Skip to content

Sony SRS XB2 högtalarrecension

Bärbara Bluetooth-högtalare har blivit mer populära och det finns tusentals referenser tillgängliga på marknaden. Stor, medium eller super kompakt det finns något för alla smaker och färger. Denna typ av högtalare är perfekt för resor, när du arbetar i din trädgård eller när du vill lyssna på musik under en grillfest med vänner. Det är också sommaren som den här typen av högtalare säljer mest, vilket är ganska logiskt. I denna testa vi kommer att upptäcka de olika egenskaperna och prestanda hos Sony SRS XB2. Kommer det att lyckas sticka ut från konkurrerande talare?

Bra poäng
– Design
– SongPal-appen
– Kraftfullt ljud
– Stänksäker


Negativa poäng
– Ingen kraftbankfunktion
– Latency problem

Sony SRS XB2-högtalare


högtalare-Sony-SRS-XB2

SRS XB2 levereras i en vit kartong. Lådan är ganska stor för kapslingens storlek. När lådan är öppen hittar du inte många tillbehör inuti. Det finns en väggladdare, en USB-kabel och det vanliga pappersarbetet. Kasta inte papper som fortfarande kan användas, särskilt bruksanvisningen för att lära dig hur man använder högtalaren. Vi skulle ha velat att Sony skulle tillhandahålla ett litet skyddskåpa. Även om beläggningen avSony SRS XB2-högtalare är solid, är det alltid bättre att det skyddas under våra rörelser. Du kan köpa ett skyddsfodral för tio euro på internet.

Sony SRS XB2-test


Bluetooth-högtalare-Sony-SRS-XB2

Som du kan se på bilderna ser Sony SRS XB2-högtalaren ut som en rektangel med rundade ändar. Den finns i svart, blått, grönt och rött, du måste göra ditt val. Den svarta färgversionen är mer dämpad, men de andra färgerna är inte flashiga eller ljusa. Det finns fyra gummifötter på högtalarens undersida. Plötsligt kan den bara placeras horisontellt. Undvik att placera den på vibrationskänsliga ytor när den används.

Högtalaren är kompakt (mått: 191 x 62 x 65 mm) och relativt lätt (vikt: 480 gram). Den passar inte i byxor eller jackficka, men du kan enkelt sätta den i en ryggsäck. Var dock försiktig så att den inte kommer i kontakt med något vasst. Högtalarens beläggning är solid, men den kan repas om den kommer i kontakt med sådana föremål. Högtalarna är mindre benägna att skadas eftersom de skyddas av ett metallgaller. DeSony SRS XB2 Bluetooth-högtalare har två 42 mm högtalare och en passiv radiator. Kontrollknapparna är placerade på toppen, det finns totalt 6.

Funktioner och design


Sony-extra-bas-SRS-XB2

SRS XB2 har en stänksäker design som skiljer sig från vattentät. Den är skyddad mot vattenstrålar från alla håll med en lans (6,3 mm munstycke, avstånd 2,5 till 3 m, flödeshastighet 12,5 l / min ± 5%). Detta motsvarar en IPX5-certifiering, för att vara tydligare är den motståndskraftig mot vattenstänk, men den kan inte helt nedsänkas i vatten. Om du använder den nära en pool kommer vattenprojektionerna inte att täppa till den. Å andra sidan kommer den inte längre att fungera om den faller ner i poolen.

Knapparna på högtalarens överkant (totalt 6) har de vanliga funktionerna. Du kommer att kunna slå på och av högtalaren, starta trådlöst parningsläge, justera volymen och hantera dina telefonsamtal. Det finns dock ingen knapp för att spela och pausa din musik och navigera mellan ljudspår (nästa / föregående). Du måste göra detta via din enhet. De Sony extra bas SRS XB2 har en handsfree-satsfunktion, men kvaliteten på denna funktion är inte extraordinär. Det är nödvändigt att privilegera de lugna platserna, annars hörs inte rösterna. Knappen “Extra Bass” ökar basens närvaro och kraft.

SongPal-appen (nu kallad Music Center) är mycket användbar, den erbjuder många funktioner. Du kan styra högtalaren (spela / pausa, navigera mellan ljudspår), välja ljudkälla, Bluetooth-codec, titta på återstående batterinivå, utföra Multi-room, Surround och Stereo trådlös installation med flera högtalare, etc. Appen är tillgänglig på Google Play och App Store (Android- och IOS-användare kommer att vara nöjda).

Prestanda och ljudkvalitet


högtalare-sony-srs-xb2

Att ansluta Sony SRS XB2 till din enhet (smartphone / ljudspelare / surfplatta) är extremt enkelt. Du kan ansluta den genom att gå till enhetens Bluetooth-meny eller använda NFC-chipet. Near Field-kommunikationstekniken har demokratiserats på nomadiska enheter. Det möjliggör kommunikation mellan två kompatibla enheter på kort avstånd (maximalt 10 centimeter). Du placerar din kompatibla enhet på logotypen på toppen av SRS XB2 är den trådlösa anslutningen upprättad. När din enhet har anslutits kommer högtalaren automatiskt att återanslutas varje gång du använder den. Anslutningsportarna är placerade på baksidan, du hittar en analog minijackport och en mikro-USB-port för att ladda högtalaren. Båda portarna är skyddade av ett litet gummilock. Kom ihåg att fälla ner den när du använder högtalaren, de får inte komma i kontakt med fasta föremål.

Sony tillkännager 12 timmars batteritid och vi bekräftar att denna prestanda inte är överskattad, vi kunde till och med överstiga 12 timmars användning. Å andra sidanSony SRS XB2-högtalare erbjuder ingen kraftbankfunktion. Du kommer inte att kunna ladda din telefon. På högra sidan av högtalaren hittar du en “ADD” -knapp som låter dig använda två SRS XB2. Denna konfiguration ger stereo och mer kraftfullt ljud, men att köpa två Bluetooth-högtalare kommer säkert att skada plånboken. “L” och “R” lysdioderna visar vilken högtalare som tilldelas höger och vänster kanal.

Sony SRS XB2 faller inom kategorin bärbar högtalare, men det bör inte underskattas. Högtalarna levererar kraftfullt ljud. Du ställer in lyssningsvolymen mellan 50% och 70% och du kan lägga till ljud i ett medelstort rum. Ljudet från högtalaren är riktigt trevligt för våra trumhinnor. Utan funktionen Extra Bass är ljudet koncentrerat till höga frekvenser och ger tillräckligt med detaljer. De olika rösterna läggs fram och topparna tränger aldrig igen eller visslar. När Extra Bass aktiveras förstärker det basens närvaro och kraft. Denna teknik är perfekt för att lyssna på dans- / electro-låtar eller någon annan musikrik genre med bas. Detta läge optimerar den djupa och kraftfulla basen, så ljudåtergivningen tappar precision. Du måste aktivera eller inaktivera Extra Bass-funktionen beroende på vilken musikstil du lyssnar på.

Slutsats


test-JBL-Go-2

Sony har designat en bärbar Bluetooth-högtalare som kommer att glädja mobilanvändare. SRS XB2 har en fin design, stänksäker design (IPX5-certifiering) och kraftfullt ljud (Extra Bass-funktion).

Sony SRS XB2 Bluetooth-högtalare


köp nu