Skip to content

Sonos spelar 1 högtalarrecension

Sonos är ett amerikanskt företag som grundades 2002 och är för närvarande baserat i Santa Barbara, Kalifornien. Varumärket designar elektroniska konsumentprodukter, särskilt högtalare som användaren kan skapa är “Home Sound System”. De Sonos Play 1 är den minsta högtalaren som erbjuds av märket, den är också den billigaste (mindre än 200 €). Högtalaren ansluter till Wi-Fi och inte till Bluetooth. Det finns en app som låter dig styra din musik, den är kompatibel med streamingtjänster för musik. Ta reda på mer om dess egenskaper och prestanda i vår testa.

Bra poäng
– Utmärkt ljud
– Design
– Begagnade material
– Enkel att använda


Negativa poäng
– Kontrollknapp
– Beroende på ett eluttag

Sonos spelar 1 högtalare


högtalare-sonos-play-1

Sonos play: 1 kommer med några tillbehör. Inuti lådan hittar du högtalare, nätsladd, Ethernet-kabel, snabbstartsguide och juridisk garantiinformation. Högtalaren är tillgänglig för mindre än två euro på internet.

Sonos spelar ett test


högtalare-wifi-sonos-play-1

Sonos play 1-högtalare finns i vitt och svart. Eftersom detta är en högtalare som inte faller inom den bärbara kategorin måste du välja färgen beroende på var du ska placera den. Se till att höljets färg matchar perfekt med ditt inomhusutrymme. Vi finner att den vita färgmodellen är perfekt för att placeras i en bokhylla, medan den svarta versionen kommer att vara mer lämplig för en arbetsyta (till exempel på ett skrivbord). Naturligtvis är det en fråga om smak.

På båda versionerna finns det en touch av silvergrå tack vare gallret som omger högtalaren och skyddar högtalaren. Den vita versionen har ett metallgaller och den svarta versionen har ett grafitgaller. Högtalarens övre och nedre del är gjord av plast. Den är 16 cm hög och den fyrkantiga delen som är rundad är cirka 12 cm. De Sonos Play 1 säljs för mindre, men den är lika vacker och solid som sina föregångare.

På högtalarens baksida hittar du ett gängat hål där du kan placera tillbehör. Sonos erbjuder flera fästen, fästen och tillbehör för sina högtalare. Detta tillför en extra kostnad, men det är intressant att kunna fixa Spela 1 på ett väggfäste eller på ett stativ som håller högtalaren i perfekt lyssningshöjd.

Funktioner och design


sonos-play-1-test

Sonos Play 1 fungerar inte som en traditionell trådlös högtalare. Den ansluts inte via Bluetooth och det finns inget 3,5 mm-uttag. Du försörjer den med el genom att ansluta strömkabeln till ett eluttag. För att fungera måste den anslutas, vilket innebär att du behöver ett gratis uttag där du vill placera det. För att din musik ska kunna spelas ansluter du högtalaren via Ethernet eller WiFi. Det är synd att det inte längre finns en extra mini-jackkontakt. Det gjorde att livemusik kunde sändas på högtalaren. Du kan kombinera två Play 1-högtalare i ett rum för att få stereoljud eller placera dem i olika rum för att njuta av multirumsljud. Du måste använda appen för att förvandla två Sonos-högtalare till ett stereopar.

Du styr din musikupplevelse via Sonos-appen. Applikationen kan laddas ner till din smartphone (iOS, Android …), en surfplatta eller en dator (PC / Mac). Om vänner besöker dig måste de också ladda ner appen om de vill dela sina musikaliska upptäckter med dig. Med appen kan du komma åt alla dina ljudkällor: streamingtjänster (Amazon Music, Spotify, Deezer, Apple Music, Qobuz, etc. Över 80 tjänster), internetradio, podcasts, ljudböcker etc. Du väljer och ändrar musiken medan du bor i samma rum. Om du har två Sonos-högtalare kan du lyssna på en annan titel på varje högtalare eller gruppera vissa rum för att lyssna på samma titel. Det finns en rumsmeny, klicka bara på rumsnamnet från menyn för att ändra musiken eller strömma den någon annanstans. Det finns också en flik “My Sonos” som ger snabb åtkomst till din favoritmusik. Ansökan är verkligen komplett. Du har inga problem med att använda den och Sonos erbjuder uppdateringar.

Kontrollknapparna är placerade på toppen av högtalaren. Det finns en knapp för att styra din musik (pausa och återuppta uppspelning) och du kommer att använda knapparna “+” och “-” för att kontrollera volym och ljudspårändring (dubbel tryck för att hoppa till nästa låt). Kontrollerna är enkla och lätta att använda. Vissa tillverkare gör mycket bättre när det gäller kontroller (särskilt Bose) och vi skulle vilja att Sonos skulle implementera en skärm påhögtalare Spela 1.

Prestanda och ljudkvalitet


sonos-play-1-opinion

Sonos Play 1 är motståndskraftig mot fukt. Du kan därför använda den i fuktiga miljöer (badrum, uteplats). Men naturligtvis måste du ha tillgång till WiFi-nätverk och ett eluttag. Sonos gör det klart, högtalaren är fuktbeständig, den är varken vattentät eller vattentålig. Den kan placeras på en fuktig plats, men den kan inte sänkas ner eller komma i kontakt med stänk.

Högtalaren är utrustad med en 9-centimeter låg / mellanregistrerad högtalare, kopplad till en diskant. Ljudet är mindre kraftfullt än på Sonos Play: 3, men det är renare. Basen är inte super närvarande, även om du hackar rendering med den inbyggda basutjämnaren. Å andra sidan är mellansidorna korrekta, det finns en bra återgivning av rösterna och topparna balanseras med de andra frekvenserna. Förvrängningen är låg, du kan lyssna på din musik med hög volym utan att ljudet blir obehagligt för trumhinnorna. Var dock försiktig med att sätta Sonos Play 1 på ett element som inte är känsligt för vibrationer (till exempel glasmöbler).

Ljudfördelningen är inte optimal med en enda Sonos Play-högtalare: 1. I ett litet rum (kök, badrum) räcker det. Men om du vill lyssna på din musik i ett större rum, rekommenderar vi att du använder två högtalare. Ljudåtergivningen är trevligare när du förvandlar två Play: 1 till ett par vänster och höger högtalare. Detta ger fullare, kraftfullare och djupare stereoljud. Om din plånbok tillåter det kan du också koppla högtalarparet till en PlayBar och en Sub för att få en 5.1-installation.

Slutsats


test-sonos-play-1

Vissa funktioner i Sonos play 1 kunde förbättras, men vi var nöjda med dess prestanda. Observera dock att ljudfördelningen i stora rum är mer optimerad när Play 1 är i ett stereopar.

Sonos spelar 1 WiFi-högtalare


köp nu