Skip to content

Sony SRS XB40 högtalarrecension

Det japanska varumärket Sony är mycket närvarande i ljudsektorn. Det tillverkar och distribuerar flera typer av produkter: hörlurar, hörlurar, högtalare. Inom området för nomadiska Bluetooth-högtalare består XB-serien av flera referenser. Från den mest kompakta till den kraftfullaste: Sony SRS XB10, Sony SRS XB20, Sony SRS XB30 och Sony SRS XB40 som vi ska testa. DeSony SRS XB40-högtalare är den största, mest effektiva och dyraste i sortimentet. Ta reda på mer om dess egenskaper och prestanda i vår testa.

Bra poäng
– Kraftfullt ljud
– Autonomi
– Fasta material
– IPX5-certifiering


Negativa poäng
– Laddning via adaptern
– Bärbarhet

Sony SRS XB40-högtalare


gravid-sony-srs-xb40

Sony SRS XB40-högtalaren kommer i en vit kartong. Du kommer att se bilder av högtalaren på framsidan och baksidan av lådan. Orden “Extra Bass” är tydligt synliga eftersom de är tryckta i stort format på framsidan, på baksidan hittar du de tekniska specifikationerna för högtalaren (IPX5-certifiering, autonomi, uppladdningsbar via USB, etc.) inuti. Sony SRS XB40 skyddad i polystyren, nätadapter, strömförsörjning och vanligt pappersarbete (användarhandbok, garanti). Sony tillhandahåller inte ett skyddande skydd, men du hittar det på nätet för cirka tio dollar. Skåpet säljs för cirka 160 euro på internet.

Sony SRS XB40-test


bluetooth-högtalare-sony-srs-xb40

Vi hittar på Bluetooth-högtalaren Sony SRS XB40 samma tillverkning och samma design som i den tidigare versionen. Det är en modern design, men en som också kommer att tilltala de yngsta. De olika färgerna som erbjuds (svart, blått och rött) är inte prickiga och går överallt. Det kommer mycket lätt att hitta sin plats i din interiör. Materialen som används för dess design liknar de som används på Sony SRS XB30. Beläggningen som skyddar högtalaren är tjock och robust, metallgallren placerade på fram- och baksidan skyddar högtalarna. Dess design och ytbehandlingar är snygga, det finns inga uppenbara defekter eller obehagliga monteringsmärken. Sony gjorde ett bra jobb!

De Sony SRS XB40 Alla passar bara in i kategorin bärbara högtalare med tanke på dess mått (279 mm x 100 mm x 105 mm) och vikt (1500 g). Dess storlek är ganska imponerande om vi jämför den med några konkurrerande högtalare. Men trots detta kan du fortfarande hålla den med en hand när du är på språng (beläggningen är behaglig att ta på). Du kan alltid köpa en väska på nätet, det finns en för tio euro. Det underlättar transporten under dina utflykter utomhus, men det tillkommer en extra kostnad. Det är synd att Sony inte lade till en i förpackningen.

Funktioner och design


sony-srs-xb40-recension

Sony SRS XB40-högtalaren tål stötar och droppar. Det är dessutom dess design är vattentät. Kapslingen är IPX5-certifierad, vilket innebär att den är skyddad mot stänkande vatten från alla håll. Varumärket har genomfört tester för att säkerställa dess motstånd. Sony: ”Detta system har testats och det visar sig att det fortsätter att fungera efter att ha utsatts direkt för vattenstrålar med hjälp av ett munstycke med en innerdiameter på 6,3 mm, som kommer från alla håll. Cirka 12,5 liter vatten per minut projicerades i mer än 3 minuter, från ett avstånd på cirka 3 meter. Vätskor som specifikationerna för vattentätning gäller: färskvatten, kranvatten, svett ”.

Kontrollknapparna är placerade på toppen av högtalaren. Det finns totalt 7, en knapp för att slå på / stänga av högtalaren (du använder den också för ihopparning), “+” och “-” knapparna för volymkontroll, den särskilda “ADD” -kopplingen av andra högtalare, ett spel / paus-knapp, knappen som representerar en telefon för att svara / lägga på dina telefonsamtal och “Extra Bass” -knappen som optimerar gavarna och förstärker basen (den används också för att slå på ljuseffekterna (en lång tryckning aktiverar / inaktiverar lysdioderna). Knapparna är roliga att använda och de är ganska lyhörda. Anslutningsportarna är placerade på baksidan avSony SRS XB40-högtalare, de är skyddade av en lucka. Glöm inte att sätta tillbaka den efter att ha använt dem, de får inte komma i kontakt med vätskor. Det finns en 3,5 mm minijack analog ingång, strömkontakten för att ladda högtalaren och en USB A-port som kan användas för att ladda en extern enhet (till exempel din smartphone).

Utseendet på Sony SRS XB40 är både modernt och klassiskt vid första anblicken, men när du slår på det tänds lysdioderna inbyggda i högtalarna och runt det främre gallret. Strålkastarna placerade på högtalarens framsida reagerar enligt musiken som spelas. De SRS XB40 har alla funktioner och anslutningsport som vi är vana vid att se på bärbara Bluetooth-högtalare. Den kan anslutas i Bluetooth-version 4.2 (codec som stöds: SBC / AAC / LDAC). Högtalaren har en flerparningsfunktion, du kan ansluta upp till tre enheter samtidigt. Trådlös anslutning till dina enheter (smartphone / ljudspelare) är enkel. Sony har också integrerat ett NFC-chip för att underlätta Bluetooth-parning. Placera bara enheten mindre än 10 centimeter från högtalaren för att göra den trådlösa anslutningen, det är snabbt och enkelt. Med “Part Chain” -funktionen kan upp till 10 trådlösa högtalare anslutas via Bluetooth. Du synkroniserar musiken och belysningen, detta förbättrar ljudets kraft och ljuseffekterna. Denna funktion är också tillgänglig på JBL Bluetooth-högtalare.

Prestanda och ljudkvalitet


sony-srs-xb40-test

Sonys Music Center-app är kompatibel med Android- och Ios-enheter. Innan det kallades “SongPal” erbjuder applikationen några anpassnings- och inställningsalternativ. Det finns en meny för att välja ljusshow, parningsfunktioner för flera högtalare, en equalizer, valet av Bluetooth-codec etc. Det finns också applikationen “Firestable” som låter dig hantera läsning, högtalarlampor och lägga till andra effekter från din smartphone. Vissa användare tycker att Firestable-appen är kul, medan andra snabbt blir uttråkade av den.

Sony SRS XB40 lovar 24 timmars användning. Så det kan verkligen vara en hel dag, men du måste stänga av ljuseffekterna permanent och inte använda powerbank-funktionen (externt batteri). Å andra sidan SRS XB40 Begränsar automatiskt uteffekten när batterinivån är låg. I denna situation blir lyssningsnivån låg och det är omöjligt att öka den.

Utan extra basläge erbjuder högtalaren en riktigt trevlig ljudåtergivning. Du kan lyssna på alla typer av musik med denna högtalare. De olika frekvenserna (bas, mellanregister och diskant) är välbalanserade. Det finns ingen bas eller diskant boost som vissa konkurrenskraftiga modeller. Om du inte är nöjd med standardljudet kan du alltid ändra det med den equalizer som finns i Music Center-appen. Ljudet är kraftfullt och även om du ökar volymen är distorsionen väl under kontroll. Du har inga problem med att lägga till ljud i medelstora rum eller kvällar med vänner utomhus. Å andra sidan, när Extra Bass-läget är aktiverat, är ljudåtergivningen annorlunda. Fullhögtalare och två passiva radiatorer optimerar bas och boost bas. Ljudåtergivningen tappar balans, plötsligt är detta läge ganska dedikerat till vissa typer av musik (electro / Hip-Hop).

Slutsats


test-sony-srs-xb40

Sony SRS XB40 är imponerande, men den har alla funktioner och funktioner du kan förvänta dig av en bärbar Bluetooth-högtalare. Den är utformad med solida material, du kan använda den inomhus och utomhus (IPX5-certifiering). Lätt att använda och effektivt både när det gäller autonomi och ljudmässigt.

Sony SRS XB40 Bluetooth-högtalare


köp nu