Skip to content

Sony SRS X11 högtalarrecension

Det japanska varumärket Sony erbjuder många bärbara Bluetooth-högtalare (små, medelstora, stora). Du måste bara gå till företagets officiella webbplats för att se att det finns många referenser. Detta företag bestämde sig för att utforma en Bluetooth-högtalare som faller inom kategorin ultraportabel. De Sony srs x11 är ett litet hölje och ordet litet är ingen överdrift eftersom den här modellen är 61 mm hög, 61 mm lång och 61 mm djup. Den perfekta kuben eftersom varje ansikte av detta prisma är lika och överlagrade. De SRS X11 tar inte mycket utrymme när du rör dig. Upptäck dess egenskaper och funktioner i vår testa.

Bra poäng
– Ultra portabel design
– Autonomi
– pris
– Funktioner


Negativa poäng
– Ingen IPX-certifiering

Sony SRS X11-högtalare


bluetooth-högtalare-sony-srs-x11

Sony SRS X11 Bluetooth-högtalare kommer i en liten genomskinlig plastlåda. Denna typ av förpackning är till nytta när du köper produkten i en butik. Du kan se hur produkten ser ut genom den genomskinliga väggen (designen kan påverka ditt köpbeslut). När rutan är öppen hittar du inuti SRS X11, en mikro-USB-kabel för laddning, en liten axelrem, en snabbstartsguide och en referensguide. Inget extraordinärt i korthet. Vi skulle ha velat att Sony skulle tillhandahålla ett litet skyddskåpa. Lådan finns tillgänglig för cirka 50 euro på internet.

Sony SRS X11-test


gravid-sony-srs-x11

Sony SRS X11 har en relativt enkel och minimalistisk kubisk design. Slät yta och rena linjer, Sony kallade designen “Definitive Outline”, i alla fall smälter den perfekt in i inredningen. Det finns 3 av 6 sidor som är täckta med ett metallgaller och resten av höljet är belagt med en slät plast. Högtalarens 8 hörn är rundade för att göra den trevligare att röra vid. Högtalarna är skyddade av gallerna, och fodret som omger resten av högtalaren är tillräckligt starkt för att motstå stötar och oavsiktliga droppar. Å andra sidan, var försiktig när du rör dig med den, om du skjuter in den i en påse får klädseln inte komma i kontakt med ett spetsigt eller skärande föremål, det kan orsaka repor. Det är i denna situation som ett litet skyddshölje skulle vara välkommet.

Sony SRS X11-högtalaren finns i svart, vitt, blått, rött och rosa. Du kommer oundvikligen att hitta en färg som matchar din estetiska smak (vi tycker att den svarta versionen är mer diskret). Med sina mått (H61mm x B61mm x D61mm) och dess vikt (215 gram) råder det ingen tvekan omSony SRS X11 Bluetooth-högtalare faller i den ultraportabla kategorin. Du kan ta det med dig överallt. Bra med tanke på dess kubiska design passar den inte i byxfickan, men den kommer lätt att hitta sin plats i en väska. De SRS X11 levereras med ett silikonrem som matchar högtalarens färg. Detta tillbehör är användbart när du tar X11 med dig när du är på språng. Du kan också använda den för att hänga högtalaren (detta möjliggör praktisk och trendig förvaring när den inte används).

Funktioner och design


högtalare-sony-bluetooth-srs-x11

Kontrollknapparna är placerade på toppen av högtalaren. Från vänster till höger finns strömbrytaren för att slå på / av högtalaren, men det är också via den här knappen som du startar Bluetooth-anslutningen (du måste hålla den i några sekunder). Sedan finns det knappen för att svara på dina telefonsamtal. Handsfree-satsfunktionen ger korrekt ljudkvalitet under dina konversationer. Knapparna “+” och “-” används för att öka eller minska volymen. Knapparna är små, men lyhörda och du kommer inte ha svårt att se dem eftersom de är placerade tillräckligt långt ifrån varandra.

Du hittar de olika anslutningsportarna på baksidan av Sony SRS X11. Med “ADD” -knappen kan du ansluta två SRS X11-högtalare via Bluetooth för att få ljudåtergivning i stereoläge (stereoljud) eller i dubbelt läge (samma ljudutgång från båda högtalarna). I stereoläge spelar en av de två högtalarna rollen som vänster ljudkanal medan den andra spelar rollen som höger ljudkanal. Detta ger balanserat stereoljud med tydlig separation. Dual-läge återger samma ljud över ett större utrymme. Det är ett bra val för att spela musik i alla hörn. Användarhandboken är inte detaljerad, det anger inte tydligt hur man använder srs x11 i par. Du måste gå till Sony-webbplatsen för att läsa “hjälpmanualen”.

Med “RESET” -knappen kan du återställa inställningarna till standard, 3,5 mm extraingång är användbar om din enhet inte stöder Bluetooth-teknik. Å andra sidan finns inte ljudkabeln i förpackningen. Den återstående USB-porten kommer att användas för att laddagravid sony srs x11.

Prestanda och ljudkvalitet


sony-bluetooth-högtalare srs-x11

Att ansluta sony srs x11-högtalaren till din enhet (smartphone / ljudspelare) är barnspel tack vare NFC-chipet. Near Field Communication-teknik möjliggör utbyte av information mellan enheter upp till 10 cm. För att upprätta anslutningen placerar du bara enheten nära NFC-logotypen placerad på toppen av högtalaren. Naturligtvis måste din externa enhet vara kompatibel med denna teknik, annars måste du gå manuellt till Bluetooth-menyn.

Batteriet har 12 timmars batteritid (vi lyckades till och med överskrida det med en halvtimme), vilket verkligen är tillfredsställande för en högtalare av denna storlek. Det gör bättre än många ultraportabla högtalare när det gäller att använda tid. Du laddar omsony srs x11 Bluetooth-högtalare med nätadaptern och USB-kabeln som medföljer förpackningen. Batteriets livslängdsindikator finns längst ner och på högtalarens baksida. Det ses lättare om du placerar srs x11 på en reflekterande yta.

Ljudåtergivningen av Sony srs x11 är tillfredsställande, den kubiska högtalaren på 6 centimeter på sidan ger ett varmt ljud. Den erbjuder 10W ljudkvalitet optimerad av en dubbel passiv radiator som förstärker närvaron av bas. Basen är närvarande och hörbar, i allmänhet är det svårt att skilja på högtalare av denna storlek. Å andra sidan srs x11 brist på diskant, plötsligt tappar ljudet tydlighet och detaljer. Denna brist på diskant hörs om du lyssnar på både akustisk och klassisk musik. Högtalaren är tillräckligt kraftfull för att ge ljud i ett litet rum, men var försiktig men ljudet är mättat om du höjer volymen för mycket.

Slutsats


test-sony-srs-x11

Sony SRS X11 är en ultrakompakt högtalare som har bra funktionalitet och funktioner. Dess kubiska design gör att du enkelt kan transportera den, batteriet erbjuder en stor autonomi (12 timmar) och det kan låta ett litet rum.

Sony SRS X11 Bluetooth-högtalare


köp nu