Skip to content

Sony SRS X33 högtalarrecension

Det japanska företaget Sony har etablerat sina produkter runt om i världen. Det är verksamt inom olika områden: elektronik, telefoni, IT, videospel, musik, film etc. Inom ljudfältet designar den bärbara Bluetooth-högtalare. När du placerar Sony SRS-X3 bredvid sin efterträdare, Sony SRS X33 du kommer att märka att de delar vissa detaljer. De har båda en rektangulär design som är enkel och attraktiv, men den nya modellen har fortfarande genomgått förbättringar. Speciellt när det gäller dess design (den är lättare) och när det gäller autonomi. De Sony SRS X33 är en kompakt och bärbar trådlös högtalare som följer dig när du är på språng. Upptäck dess prestanda i vår testa.

Bra poäng
– Design och utformning
– Bluetooth och NFC-chip
– Lätt att använda
– Balanserat ljud


Negativa poäng
– Förvrängning när volymen är hög
– Beläggning känslig för spår och damm
– Inget skyddshölje tillhandahålls

Sony SRS X33-högtalare


högtalare-Sony-SRS-X33

Sony SRS X33-högtalaren kommer i en vit kartong. Det är avbildat på framsidan av lådan och du hittar några av dess funktioner tryckta på fodret. Inuti lådan hittar du SRS X33, en USB-nätadapter, en mikro-USB-kabel, en startguide, en referensguide och ett garantikort (kasta inte pappersarbetet, detta kan vara användbart, särskilt för att förstå hur högtalaren fungerar). Vad som saknas i förpackningen är ett skydd / transportöverdrag. DeSony SRS X33 Bluetooth-högtalare kan följa med dig under dina resor, plötsligt skulle detta tillbehör ha varit användbart. Du kan köpa en för tio euro på internet.

Sony SRS X33-test


Bluetooth-högtalare-Sony-SRS-X33

Sony SRS X33 ser mycket ut som SRS-X3. Den har en rektangulär design med rundade hörn. Gallerna på framsidan är gjorda av metall och resten av högtalaren är gjord av plast. De material som används för design av SRS X33 är tillräckligt starka för att motstå mindre påverkan. Problemet är att plast är känsligt för spår och damm. När du hanterar det kommer dina fingrar att göra märken på plasten och om det kommer damm på det ser du det inte. Den del som skiljer de olika sidorna av rektangeln är ganska ömtålig, den kommer lätt att brytas ned om du inte är försiktig.

Sony SRS X33-högtalaren är relativt kompakt (mått: 18,5 x 6 x 5,6 cm) och lätt (730 g). Du kan inte skjuta in den i byxan eller jackfickan, men du har inga problem att bära den med en hand eller i en väska. Å andra sidan skulle ett skyddskåpa ha varit riktigt användbart för att skydda det under dina resor. Du kan köpa en för tio euro på internet och detta tillbehör kommer att vara till stor nytta för dig. Det är viktigt att skydda höljet så att beläggningen inte skadas. Särskilt om du gliderSony SRS X33 Bluetooth-högtalare i en väska med andra föremål.

Funktioner och design


Sony-SRS-X33-recension

Kontrollknapparna är placerade på toppen av högtalaren, det finns totalt 6. Knapparna är försedda med en präglad markör och en LED för att indikera att de fungerar. Detta är användbart om du är i mörkret när du använder högtalaren. Du kommer att använda dem för att slå på / av SRS X33, justera volymnivån (en indikator blinkar tre gånger för att indikera att volymen är som högst eller minimum). Trådlös ihopparning (ett NFC-chip är integrerat) och en knapp för att hantera dina telefonsamtal. “Ljud” -knappen aktiverar ljudets spatialisering (detta läge fanns redan på Sony SRS X5 och Sony SRS X2-högtalare). Det finns också en “reset” -knapp placerad under högtalaren.

Sony SRS X33-högtalaren levereras med en USB-nätadapter och en USB-kabel (den är ganska liten, så du kan byta ut den mot vilken annan standard-USB-kabel som helst). Anslutningen är placerad på baksidan av högtalaren. Du hittar en 3,5 mm minikontakt analog ingång och en mikro-USB-port för att ladda högtalaren. Du kan fortsätta att lyssna på din musik när SRS X33 laddar.

Prestanda och ljudkvalitet


Sony-SRS-X33-test

Sony tillkännager 12 timmars autonomi och tyvärr respekteras inte denna prestanda när du använder högtalaren. Vi lyckades använda den mindre än 8 timmar med volymen 75%. Problemet är att när du kommer närmare batteriets livslängd minskar ljudeffekten. Det kan vara irriterande, särskilt när du lyssnar på din musik på en bullrig plats. Volymen är inte tillräckligt hög för att njuta av din musik.

Vi rekommenderar att du placerar Sony SRS X33 nära en vägg när du lyssnar på din musik. Den passiva kylaren placerad på baksidan av högtalaren förstärker basens kraft. Om du placerar SRS X33 nära en vägg återförs basen mot väggen och resultatet förstärks. Tack vare denna användningsteknik kommer du att kunna dra full nytta av ljudets kraftSony SRS X33 Bluetooth-högtalare.

Oavsett om det är trådbundet eller Bluetooth, är ljudåtergivningen på SRS X33 välbalanserad. Det finns tillgång på mids, topparna är något bakom, men de är fortfarande begripliga (inget sibilansproblem). Basen vibrerar lite Sony SRS X33, placera den inte på möbler som är känsliga för vibrationer (glasbord). Högtalaren erbjuder tydligt och exakt ljud, men du bör inte trycka på volymen för mycket, annars kommer ljudåtergivningen att uppstå störningar. Du bör inte överstiga 60% vid volymnivån så att lyssnande förblir trevligt för dina trumhinnor. Om du överskrider detta tröskelvärde genomsyrar distorsion hela ljudspektrumet. Aktivera “Ljud” -knappen för att ge en känsla av spatialisering av ljudåtergivningen. Ljudet sträcker sig bortom högtalarna.

Slutsats


test-Sony-SRS-X33

Vi var inte helt nöjda med Sony SRS X33. Tack vare sin storlek och vikt ska den falla i kategorin bärbara Bluetooth-högtalare. Men dess plastbeläggning och avsaknaden av ett skyddskåpa förhindrar att den kan användas i denna typ av situation. Dessutom lider ljudet av distorsion över 60%. Allt ska inte kastas på SRS X33, men det finns bättre bärbara högtalare på ljudmarknaden.

Sony SRS X33 Bluetooth-högtalare


SRS-X33

köp nu