Skip to content

Tribit XSound Go-högtalarrecension

Tribit är ett varumärke som specialiserat sig på ljudprodukter. I katalogen hittar vi olika modeller av hörlurar, hörlurar och bärbara högtalare. I detta test är vi intresserade av Bluetooth-högtalaren Tribit XSound Go. Det är en nomadmodell utformad för små budgetar (den säljs för mindre än 40 euro på internet). Försäljningspriset är en av dess styrkor, men tillverkaren betonar också dess transportabilitet och dess vattentäta design. Kommer det att klara andra högtalarmodeller som erbjuds av konkurrerande tillverkare? Upptäck svaret i vår testa Nedan.

Bra poäng
– pris
– Design
– vattentät


Negativa poäng
– Baskrafter

Tribit XSound Go-högtalare


högtalare-Tribit-XSound-Go

Tribit XSound Go-högtalaren kommer i en vit och orange färgad kartong. En ritning representerar formen på höljet på framsidan och tillverkaren har tryckt en del av dess egenskaper på den bakre delen. När lådan är öppen får du Bluetooth-högtalaren, en mikro-USB-kabel för att ladda högtalaren, en svart snodd och en bruksanvisning. Vad som saknas i förpackningen är ett transport- / skyddsskydd. Högtalaren är tillgänglig för mindre än 40 euro på Amazon-webbplatsen.

Tribit XSound Go-test


Bluetooth-högtalare-Tribit-XSound-Go

När du söker på internet för att hitta en Bluetooth-högtalare står du inför tusentals referenser. Det finns modeller av stora kinesiska ljud- och högtalarmärken tillgängliga till ett attraktivt pris (men kvaliteten är inte alltid där. Du måste reda ut det.) I alla dessa referenser finns det också några Bluetooth-högtalare som är designade av unga startups, Tribit är en av dem. Detta varumärke försöker sticka ut genom att ta med ytterligare information till sina produkter. En av de ursprungliga sakerna med Tribit är att för varje försäljning som görs finns $ 1 som doneras till Unicef. Det lägger inte till något mer för högtalaren, men det är fortfarande ganska exceptionellt att nämna det.

När det gäller mått är kapslingen 56 x 59 x 170 mm och väger 380 gram. Den är IPX7-certifierad, vilket innebär att den är skyddad mot nedsänkning i 30 minuter och på maximalt 1 meters djup. Under vårt test doppade vi det i vatten för att kontrollera om förseglingsloftet var uppfyllt. Efter att ha kommit ur vattnet märkte vi inte något fel. Så den XSound Go är vacker är väl vattentät. Högtalaren levereras med ett litet band som fästs på höger sida. Du kan hänga den på din ryggsäck när du är på språng. Som vi berättade lite ovanför saknas en förpackning för transport / skydd. Lyckligtvis kan detta tillbehör köpas för tio euro på internet. Men det är upp till dig att avgöra om ett omslag är viktigt för dig.

Egenskaper


Tribit-XSound-Go-recension

Du hittar kontrollknapparna högst upp på högtalaren. Det finns en knapp för att slå på / av den, en LED, en knapp för att starta Bluetooth-parning, ett litet hål för mikrofonen och de andra 3 knapparna används för att spela eller pausa din musik och ändra ljudvolymeffekten (“+” och “-” -knappen). LED-lampan lyser blått när högtalaren är på, blinkar blått när Bluetooth-parning, rött när batteriet blir lågt och lila vid laddning. Högtalarens koppling till dina olika externa enheter är mycket enkel. Du startar parningsläget via den dedikerade knappen (du fortsätter att trycka på Bluetooth-knappen tills LED-lampan blinkar). Gå sedan till Bluetooth-menyn på din enhet för att välja Tribit XSound Go.

Anslutningen är gömd bakom ett litet avtagbart lock. Glöm inte att sätta tillbaka den för att säkerställa vattentätning. Tribit har integrerat en extraingång och en mikro-USB-port för att ladda 4400 mAh-batteriet. Micro USB-laddningskabel ingår i förpackningen. En LED placerad ovanpå högtalaren lyser lila för att indikera att högtalaren laddas. Det stängs av när batteriet är fulladdat. DeTribit XSound Go Bluetooth-högtalare är utrustad med en mikrofon för handsfreesamtal. Tyvärr är det inte särskilt effektivt (detta är ofta fallet med Bluetooth-enheter). Det är att föredra att använda din smartphone direkt för telefonsamtal.

Prestanda och ljudkvalitet


Tribit-XSound-Go-test

Vi har testat en hel del Bluetooth-högtalare och vi kan säga att ljudet från XSound Go har lyckats tillfredsställa oss. Vi får inte en super detaljerad och exakt återgivning, men resultatet är riktigt korrekt för en högtalare som säljs till det här priset. Det ger kraftfullt ljud för sin storlek och ser naturligt och tydligt ut. Det största klagomålet vi kunde göra är dess brist på bas. Tribit tillkännagav en imponerande rikedom på dessa frekvenser. Tyvärr hålls inte löftet. Du behöver bara spela electro- eller US Rap-musik för att inse att basen saknar kraft.

Tribit XSound Go kämpar också med instrumentrika eller komplexa bitar (orkestermusik till exempel). Men hej, det är fortfarande en liten Bluetooth-högtalare, så du borde inte fråga för mycket heller. Förvrängning uppstår när volymen är inställd på över 80%. Du måste bara hålla dig under denna tröskel för att få en bra rendering.

Högtalaren har ett stort batteri (4400 mAh), detta påverkar dess vikt, men det är positivt för autonomi. De XSound Go erbjuder 24 timmars användning. En mycket bra prestanda för en högtalare av denna storlek. Å andra sidan blir det nödvändigt att vänta lite mer än 4 timmar för att få full laddning.

Slutsats


test-Tribit-XSound-Go

Tribit XSound Go-högtalaren säljs för mindre än 40 euro på internet och ger bra valuta för pengarna. Den har en kompakt, robust och vattentät design. Tack vare det stora batteriet kan du använda det i många timmar och det ger kraftfullt och tydligt ljud. Naturligtvis är inte allt perfekt, men XSound Go är en riktigt bra liten Bluetooth-högtalare.

Tribit XSound Go Bluetooth-högtalare


köp nu