Skip to content

Sony SRS XB20 högtalarrecension

Det var under CES 2017 att det japanska varumärket Sony formaliserade en ny serie Bluetooth-högtalare, SRS-XBxx. Varje modell är annorlunda och har en unik design och funktioner. De Sony SRS XB20 är en bärbar Bluetooth-högtalare som efterträder Sony SRS XB2. Det är en kompakt högtalare, du kan enkelt ta den på språng och trådlöst, du kan lyssna på musiken på din smartphone, surfplatta eller dator tack vare Bluetooth-teknik. Parning görs enklare tack vare NFC-teknik, högtalaren har IPX5-certifiering och LED-belysning. Dess egenskaper är intressanta, upptäck i våra testa vad är verkligen värtSony SRS XB20-högtalare.

Bra poäng
– Lätt att använda
– Anslutning för flera enheter
– Bluetooth / NFC-anslutning
– Music Center-app (SongPal)


Negativa poäng
– Brist på bas
– Högtalare levereras utan skyddskåpa

Sony SRS XB20-högtalare


högtalare-Sony-SRS-XB20

Sony SRS XB20 Bluetooth-högtalare kommer i en vit kartong. Orden “Extra Bass” är tryckt ungefär på framsidan, du hittar också några av dess funktioner som skrivs ut direkt på lådan (ClearAudio +, S-Master Digital förstärkare, Digital Sound Enhancement Engine, etc.) När lådan har öppnats. du kommer inte hitta mycket inuti. Det finns höljet SRS XB20, en USB-kabel och det vanliga pappersarbetet. Sony tog inte hand om att tillhandahålla ett skydd / transportöverdrag i förpackningen. Det är synd, eftersom beläggningen på högtalaren kommer att skadas med användningskraft och ett lock skulle ha gjort det möjligt att bromsa nedbrytningseffekten. Lådan finns tillgänglig för cirka 100 euro på internet.

Sony SRS XB20-test


Bluetooth-högtalare-Sony-SRS-XB20

Sony SRS XB20 har en ren och enkel design. Vi fick den i blått, men den finns också i svart, vitt, rött och grönt. Det finns ett stort metallgaller på högtalarens framsida och ett mindre galler på baksidan. De placerades där för att skydda högtalarna, resten av höljet är täckt med en mjuk plast. Det är tack vare lysdioderna som finns runt gallret som SRS XB20 är visuellt differentierad, kommer vi tillbaka till detta lite senare. Materialen som används för dess design är solida och av god kvalitet, men vi skulle ändå ha velat ha ett skyddskåpa. Högtalarens beläggning kan skadas om den kommer i kontakt med vassa eller vassa föremål, så var försiktig när du bär den.

SRS XB20 är kompakt (mått: Mått (B x H x D): 19,8 x 6,8 x 6,9 cm) och lätt (590 gram). Du kommer inte att kunna glida den i en av dina fickor (byxor / jacka), men du kan bära den med en hand eller i en ryggsäck. Det är den typen av Bluetooth-högtalare som är tillräckligt liten för att ta dig på språng. Den har en IPX5-certifiering, så den är skyddad mot stänkande vatten från alla håll. Du kan använda den på fuktiga platser (badrum, nära en pool) utan rädsla för att skada den med flytande kroppsutsprång. Å andra sidan, var försiktig, den är inte vattentät, du kan inte doppa den i vatten.

Funktioner och design


högtalare-sony-extra-bas-srs-xb20

Kontrollknapparna är placerade på toppen av högtalaren. Det finns en knapp för att slå på / av Sony SRS XB20, knapparna “plus” och “minus” för att ändra volymen, “ADD” -knappen möjliggör synkronisering av flera högtalare i SRS XB-serien. Det finns en knapp för att spela och pausa din musik, en knapp för att ta dina telefonsamtal och en knapp för att engagera “Extra Bass” -tekniken som optimerar basen och förstärker basen. Du kan också trycka på knappen som representerar en telefon för att känna till högtalarens batterinivå. En röst berättar hur mycket användningstid som är tillgänglig.

Sony SRS XB20 har en “Pair” -funktion och en “Party Chain” -funktion. Med den första kombinerar du två högtalare för att kunna sända stereoljud. Det finns två lysdioder som berättar vilken som är kvar och vilken som är höger. Med den andra funktionen kan upp till 10 högtalare synkroniseras SRS XB20 mellan dem. Du kommer att kunna synkronisera ljudet och belysningen av alla högtalare.

Music Center-applikationen (tidigare SongPal) har ytterligare funktioner och inställningar. Du kan ladda ner den gratis från Apple Store eller Google Play. Med den här appen kan du välja ljudkälla (Bluetooth eller trådbunden). Få tillgång till musik på din enhet eller använd applikationer för streaming av musik. Det är med applikationen som du kommer att ändra ljuseffekterna som följer med din musik. Lysdioderna har en färg, du kan bara ändra blinkhastigheten (det finns tre effekter tillgängliga: chill, strobe eller rave). Färgerna på lysdioderna är associerade med färgen på höljet, om du väljer Sony SRS XB20 i svart kommer lysdioderna att vara vita (ljusstyrkan är låg, men dessa ljuseffekter är trevliga. Hur som helst, vi gillar det eller tycker vi är värdelösa). Det finns ingen equalizer, menyn “Sound EQ” ger bara tillgång till Extra Bass-funktionen. Vi rekommenderar att du utforskar appen för att upptäcka alla tillgängliga funktioner och spela med den.

Prestanda och ljudkvalitet


Sony-SRS-XB20-test

Att para ihop högtalaren med Bluetooth förenklas tack vare NFC-chipet. Near Field Communication är en högfrekvent trådlös kommunikationsteknik. Det möjliggör utbyte av information mellan enheter upp till 10 cm. Du kan spela musiken på din smartphone så länge den är kompatibel med denna teknik. Sätt det bara i kontakt med högtalaren så att Bluetooth-anslutningen blir omedelbar. Dessutom harSony SRS XB20 Bluetooth-högtalare har en anslutning med flera enheter. Du kan ansluta upp till tre enheter och spela upp den musik som finns på de olika enheterna i tur och ordning. Denna funktion är användbar när dina vänner vill dela sina spellistor.

Batteriet integrerat i högtalaren ger god autonomi. Vi kunde använda den i drygt 10 timmar. Du laddar högtalaren via mikro-USB-porten skyddad av den lilla gummiklaffen. Glöm inte att sätta tillbaka den på plats, laddningsporten och minijackporten får inte komma i kontakt med vatten.

När du använder Sony SRS XB20 måste du placera den vågrätt, den vilar på små gummibitar. Galleret på baksidan släpper igenom ljudet, men det är inte en högtalare som kan leverera 360 ° ljud. Du måste möta rutnätet på framsidan för att kunna njuta av din musik. Den är utrustad med 2 högtalare med full räckvidd och 2 passiva radiatorer. På ljudsidan vad som saknas i SRS XB20 de är basar. Sony tillkännager förstärkt bas tack vare funktionen “Extra Bass”. Men även om du slår på den här tekniken fokuserar ljudet mer på toppar och mellanregister. DeSony SRS XB20-högtalare brist på kraft kan det bara låta i små rum eller på din pool eftermiddagar.

Slutsats


test-Sony-SRS-XB20

Sony SRS XB20 har några fantastiska specifikationer och funktioner, men inte allt är perfekt. Dess design är nykter och materialen som används är av god kvalitet. Det är en hållbar och lätt att transportera Bluetooth-högtalare. Å andra sidan är det på nivå med ljudkraft och bas som det besviker.

Sony SRS XB20 Bluetooth-högtalare


köp nu