Skip to content

Sony SRS-XB22

När sommaren närmar sig kanske du letar efter en vattentät Bluetooth-högtalare som du kan använda vid poolen. Sony SRS-XB22 är inte bara vattentät utan också dammtät, så du kan ta den till stranden utan problem. Ur ett ljudperspektiv erbjuder SRS-XB22 anständigt ljud för sin storlek, och de små lysdioderna som omger högtalarna är en fin visuell touch. Det är en högtalare som matchar försäljningspriset, även om det finns mer kraftfulla modeller om ljud är ditt främsta bekymmer. Ta reda på mer om dess egenskaper i vårt test.

Bra poäng
– Kompakt
– Vattentät (IP67)
– Det är rätt


Negativa poäng
– Begränsad effekt
– Genomsnittlig autonomi

Sony SRS-XB22 högtalare


högtalare-Sony-SRS-XB22

Skåpet mäter 201 x 72 x 68 och väger och väger 540 gram på vågen. SRS-XB22 finns i svart, blå, grå, röd och grön. Valet av färg bör oftare erbjudas av tillverkare. Den är IP67-certifierad, vilket innebär att den är helt skyddad mot damm och den är skyddad mot effekterna av tillfällig nedsänkning (upp till 1 meter djup och i 30 minuter). Så du kan använda den på stranden, vid poolen eller när du duschar. Som vi nämnde tidigare finns det lysdioder som är integrerade runt högtalarna. Tunna LED-remsor är placerade runt högtalargallret som sitter på framsidan. Det finns också blinkande lampor inuti (du kan se dem genom skyddsgallret).

Skyddsgallret är täckt med tyg, medan högtalarkroppen är gjord av gummi / silikonmaterial. Detta gör det lättare att hålla högtalaren i handen. Under tyget skyddar ett finare nät högtalarna. Och bakom gallret finns två 42 mm högtalare med ett frekvenssvar på 20Hz till 20kHz. Högtalarna åtföljs av en passiv radiator för reproduktion av bas.

Sony SRS-XB22-test


Sony-SRS-XB22-recension

Högtalaren har gummerade stöd så att den kan hålla sig perfekt på plats när den placeras på ett element (ett bord eller på golvet). Kontrollpanelen är placerad ovanpå. Du hittar alla olika knappar för uppspelning, telefonsamtal, navigering mellan spår, volym och ström. Det finns också en knapp för att hantera Extra Bass-läget. Vi kommer att beskriva denna funktion precis nedan.

På baksidan finns ytterligare en öppen grill som låter luft cirkulera. Det finns också ett avtagbart skyddshölje. Under locket finns högtalarkontakterna (mikro-USB-port för batteriladdning och en 3,5 mm extraingång (ljudkabeln medföljer inte i lådan). Under skyddskåpan finns också en återställningsknapp för att återställa högtalaren och en Lägg till knappen som låter dig lägga till en andra högtalare (för att få ett vänster / höger stereopar). Det finns också en WPC-knapp (för att ansluta flera högtalare till samma ljudkälla) och Batt-knappen (för att visa batteriets livslängd.) Batt -knappen är också på / av-knappen för lysdioderna.

Egenskaper


Bluetooth-högtalare-Sony-SRS-XB22

Sony har utvecklat en applikation som heter ”Sony Music”. Det är gratis att ladda ner för Android- och IOS-enheter. Applikationen kan vara mer ergonomisk när det gäller menyer, men den är fortfarande lätt att använda. Det finns en equalizer som låter dig justera ljudet efter din smak (accentueringen av basen, mer närvaro för mediet etc.) Naturligtvis begränsas justeringarna av piloternas möjligheter. Du kan också använda appen för att justera lysdioderna och några andra inställningar.

De integrerade lysdioderna ger en tillfredsställande ljusshow. Resultatet liknar vad Sony SRS-XB32 erbjuder. Vi testade de olika belysningslägena via appen, men resultatet förändrades inte överväldigande. Dessutom förblir färgen på stroben vit. Plötsligt är ljuseffekterna trevliga, men inte transcendenta. Det är bara lite extra kul när du är ute på en utekväll med vänner. Förutom musiken njuter du av ljuseffekter.

Sony har en batteritid på cirka 12 timmar och 10 timmar om du använder läget Extra Bass. Det är inte den mest varaktiga Bluetooth-högtalaren på marknaden, men denna prestanda är fortfarande anständig. Tänk också på att batteriets livslängd också varierar beroende på ljudvolymen. Du får inte 12 timmars användning om ljudet är högt. Och autonomin kommer att minskas ännu mer om du hela tiden använder lysdioderna och läget Extra Bass.

Prestanda och ljudkvalitet


Sony-SRS-XB22-test

Med appen kan du välja mellan tre lyssningslägen: Extra Bass, Live (som försöker utvidga stereofältet) och Off. Tyvärr när vi lyssnade upptäckte vi ingen skillnad mellan läget Extra Bass och Live. Å andra sidan är det som är säkert att det rekommenderas starkt att använda det ena eller det andra, eftersom ljudet är bättre med dessa två lägen.

Sony SRS-XB22 klarar sig ganska bra när du lyssnar på låtar rikt på bas. Å andra sidan, när volymen är på max, tenderar högtalaren att förvränga återgivningen och dessutom vibrerar den något. Det kommer därför att vara nödvändigt att undvika att placera den på en yta som accentuerar vibrationen (glasbord). Annars är DSP (digital signalbehandling) effektiv, det lyckas hålla distorsionsnivåerna så låga som möjligt (distorsionen är fortfarande hörbar ibland). Plötsligt förstår du att den här Bluetooth-högtalaren inte stöder när basen eller volymen är full.

Din position framför högtalaren påverkar också hörbarheten. Om du är nära är basdjupet bra, men när du flyttar bort uppfattas de låga frekvenserna mindre. Sången är rik, men viktigast av allt är ljudsignaturen skarp, tydlig och lysande. Tyngdpunkten ligger på mids och låga frekvenser, men på nära håll är det höjder och mids som verkligen betonas.

Slutsats


test-Sony-SRS-XB22

Det är svårt att skapa en högljudd högtalare för mindre än $ 100. Med tillägget av lysdioderna och den vattentäta designen (inträngningsskydd IP67) är det förståeligt att Sony har lagt stor vikt vid konstruktionen för SRS-XB22. Ljudkvaliteten ska inte kastas, men den japanska tillverkaren kanske lägger mindre vikt vid ljudet jämfört med vanligt. Sony SRS-XB22 är en bra Bluetooth-högtalare. Det kan perfekt följa med dig i sommar när du åker på stranden eller vid poolen. Men människor som letar efter ett kraftfullt och väldefinierat ljud måste välja en referens lite mer exklusiv.

Sony SRS-XB22 Bluetooth-högtalare


köp nu