Skip to content

Tribit XBoom-högtalarrecension

Tribit är ett varumärke som specialiserat sig på ljudprodukter. I katalogen hittar vi olika modeller av hörlurar, hörlurar och bärbara högtalare. Varumärket är inte särskilt känt i Sverige, men ändå designar det bra produkter inom ljudområdet. Vi har redan testat några av deras Bluetooth-högtalare. Den här gången är vi intresserade av Tribit XBoom. Denna modell använder fortfarande Bluetooth-teknik, men dessutom har den en IPX7-certifiering och lovar 360 ° ljudåtergivning. Det finns några tillverkare som har designat liknande modeller: JBL eller Ultimate Ears. Ta reda på det i vår testa full om XBoom håller alla sina löften.

Bra poäng
– Design
– Bra ljud
– IPX7-certifierad


Negativa poäng
– Micro USB-port
– 360 ° ljud respekteras inte

Tribit XBoom-högtalare


Tribit-360 °

Tribit XBoom-högtalaren kommer i en vit och orange färgad kartong. Högtalaren är avbildad på framsidan av lådan. Tillverkaren har också tryckt några av sina tekniska egenskaper på andra sidor. När lådan har öppnats får du Bluetooth-högtalaren, en mikro-USB-laddningskabel, en användarmanual och ett 18 månaders garantikort. Tillverkaren erbjuder en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti och möjligheten att förlänga garantin till 12 månader genom att registrera din modell på varumärkets officiella webbplats. XBoom är tillgänglig för 59,99 euro på Amazon-webbplatsen. Tribit donerar 1 euro till UNICEF för varje såld talare.

Tribit XBoom-test


högtalare-Tribit-XBoom

Utformningen av Tribit XBoom är identisk med JBL Flip 4. Dess storlek och form är nästan identiska, tillverkaren använde till och med samma typ av material. Ändarna är förstärkta med gummi och högtalarkroppen är skyddad av vattentätt tyg. Den enda funktionen som skiljer XBoom från Flip 4 är kontrollknapparna placerade på tyget (de för JBL-högtalaren är mer diskreta). Placeringen av knapparna på Tribit-högtalaren påminner om vad UE Boom 2.-högtalaren erbjuder. Plötsligt är XBoom en blandning mellan de två modellerna. I alla fall har vi inget att säga om byggkvaliteten. Det är identiskt med vad högtalarna i JBL och Ultimate Ears erbjuder medan de säljs dyrare. XBoom finns endast i svart. Det är synd, eftersom valet av flera färger har gjort det möjligt för tillverkarna att sticka ut.

Materialen som används för dess design är av god kvalitet. Detta gör att den tål stötar och oavsiktliga droppar. Skåpet är IPX7-certifierat. IP-skyddsindex är en internationell standard för vattentätning. Detta index klassificerar skyddsnivån för en anordning mot intrång i fasta och flytande kroppar. IPX7 innebär att höljet är skyddat mot effekterna av tillfällig nedsänkning upp till 1 meters djup och i 30 minuter. Den fortsätter att fungera även om den får vattenstänk eller om den tillfälligt är nedsänkt. Xboom är kompakt (mått: 68 x 180 x 68 mm) och relativt lätt (545 g). Ett gummiband sitter på högtalaren för enkel transport. Du kan ta det med dig under dina utflykter utomhus. Det finns inget transport- / skyddsskydd. Men om detta tillbehör är viktigt för dig kan du köpa det för ungefär tio euro på internet.

Egenskaper


Tribit-XBoom-recension

Knapparna “+” och “-” används för att ändra ljudvolymen och “O” -knappen är multifunktionell. Ett kort tryck pausar din musik, två tryck för att gå till nästa musik och 3 tryck för att gå tillbaka till föregående musik. De tre knapparna på tyget är lyhörda och fungerar perfekt. Resten av kontrollerna placeras på gummifodret. Strömknappen används för att slå på / stänga av högtalaren. Det finns en knapp för Bluetooth-parning, en annan för att aktivera XBass-funktion (basförstärkning) och fyra lysdioder visar batterinivån. Under XBass-knappen hittar du ett avtagbart skydd som skyddar anslutningen. Glöm inte att sätta tillbaka den, den tätar Tribit 360 °. Under locket finns en mikro-USB-port för laddning av högtalarebatteriet och ett 3,5 mm-uttag för trådbundet lyssnande.

Tribit XBoom använder Bluetooth-teknik i version 4.1. Trådlös ihopparning är lätt att utföra. Sätt bara på högtalaren, starta den trådlösa anslutningen via den dedikerade knappen och välj sedan XBoom i Bluetooth-menyn på din källenhet. Anslutningen förblev alltid stabil och pålitlig under vårt test. Räckvidden för den trådlösa anslutningen är 10 meter. Området blir något högre om du använder högtalaren i ett öppet utrymme (obehindrat). Två enheter kan lagras i minnet. Du kan också para ihop två XBooms. Den här funktionen är utmärkt om du vill öka ljudets kraft. Du kan lägga till ljud i ett större rum i din interiör. Det är synd att tillverkaren inte har integrerat en micro SD-port. Detta skulle ha gjort det möjligt att lyssna på hans musik utan att behöva ansluta en extern enhet.

Prestanda och ljudkvalitet


Tribit-XBoom-test

När vi fick Tribit XBoom kunde vi inte vänta med att testa ljudet. Ta reda på om det för det här försäljningspriset var bättre än Flip 4 och UE Boom 2. Den är utrustad med två 12 W högtalare och de passiva radiatorerna är placerade i ändarna. De vibrerar till basens rytm, showen är fascinerande. Sammantaget är XBoom-ljudet rikt på detaljer och välbalanserat.

Det är mindre kraftfullt än JBL Flip 4, användare som vill att väggarna i sina hem ska skaka måste investera i ett större hölje. Men annars har du inga problem med att lägga till ljud i medelstora rum eller en liten kväll utomhus. XBoom levererar balanserat ljud även vid full volym. Å andra sidan respekteras inte den 360 ° ljudåtergivning som Tribit tillkännagav. Högtalaren sprider ljud av god kvalitet, men återgivningen påverkas fortfarande beroende på din position framför högtalaren. Detta beror på högtalarnas placering. XBass-knappen förbättrar närvaron av bas. Basen är rikare när ljudet är lågt, men effekten är mindre när volymen är hög.

Tribit XBoom-högtalaren håller ut. Den är utrustad med ett 5200 mAh batteri som ger 20 timmars autonomi. Denna prestanda är bättre än JBL Flip 4 (3000 mAh batteri, 12 timmars batteritid). Du kommer att kunna njuta av din musik utan rädsla för att ta slut på batteriet. LED-lamporna på gummibeläggningen visar batterinivån. Så snart batteriet är nästan tomt behöver du inte ladda det via mikro-USB-porten. Det är synd att Tribit inte integrerade en USB-C-port. Denna anslutning har ännu inte blivit standard för alla elektroniska enheter och HighTech. Högtalaren kan också användas kabelansluten via 3,5 mm jackporten.

Slutsats


test-Tribit-XBoom

Tribit XBoom är en komplett och prisvärd Bluetooth-högtalare. Den har alla funktioner och funktioner man förväntar sig av en nomadhögtalare. XBoom är solid och IPX7-certifierad, därför lämplig för inomhus / utomhusbruk. Ljudet är kraftfullt, av god kvalitet och tack vare sin goda autonomi kommer du att kunna njuta av din musik i många timmar. XBoom-högtalaren kommer att tillfredsställa alla användare som letar efter en kraftfull och billig Bluetooth-högtalare.

Tribit XBoom Bluetooth-högtalare


köp nu