Skip to content

Sony SRS XB10 högtalarrecension

Idag behöver vi inte längre presentera det japanska varumärket Sony. Dess kunskap har passerat alla gränser och det är nu känt över hela världen tack vare sina produkter. Varumärket finns inom många områden: elektronik, telefoni, IT, videospel, musik, bio, etc. Det designar också en hel del produkter inom ljudområdet (hörlurar, hörlurar, högtalare etc.). I detta test kommer vi att fokusera på Sony SRS XB10, en Bluetooth-högtalare som faller inom kategorin ultraportabel. Det är den typ av liten högtalare som är lätt att bära på språng. Upptäck dess egenskaper och prestanda i vår testa.

Bra poäng
– Kompakt och lätt
– Vattentålig
– Autonomi
– Det är rätt


Negativa poäng
– Beläggning

Sony SRS XB10-högtalare


Sony-SRS-XB10B

Sony SRS XB10-högtalaren kommer i en liten kartong i vit och svart färg. På framsidan kan du se högtalaren som är avbildad och orden “Extra Bass” skrivna i stort. På baksidan av lådan hittar du dess olika tryckta egenskaper (IPX5-certifiering, uppladdningsbar via mikro-USB, batteritid etc.) När du öppnat hittar du den i Sony SRS XB10B förpackad i en liten transparent plastpåse, mikro-USB-kabeln för laddning och vanligt pappersarbete (användarmanual, garanti, etc.) Högtalaren finns tillgänglig för lite mindre än 50 euro på internet.

Sony erbjuder 6 färger att välja mellan: svart, vit, blå, gul, röd och grön. Du kommer oundvikligen att hitta en färg som matchar din smak. Svarta och vita färger är de som smälter in lättare inomhus, men smak och färger är obestridliga. De andra modellerna i XB-serien (Sony SRS-XB20, Sony SRS-XB30 och Sony SRS-XB40) är utrustade med lysdioder. De följer rytmen i din musik, men Sony SRS XB10B har ingen.

Sony SRS XB10-test


högtalare-Sony-SRS-XB10

Sony SRS XB10B Bluetooth-högtalare är byggd med bra material. Det övre gallret skyddar 46 mm högtalaren och gummibeläggningen är mjuk vid beröring. Den tål stötar och droppar. Det har också en IPX5-certifiering (“IP” -skyddsindex klassificerar ett objekts motstånd mot intrång i fasta och flytande kroppar). IPX5 betyder att den är skyddad mot vattenstrålar som kommer från alla håll. Detta gör den till den perfekta följeslagaren för dina utflykter utomhus. Du behöver inte oroa dig för väderförändringar (regn). Du kan använda den utomhus vid poolen utan att behöva oroa dig för att stänka vatten. Den kan också användas i fuktiga rum (badrum), men du kan inte doppa den i vatten (den är inte vattentät). Den svaga punkten när det gäller material är den gummiliknande plastbeläggningen som tenderar att attrahera damm. I mörka färger syns damm och ludd lättare.

I utbudet av XB-högtalare är Sony SRS XB10 en av de minsta modellerna. Den är kompakt (mått: 75x91mm) och lätt (vikt: 260g). De rundade formerna förhindrar att den blir bekväm när den placeras i en av dina fickor, men den är fortfarande lätt att bära. Handleden som är integrerad i högtalaren är ett riktigt användbart tillbehör. Du kan fästa eller stänga avSony SRS XB10 Bluetooth-högtalare olika stöd (krok, cykelram etc.) Du kan också placera högtalaren horisontellt på remmen. Detta lilla tillbehör underlättar också transporten, annars kan du också köpa ett litet omslag på nätet. Ett litet transport- / skyddsfall kostar cirka tio euro.

Funktioner och design


Bluetooth-högtalare-Sony-SRS-XB10B

Anslutningarna på SRS XB10-högtalaren skyddas av en liten avtagbar lucka. Kom ihåg att byta ut det när du inte använder anslutningsportarna. De får inte komma i kontakt med vätskor. Det finns en 3,5 mm minijackport (ljudkabeln ingår inte i förpackningen) och en mikro-USB-port för att ladda högtalaren. Batteriet erbjuder stor autonomi (16 timmar). Du kommer att kunna lyssna på din musik under långa sessioner.

Att ansluta högtalaren till dina enheter (smartphone / ljudspelare) är mycket enkelt tack vare NFC-chipet. NFC-teknik finns nästan överallt i världen. Near Field Communication (eller nära fältkommunikation) är en teknik som gör det möjligt att utbyta data på mindre än 10 centimeter mellan två enheter utrustade med den här enheten. NFC-teknik är integrerad i de flesta smartphones i form av ett chip (det finns också några inom transport- och betalkort). För att ansluta din enhet till Sony SRS XB10, för bara den närmare än 10 centimeter för att den trådlösa anslutningen ska kunna ske. Det är snabbt och enkelt att göra.

Prestanda och ljudkvalitet


Bluetooth-högtalare-Sony-SRS-XB10

När det gäller ljudet, förvänta dig inte något extra, ljudåtergivningen är varken exakt eller detaljerad. En sådan kompakt monohögtalare kan inte göra underverk. Om du skjuter ljudet över 60-70% förstör förvrängningen ljudåtergivningens kvalitet. Men Sony SRS XB10 saknar inte slag för en högtalare av den här storleken och det gör inte så illa på återgivningen av mediet. Rösterna är väl transkriberade, det kommer att passa för vissa typer av musik och även för podcasts. Den passiva kylaren vibrerar när du ökar volymen på högtalaren, men den kantar inte trots vibrationerna. Vi rekommenderar fortfarande att du placerar den på ett stöd som inte är känsligt för vibrationer (undvik glasmöbler). Du kommer inte att kunna lägga till ljud till de olika rummen i ditt hus och dina utomhuskvällar medSony SRS XB10-högtalare. Det kommer dock att utföra sin roll mycket bra för extra lyssnande.

Slutsats


Sony-SRS-XB10-test

Sony SRS XB10 är en kompakt och solid högtalare, du kan använda den både inomhus och utomhus. Materialen som används för dess design gör att den är robust och vattentät. Ljudåtergivningen är inte den mest balanserade, men Sony SRS XB10-högtalaren gör jobbet för att lyssna noga. Det är också av bättre kvalitet än de generiska kinesiska högtalarna som finns på Amazon.

Sony SRS XB10 Bluetooth-högtalare


köp nu