande tydligt ljud med bra precision. Förvrängningen begränsas och även genom att öka volymen blir ljudet aldrig surt eller aggressivt för våra trumhinnor. Å andra sidan är basförlängningen lite för svag. Det finns flera bärbara högtalare av samma storlek som gör det bättre just nu. Ljudet saknar grund på låtarna som är rika på bas. Användare som gillar electro, HipHop, US Rap-musik kommer att bli lite frustrerade. Men hej högtalaren hämtar dynamiken. Vi drar nytta av en bra kraft, du kan lägga till ljud i din matsal eller en liten kväll utomhus med din vänner.

Slutsats


EU-Blast-test

UE Blast-designen påminner omedelbart om Boom 2, Ultimate Ears tog ingen risk för denna del. Skillnaden görs främst genom integrationen av den virtuella assistenten Alexa utvecklad av Amazon. DeUltimate Ears Blast är en solid högtalare med bra prestanda. Du kan använda den hemma genom att ansluta den till Wifi eller på språng med Bluetooth-teknik.

UE Blast-högtalare


köp nu