Skip to content

Tronsmart Studio högtalarrecension

Varumärket Tronsmart fortsätter att förnya sin katalog över ljudprodukter. Hon tar ut ljudheadsetet, hörlurarna och Bluetooth -högtalaren igen, hon är inte kvar på dessa prestationer. Med tiden växer katalogen för att tillgodose små budgetar, för det är ett företag som designar ljudprodukter till låga priser.

Den här gången har märket beslutat att släppa en Bluetooth -högtalare som är mer transportabel än bärbar. Tronsmart Studio -högtalaren har ett kompakt format, men det är mer en högtalare som vi kommer att använda på stillasittande sätt än nomadiska. Upptäck vårt fullständiga test.

Bra poäng
– Konstruktion
– Ljudeffekt
– SD -kortport


Negativa poäng
– Lite tungt

Tronsmart Studio högtalare


högtalare-Tronsmart-Studio

Högtalaren levereras i en rektangulär kartong. Som vanligt har tillverkaren tryckt en del av produktens egenskaper på kartongkåpan (kraft, material etc.) När den öppnats hittar vi inuti Bluetooth-högtalaren, en usb-c-kabel för laddning, en extra kabel för trådlöst läge, bruksanvisning och garantikort. Vi beklagar bara storleken på kablarna som är riktigt korta. Det börjar bli en vana bland märken som designar billiga produkter.

Tronsmart Studio Test


bluetooth-högtalare-Tronsmart-Studio

Skåpet har en rektangulär form, måtten är 206,5 x 70 x 58 mm. Förmodligen såg Tronsmart till att den var tillräckligt kompakt för att enkelt kunna transporteras. Du kan hålla den med en hand. Men var försiktig, den här Bluetooth -högtalaren är inte en högtalare av nomadtyp. Vi kommer att klassificera det mer i transportabla skåp. Det vill säga dess användning kommer att vara mer stillasittande. Du kan placera den i alla rum i ditt hus för att lyssna på din musik och till och med använda den utomhus. Detta är dock inte en högtalare som du ska ta med dig på språng. Dess storlek och design förhindrar det.

Den har bara en IPX4 -certifiering, som bara skyddar den mot små stänk av vatten. En nomadisk högtalare har bättre motståndskraft mot fasta ämnen och vätskor. Så Tronsmart Studio kommer att stanna hemma, det kommer inte att följa med dig utanför för att ta med ljud till dina utflykter med vänner på stranden.

Det är inte en tegelsten, men den väger fortfarande 961 gram. Du kan känna det när du håller det med en hand. Förutom dess design bidrar dess vikt till stillasittande användning. Nomadiska högtalare är lättare för enklare transport. Som vi berättade kommer du inte längre att använda den i de olika rummen i ditt hus. Dessutom har Tronsmart integrerat en gummibas för att förhindra att den glider när den placeras på ett stöd. Detta är också där för att förhindra vibrationer när volymen trycks upp.

Skåpet har en klassisk rektangulär design. Med nackdelar finns det inget att klaga på kvaliteten på material och finish. Den har en solid och snygg metallbeläggning. Fram och bak finns två skyddsgaller. Uppsättningen är solid och välgjord. Det finns inget synligt monteringsspår på höljet.

Egenskaper


Tronsmart-Studio-recensioner

Högtalaren är kompatibel med Bluetooth 5.0 -teknik.Den trådlösa anslutningen är extremt enkel att göra. Du startar högtalaren via strömbrytaren och den trådlösa anslutningen startar. Då behöver du inte längre gå till Bluetooth -menyn på din smartphone för att välja högtalare. Du har en bra trådlös räckvidd, upp till 20 meter bort.

Kontrollknapparna är integrerade på ovansidan. De är av gummi, du måste trycka på dem tillräckligt hårt för att interagera. Vi beklagar också att symbolerna som skrivs ut ovan är så knappt synliga. Annars har du de vanliga knapparna för att slå på / av högtalaren, spela, pausa, byta ljudspår, aktivera Bluetooth, röstassistent. Det finns också ett TuneConn -läge som gör det möjligt att ansluta upp till 100 Bluetooth -högtalare samtidigt. Vilket är perfekt om du har en fest med vänner. Ett program kan laddas ner på din smartphone för att styra högtalaren. Det senare erbjuder särskilt ett läge som låter dig anpassa 8 ljudeffekter.

På baksidan finns en USB-C-port för laddning och en 3,5 mm extraport för trådlöst lyssnande. Båda kablarna levereras i lådan. Det finns också en micro SD -port. Det erbjuder ett alternativ om din ljudkälla inte stöder Bluetooth -teknik eller om du bara vill använda den ensam.

Prestanda och ljudkvalitet


Tronsmart-Studio-test

Tronsmart Studio -högtalaren har 2 högfrekventa diskanthögtalare, 1 central lågfrekvent subwoofer och 4 passiva radiatorer. När du startar din musik imponeras du direkt av ljudkraften. Denna högtalare levererar kraftfullt ljud utan att höja volymen. Det är galet volymen den kan nå. Stereoeffekten är ganska minimal, men det känns som att du använder en mycket större högtalare. Tronsmart erbjuder en teknik för att förbättra ljud som kallas SoundPulse. Det är sant att det här läget erbjuder en mer komplett och trevligare ljudåtergivning, men förlorar fortfarande i klarhet.

Ljudkvaliteten i studion beror inte bara på elektroniken. Struktur och material spelar en viktig roll. Dessutom såg vi en YouTube -video som visar demontering av högtalaren och vi kunde observera att allt är korrekt monterat med skruvar. Detta gör skillnaden jämfört med Bluetooth -högtalare som är monterade med lim.

Så håller med om att ljudkvaliteten i studion inte kommer att kunna konkurrera med vissa högtalare från Sony, JBL eller Bose, men vi får helt klart våra pengar. Denna högtalare erbjuder kraftfullt ljud och tillräckligt med detaljer för att njuta av din favoritmusik. Du kommer att kunna lägga till ljud i alla rum i ditt hem.

Högtalaren har ett 2500 Mah -batteri som ger 15 timmars autonomi. Denna prestanda gör att den kan vara lika bestående som majoriteten av Bluetooth -högtalare som säljs på marknaden. Det tar cirka 3 timmar att ladda den via USB-C-porten.

Slutsats


test-Tronsmart-Studio

Tronsmart Studio gjorde oss inte besvikna. Den har en solid konstruktion och ett ljud som är tillräckligt bra för att tillfredsställa majoriteten av användarna. Å andra sidan klassificerar vi det mer i bärbara Bluetooth -högtalare. Detta är inte en nomadisk Bluetooth -högtalare som du kommer att ta med dig överallt. Dess användning är mer stillasittande. Det klassificeras i denna kategori främst på grund av dess vikt (nästan 1 kg) och dess begränsade IPX -certifiering.

Tronsmart Studio Bluetooth -högtalare


köp nu