Skip to content

Sony SRS-XB23

Det var inte så länge sedan att Sony presenterade sin nya serie Bluetooth-högtalare, men de tog snabbt upp konsumenternas uppmärksamhet med deras prestanda och funktioner.

Sony är en av de största aktörerna inom bärbara Bluetooth-högtalare. Tillverkaren har uppdaterat sin produktlinje för att tillfredsställa människor som gillar att ha ljud under sommaren. Sony SRS-XB23 är den billigaste modellen bland de tre nya referenserna. Tillgängligt för 99 euro, det erbjuder relativt kraftfullt ljud, IP67-certifiering och 12 timmars batteritid. Sony har gjort några viktiga förändringar för den här nya högtalarmodellen. Speciellt när det gäller design. Ta reda på alla funktioner i SRS-XB23 i vår omfattande recension.

Bra poäng
– Bra ljudkvalitet
– Kompakt
– Robust konstruktion / vattentät (IP67)
– Stereokoppling och festläge


Negativa poäng
– Basdjup

Sony SRS-XB23 högtalare


högtalare-Sony-SRS-XB23

Den här gången har den japanska tillverkaren valt ett cylindriskt format. SRS-XB23 är 76 mm i diameter, 218 mm i höjd och väger 580 gram på skalan. Den finns i svart, blå, grön, röd eller vit. Det är alltid trevligt att ha olika färgalternativ. Högtalarkroppen är täckt med tyg och båda ändarna är gjorda av gummi. Under Sony-tyget integreras två högtalare med ett frekvenssvar på 20 Hz till 20 kHz. Båda ändarna av höljet innehåller passiva radiatorer. Du kommer att se dem vibrera medan musiken spelas. Det visuella skådespelet är ännu mer tillfredsställande när vatten läggs på det. På en av Sony-ändarna integreras ett litet band som du kan använda för att hänga högtalaren. Du kan hänga den i ett räcke eller annat stöd. Remmen är också bekväm för att bära högtalaren för hand. Det finns inget att göra med kvaliteten på materialen eller dess design.

Sony SRS-XB23-test


Sony-SRS-XB23-recension

SRS-XB23 har en IP67-certifiering. Detta innebär att den är helt skyddad mot damm och den är också skyddad mot tillfällig nedsänkning upp till 1 meter djup och i 30 minuter. Du kan därför ta det med dig under dina strandresor, om du är vid poolen eller till och med i ditt badrum. Dessutom specificerar Sony att högtalaren är motståndskraftig mot saltvatten. Du måste bara se till att den lilla avtagbara luckan är ordentligt stängd. Den innehåller USB-C-kontakten som gör att batteriet kan laddas. Det fungerar inte längre om det kommer i kontakt med vätskor.

Kontrollknapparna är integrerade i ett gummielement. Det finns en strömbrytare för Bluetooth-parning, musikhantering (uppspelning / paus), spårnavigering och ljudvolymhantering. Det finns också en knapp som berättar batteristatusen (en röst berättar hur mycket batteritid som finns kvar). Det finns också kommandon för “Party” -läge (SRS-XB23 kan anslutas till hundratals andra högtalare i SRS-serien) och aktivering av stereoläge (genom att trycka på denna knapp kan du para ihop två högtalare för att få en stereoåtergivning till vänster / höger).

Egenskaper


Bluetooth-högtalare-Sony-SRS-XB23

En applikation som heter “Sony Music” följer med högtalaren. Den kan laddas ner gratis för Android- och IOS-enheter. Applikationen erbjuder olika funktioner beroende på vilken produkt den är associerad med. SRS-XB23 ansluter till appen sömlöst och ger dig tillgång till några användbara inställningar. Först och främst, om du vill ha stereoljud istället för monoljud måste du växla till stereo genom ljudinställningarna. Ljudmenyn ger också tillgång till en justerbar equalizer. Du kan ändra återgivningen av frekvenser (bas, mellanregister, diskant). Det finns också energisparalternativ som du kan slå på eller av.

SRS-XB23 ansluts via Bluetooth 5.0-teknik och stöder AAC-, LDAC- och SBC Bluetooth-codec, men Qualcomms AptX-codec stöds inte (synd). Anslutningen är mycket enkel. Allt du behöver göra är att starta Bluetooth-parning och sedan gå till Bluetooth-menyn på din källenhet för att välja högtalare. Det är snabbt och enkelt. Du behöver inte heller använda användarhandboken för att använda andra funktioner som erbjuds av Sony SRS-XB23.

Sony tillkännager en autonomi på 12 timmar. Det är inte den mest varaktiga Bluetooth-högtalaren på ljudmarknaden, men prestandan är ganska anständig. Du kommer att kunna lyssna på din musik för många när du är på stranden eller hemma vid poolen. Laddningen sker via USB Type C-porten som döljs av den lilla avtagbara luckan. En USB-C-kabel medföljer i förpackningen.

Prestanda och ljudkvalitet


Sony-SRS-XB23-test

För att få en känsla för ljudet sätter vi SRS-XB23 bredvid andra Bluetooth-högtalare, inklusive Wonderboom 2. Sedan bad vi några vänner att berätta vad som var bäst för dem. Wonderboom 2 gjorde något bättre enligt dem. Men framför allt erbjuder Ultimate Ears-modellen en bredare ljudbild, högre toppvolym och bättre basrespons. Tolkningen fyller lättare i rummet.

Efteråt behöver du inte en annan högtalare för att förverkliga SRS-XB23s goda ljudprestanda. Den har bra ljudkraft utan att distorsionen förstör återgivningen. Högtalare och passiva radiatorer gör sitt jobb perfekt. Dessutom lyckas de passiva radiatorerna att återställa basen på den här modellen. Du kommer inte att skaka väggarna i ditt hus, men du kommer att ha tillräckligt med kraft för att lägga till ljud till en utekväll med vänner.

Vi kunde dra nytta av LDAC-codec under vår användning. Din källenhet måste vara kompatibel med codecs för att kunna använda dem. Försök att använda en smartphone eller ljudspelare som är kompatibel med dessa codecs så att du får bättre ljudkvalitet. I Bluetooth med LDAC-codec var ljudet kraftfullt och skarpt. Vi påminner dig om att du har en equalizer via applikationen för att ändra ljudåtergivningen. Som namnet antyder accentuerar Extra Bass-knappen basnärvaron. Vi använde det inte när vi lyssnade, eftersom det lät tillräckligt bra utan extra bas. Sony tillkännagav: “en rikare, djupare och roligare ljudupplevelse”, hålls löftet. Icke-cirkulära membran och passiva radiatorer är riktigt bra.

Slutsats


test-Sony-SRS-XB23

Med tanke på dess storlek och pris är Sony SRS-XB23 verkligen kapabel. På ljudsidan utnyttjar vi en rik och tydlig återgivning. De som letar efter riktigt djup bas måste spendera lite mer pengar (Boombox 2 eller JBL Charge 4). Sony SRS-XB23 är en komplett Bluetooth-högtalare. Fantastiskt ljud, robust / vattentät konstruktion och en app som låter dig lägga till funktioner.

Sony Bluetooth-högtalare SRS-XB23


köp nu