Skip to content

Tronsmart Splash 1 högtalarrecension

Tronsmart fortsätter att utöka sin produktkatalog (hörlurar, högtalare, hörlurar). Den här gången har det kinesiska varumärket beslutat att släppa en nomadhögtalare. Tronsmart Splash 1 är den typ av högtalare du tar med dig överallt. Oavsett om det är att lyssna på musik genom att lägga den på bordet under en utomhusmåltid, på styret på din cykel eller använda den i poolen eller lägga den i sanden på stranden. Det är verkligen avsett för mobilanvändare (de som gillar att resa med en bärbar Bluetooth -högtalare). Kolla in alla dessa funktioner och funktioner i vår fullständiga recension.

Bra poäng
– IPX7 -certifiering
– Kompakt design
– Pris


Negativa poäng
– Kabellängd

Tronsmart Splash 1 högtalare


gravid-Tronsmart-Splash-1

Högtalaren levereras i en fyrkantig kartong. Tillverkaren har skrivit ut en bild av höljet på omslaget och nämner dess tekniska egenskaper skriftligt. Tronsmart anger sin IPX -certifiering, dess effekt, dess autonomi, de anslutna kontakterna etc. När lådan är öppen faller vi på höljet som placeras i ett litet skyddande skumelement. Lådans innehåll är klassiskt. Vi får Bluetooth-högtalaren utrustad med en sladd, en extra kabel, en USB-C-kabel för laddning och vanligt pappersarbete (instruktioner, garanti). Vi beklagar storleken på kablarna!

Tronsmart Splash 1 -test


bluetooth-högtalare-Tronsmart-Splash-1

Höljet har ett stenformat. Den är 10,5 cm i diameter och väger 260 gram på vågen. Det råder ingen tvekan om att denna Bluetooth -högtalare hör till nomadkategorin. Tronsmart bygger den så att den enkelt kan tas med dig på språng. Tja, den passar inte i en byxficka, men du kommer inte ha några problem att ta den med dig utanför. Du kan lägga den i en påse eller använda remmen för att fästa den. Remmen som fästs direkt på högtalaren är användbar om du till exempel använder högtalaren på en cykel. Du kan också fästa den på ett räcke eller annat stöd. Vi påpekar att remmen inte kan tas bort.

Högtalaren är tillverkad av olika material. Ovanpå det beslutade tillverkaren att använda ett vattentätt tyg. Det är behagligt att ta på och ger högtalaren ett snyggt utseende. På toppen finns också en liten tallrik med tronsmart -logotypen och knapparna på kontrollerna. Den nedre delen av högtalaren är gjord av slät gummi (detta gör det lättare att greppa). Det finns också två kontrollknappar på denna del. Tronsmart har integrerat 3 små mjuka gummikuddar under högtalarens undersida så att den inte kan glida när den placeras på ett stativ.

Det finns inget fel på materialkvaliteten och utförandet. Vi är inte på topp i sortimentet, men inga spår av sammansättningar syns. Tronsmart Splash 1 har en IPX7 -certifiering. Det betyder att den är skyddad mot effekterna av nedsänkning upp till 1 meter djup och i 30 minuter. Så det är vattentätt. Du kan sänka den i vattnet! Vi testade dess vattentäthet under vårt test och inga bekymmer om det. Den flyter så fort du lägger den i vattnet. Så det finns inget att oroa sig för om det glider i din pool.

Egenskaper


Tronsmart-Splash-1-recension

Högtalaren är kompatibel med Bluetooth -teknik från 4,2 till 5,0. Naturligtvis beror anslutningsversionen på din ljudkälla. Du behöver en ny enhet om du vill dra nytta av Bluetooth 5.0 och njuta av en bättre trådlös anslutning och större räckvidd. Den trådlösa anslutningen görs snabbt. Allt du behöver göra är att slå på högtalaren och sedan gå till Bluetooth -menyn på din källenhet för att välja Splash 1. Du har en bra trådlös räckvidd (59 fot).

De olika kontrollknapparna placerade högst upp på högtalaren och på sidan gör att du kan slå på / av högtalaren, ändra volymen eller hoppa över ljudspåren (+ och – knapp), aktivera Bluetooth och hantera deras telefonsamtal. Du kommer inte ha några problem med att använda högtalaren. Du behöver bara ta en titt på bruksanvisningen för vad alla olika knappar på högtalaren används till.

Det finns en liten gummerad flik som skyddar extraporten för trådlöst läge och USB-C-porten för batteriladdning. Var försiktig, du måste alltid sätta tillbaka fliken igen, annars skadar du anslutningarna. Det är problematiskt om det går vatten på båda anslutningsportarna!

Prestanda och ljudkvalitet


Tronsmart-Splash-1-test

Höljet har en 15W högtalare. Så det är klart att du inte kommer att kunna skaka väggarna i ditt hus eller ta med ljud till en festsal med denna högtalare. Men ljudet som utgår från det är tillräckligt kraftfullt för att lyssna på musik vid bordet under en måltid eller för att lägga till ljud till en resa till stranden med vänner. Du bör inte heller förvänta dig att ljudet är super detaljerat. Det är inte med denna typ av högtalare som du kommer att kunna dra fördel av de olika hörbara frekvenserna (bas, mellanregister, diskant) med precision. Du kommer bara att använda den för att njuta av musik på språng.

Tronsmart har införlivat ett 2200 mAh batteri som erbjuder 24 timmars autonomi. Denna prestation är verkligen upp till vad tävlingen erbjuder. När batteriet är tomt behöver du inte ladda det via USB-C-porten. Kom ihåg att sätta på skyddsfliken igen, annars kan USB-C-porten korrodera från vattnet och du kommer inte att kunna ladda Bluetooth-högtalaren.

Slutsats


test-Tronsmart-Splash-1

Tronsmart Splash 1 -högtalaren är en nomadisk högtalare som fyller sin roll. Du kommer att kunna ta den med dig under dina olika resor (utflykt med vänner, resor, utflykter). Den har en kompakt storlek, materialen som används är solida och 15 W högtalaren erbjuder ljud som är tillräckligt kraftfullt för mobil användning.

Tronsmart Splash 1 Bluetooth -högtalare


köp nu