Skip to content

Sony SRS XB30 högtalarrecension

SRS-XB20 Bluetooth och bärbara högtalare, SRS-XB30 och SRS-XB40 presenterades vid CES 2017. Varje modell har olika egenskaper, XB40 är den största modellen och XB20 är den mest kompakta modellen. Sony SRS XB30 sitter mitt emellan. På papper erbjuder den mycket intressanta funktioner: flerfärgade, kompakta och trådlösa ljusshow, anslutning till flera enheter, vattentålig (IPX5) etc. Något som får mobilanvändare att salivera, men ibland hålls inte löften. Ta reda på i vår vadSony SRS XB30-högtalare.

Bra poäng
– Kraftfull
– Fasta material
– Multipoint Bluetooth-anslutning
– Lätt att använda
– Autonomi


Negativa poäng
– Laddning med nätadapter
– Som standard saknar ljudet bas och diskant
– Du måste balansera om ljudet med equalizern

Sony SRS XB30-högtalare


SRS-XB30

Högtalaren kommer i en skrymmande vit kartong. När du väl öppnat hittar du inuti XB30, en nätadapter, en strömkabel och vanligt pappersarbete (användarhandbok, garantikort). Kasta inte papper som de kan användas, särskilt i början för att förstå hur kapslingen fungerar. Det som saknas i förpackningen är ett skyddande fodral. Okej högtalarbeläggningen är solid och SRS XB30 kan glida lätt i en väska, men det är fortfarande säkrare när du är på språng. Du kan köpa ett skyddshölje för tio euro på internet, det är inte detta tilläggsköp som kommer att förstöra dig. DeSony SRS XB30 Bluetooth-högtalare är tillgänglig för cirka 100 € på Amazon-webbplatsen.

Sony SRS XB30-test


högtalare-Sony-SRS-XB30

Sony SRS XB30 har en nykter design, bortsett från ljusspelet som ger en flashig sida till högtalaren. Den finns i svart, vitt, blått, rött och grönt. Så snart du tittar på det kommer du att märka att Sony har gjort ett bra jobb med att designa denna Bluetooth-högtalare. Materialen som används är solida och ytorna snygga, det finns inga synliga designfel. Om du kör handen över de olika ytorna på SRS XB30 du kommer inte att känna några obehagliga brister vid beröringen. Skåpet är täckt med ett tjockt och robust skal, högtalarna de skyddas av ett metallgaller. Helheten tål stötar bra. Men vi skulle ändå ha velat att Sony skulle ge ett skyddande skydd.

Sony SRS XB30-högtalaren är lite större (produktmått (B x H x D): 228 × 82 × 86 mm) och tyngre (vikt: 980 gram) än vissa konkurrenskraftiga bärbara högtalare. Men trots dess egenskaper kan den lätt hanteras och transporteras. Du kan bära den med en hand och när du bär den kan du skjuta den i en väska. Om du letar efter en högtalare som kan glida in i byxfickan måste du välja en mer kompakt referens. Visuellt och ergonomiskt har Sony gjort en mycket bra Bluetooth-högtalare.

Funktioner och design


sony-srs-xb30-test

Skåpets beläggning är en soft-touch-typ i mattfärg som är trevlig när du hanterar den. Visuellt Sony SRS XB30 har en diskret design, men det ändras när du börjar använda den. När du väl är påslagen kommer du att märka att gallret är omgivet av en ljusremsa som innehåller strober placerade på vänster och höger sida av högtalaren. De reagerar enligt din musik, de följer takten. Det är med denna egenskap som Sony försöker förföra användare. Även i ett rum utan ljus kommer du inte att kunna återge atmosfären på en nattklubb, men effekten är trevlig. Du kan alltid stänga av dem om du inte uppskattar dessa prickiga effekter.

Sony SRS XB30 Bluetooth-högtalare är IPX5-certifierad, vilket innebär att den är skyddad mot vattenstrålar som kommer från vilken riktning som helst. Det kommer att vara stänksäkert, men det kan inte vara helt nedsänkt i vatten. SRS XB30 har samma funktionalitet och anslutning som konkurrerande Bluetooth-högtalare. De olika portarna är placerade skyddade på baksidan av höljet med ett avtagbart lock. Var försiktig så att den alltid är stängd, kontakterna får inte komma i kontakt med vätskor. Det finns en analog 3,5 mm minijackport, den gula färgade kontakten för att ladda högtalaren och en USB-port som du kan använda för att ladda en enhet (smartphone / ljudspelare). De XB30 kan anslutas på 3 olika enheter, men var försiktig om andra enheter får aviseringar, meddelanden som spelar musik kommer att stängas av. Du startar din musik med enhet nr 1 och det är bättre att byta de andra två källorna till tyst läge.

Kontrollknapparna är placerade på toppen av högtalaren, de är åtskilda och lätta att använda. Det finns två knappar för att hantera volymen, en annan för att hantera din musik och navigering mellan ljudspår (två tryck för att gå till nästa låt och tre för att gå tillbaka till föregående låt). Det finns en annan knapp för att hantera dina telefonsamtal och känna till återstående batteritid. En femte knapp för att aktivera “Extra Bass” -läget (optimerar basen och förstärker basen) och för att stänga av / på ljuseffekterna. Det finns en dedikerad knapp för att lägga till en annan högtalare SRS XB30 och en annan knapp för att slå på och av högtalaren eller starta parningsläget. Se användarhandboken om du är förvirrad med alla dessa knappar. I vilket fall som helst är funktionerna som motsvarar knapparna kompletta. Det finns röstmeddelanden som hjälper dig när du använder olika kommandon, synd att rösten inte är på svenskar.

Sony “Music Center” -applikationen kan laddas ner från Apple Store och Google Play (innan den hette SongPal). Det erbjuder några inställningar och anpassningsalternativ. Du kan välja ljusshow, det finns en guide för att para ihop flera Bluetooth-högtalare, 3-bands equalizer, du kan också välja Bluetooth-codec och aktivera eller inaktivera högtalarens automatiska standby. För att känna till batterinivån måste du gå till strömalternativen. Det hade varit bekvämare om det visades direkt på programmets huvudsida.

Prestanda och ljudkvalitet


Sony-SRS-XB30-recension

Sony SRS XB30 använder Bluetooth 4.2-teknik för att ansluta trådlöst till din enhet (smartphone / ljudspelare). Den är kompatibel med SBC-, AAC- och LDAC-codec och har en anslutning för flera enheter. Du kan ansluta upp till tre enheter, dina vänner kan turas om att dela sin musik. Att para ihop högtalaren är förenklat tack vare NFC-chipet. Near Field Communication-teknik möjliggör utbyte av information mellan enheter upp till 10 cm. Du placerar din smartphone på NFC-logotypen på toppen av högtalaren så att den trådlösa anslutningen är motsatt. Det är möjligt att para ihop flera högtalare om du köper två SRS XB30 du kommer att kunna skapa ett stereoanläggning (ljudet blir bredare och kraftfullare).

Sony SRS XB30-högtalaren lovar 24 timmars användning. Du kommer att kunna uppnå denna prestanda om du inte använder ljuseffekterna. Genom att aktivera dem kommer autonomin att vara under 18 timmar. Om du använder powerbank-funktionen minskar autonomin snabbare. En av de största nackdelarna är att för att ladda högtalaren måste du använda nätadaptern. Denna typ av objekt är mer besvärligt att bära än en enkel USB-kabel. Den integrerade mikrofonen för handsfree-satsfunktionen ger rätt prestanda. Å andra sidan måste du fortfarande vara ganska nära höljet (maximalt 2 meter avstånd) och gynna tysta platser. Om du inte uppfyller dessa förutsättningar har du svårare att höra röster och förstå diskussioner.

Högtalarna på Sony SRS XB30 levererar ljud trevligt och kraftfullt (överraskande även för en Bluetooth-högtalare av denna storlek). Som standard sätter högtalaren mellanområdet. Bas och diskant är tillbaka. Det är nödvändigt att använda applikationens equalizer för att förbättra ljudet (sänka mediets närvaro och öka närvaron av bas och diskant). När ljudet har ändrats är lyssnande trevligare för våra trumhinnor. Å andra sidan, basen på Sony SRS XB30 brist på djup, även efter att ljudåtergivningen har balanserats. Du kan kompensera för denna brist genom att använda “Extra Bass” -läget, men återigen måste du balansera ljudet, eftersom detta läge förstärker basens närvaro. Ljudet från SRS XB30 måste manuellt optimeras enligt din smak, önskningar och musikaliska val. Du måste också överväga var du placerar högtalaren, eftersom detta också är viktigt för ljudåtergivningen.

Sony SRS XB30 Bluetooth-högtalare är tillräckligt kraftfull för att ge ljud i ett stort rum (till exempel din matsal). Du kan använda den på kvällarna med vänner inomhus eller utomhus. Du kommer inte att skaka väggarna i ditt hus med SRS XB30. Men den har bra kraft och även när du höjer volymen är det inget problem med förvrängning.

Slutsats


Bluetooth-högtalare-Sony-SRS-XB30

Sony SRS XB30 har alla funktioner och funktioner man kan förvänta sig av en bärbar Bluetooth-högtalare. Materialen som används för dess design är robusta och höljet är skyddat mot stänkande vatten. Kontrollerna är kompletta, du kan para ihop SRS XB30 till flera enheter och batteriet ger utmärkt batteritid. Ljudåtergivningen är trevlig, men den måste justeras efter din smak via applikationens equalizer. Sony har designat en suverän bärbar högtalare för lyssnande inomhus och utomhus.

Sony SRS XB30 Bluetooth-högtalare


köp nu