Skip to content

Riva S-högtalarrecension

Du kanske aldrig har hört talas om varumärket Riva Audio. Men detta varumärke skapat av Rikki Farr producerar och säljer olika typer av högtalare. Flerrumshögtalare, Bluetooth och olika tillbehör. Varumärket är väldigt lite känt i Sverige, men det har förvärvat många följare i USA. De utvecklade en bärbar Bluetooth-högtalare Riva S. Den har 7 högtalare (tre aktiva ledare och fyra passiva radiatorer), en egen 3-kanals förstärkare (musik, phono och telekonferensläge), det finns också en inbyggd mikrofon. Konkurrensen är hård när det gäller Bluetooth-högtalaregravid Riva S. har tillräcklig potential för att sticka ut? Upptäck dess egenskaper och prestanda i vår testa.

Bra poäng
– IPX4-certifiering
– Varm ljudåtergivning
– Lätt att använda
– Avslutar


Negativa poäng
– Genomsnittlig autonomi
– Nätladdare för laddning

Riva S-högtalare


hölje-Riva-S

Riva S Bluetooth-högtalare kommer i en vit kartong. Det finns flera tillbehör som medföljer. När lådan har öppnats hittar du inuti höljet, en nätadapter med internationella adaptrar: amerikanska, brittiska, europeiska och asiatiska pluggar (det är ganska ovanligt att hitta denna typ av tillbehör). En 3,5 mm till RCA-anslutningskabel, en minikontakt till 3,5 mm minikontaktkabel. Ett skyddande nylonöverdrag med karbinhake och en snabbstartsguide översatt till flera språk. Förpackningen är verkligen komplett. De Riva S är tillgänglig för hundra euro på internet!

Riva S Test


Bluetooth-högtalare-Riva-S

Riva S har samma design som Riva Turbo X-högtalaren, du har valet mellan tre färger: svart, vit / silver och vit / guld. “Riva” -logotypen är tryckt på toppen. Den är estetiskt nykter och diskret, förutom att den här modellen är mer kompakt och lättare att transportera (mått: L 19 cm x D 6,8 cm x H 6,5 cm och vikt 700 g). Du kan enkelt bära den i en ryggsäck. Skåpramen är gjord av plast och gallret som skyddar högtalarna är av metall.

Dess design och dess finish är riktigt trevlig. Galleret i metallgrått och toppen i blank svart matchar perfekt. Å andra sidan är toppen känslig för fingeravtryck och repor, så du måste vara försiktig. Annars är materialen som används för dess design solida och av god kvalitet. Det kommer att hålla sig ganska bra för stötar, men vi rekommenderar att du använder det skyddande nylonfodralet när du reser med det. Du släpper Riva S inuti väskan och du kan fästa den på din ryggsäck med karbinhaken.

Funktioner och design


Riva-S-recensioner

Riva S-kapslingen är IPX4-certifierad, vilket innebär att den är skyddad mot fasta föremål större än 1 mm och är skyddad mot stänkande vatten. I grund och botten om du använder den utomhus kan den stänkas med vatten, men den kan inte helt nedsänkas i vatten. Om den hamnar i din pool kan den inte längre användas (ibland förvirrar vissa användare vattentålighet och vattentät). De olika anslutningsportarna är placerade på baksidan, de är skyddade av en liten bit gummi. Kom ihåg att sätta tillbaka den när du använder högtalaren. De får inte komma i kontakt med vätskor.

Att använda högtalaren är relativt lätt, du kan läsa manualen så att du inte går vilse först. Kontrollknapparna är uppradade, det finns 6 totalt. Du kan slå på och stänga av högtalaren, kontrollera volymen, starta ihopparning och surroundläge. Du kan dock inte styra din musik via högtalaren. Du måste använda din smartphone för att spela och pausa din musik och navigera mellan ljudspår. Det är synd att dessa funktioner inte kan användas direkt på Riva S.

De olika kontakterna är placerade på högtalarens baksida. Du hittar ett extra uttag, en mini-USB-port, en USB-utgång, strömförsörjningen och en knapp för batteriet. Du kan ansluta en kabelansluten enhet med 3,5 mm minijackport och ladda din smartphone genom att ansluta den till USB-porten. Denna kraftbankfunktion är intressant, å andra sidan, förvänta dig inte att ladda en surfplatta. Appen “Riva Audio” är kompatibel med IOS- och Android-enheter. Du kommer att kunna kontrolleraRiva S Bluetooth-högtalare med den här appen. Ställ in röst- eller ljudindikationer, kontrollera volymen, aktivera phonoläget (som erbjuder ytterligare 9 dB) eller till och med styra uppspelningen av din musik. Appen är begränsad, du kan inte komma åt musikstreamingstjänster medan du använder den.

Prestanda och ljudkvalitet


Riva-S-test

Det är väldigt enkelt att ansluta högtalaren till din enhet (smartphone / ljudspelare). Allt du behöver göra är att skjuta den lilla omkopplaren på högtalarens baksida, trycka på “Power” -knappen och du börja lyssna på din musik. Se användarhandboken om du inte kan göra det. Ihopparning sker med Bluetooth-teknik (högtalaren är kompatibel med flera ljudkoder (aptX, AAC, SBC). Den trådlösa anslutningen är stabil, den har en räckvidd på 10 meter, vilket är standard för en högtalare som den här. Parning kan görs samtidigt på två enheter. Å andra sidan finns det inget NFC-chip, det är synd, eftersom anslutningen till din enhet skulle ha varit enklare. TrueWireless-läge gör att du kan synkronisera två Riva S för att skapa en höger / vänster stereofoni.

Högtalarens autonomi är genomsnittlig, Riva lovar 13 timmars användning. Vi var mer runt 10 på morgonen med volymen på 50%. Detta kommer att tillfredsställa de flesta användare, men vissa konkurrerande högtalare (ibland mindre) har cirka 20 timmars batteritid. Batteriets livslängd minskar ännu snabbare om du laddar en enhet via USB-porten. Det finns en lysdiod på baksidan av högtalaren som berättar ungefär hur lång batteritid som finns kvar. Enligt tillverkaren har den inbyggda mikrofonen buller och ekoreduktion för att förbättra röståtergivningen. Vi har sett att detta bara var ett marknadsföringsargument, för när du ringer eller tar emot samtal har människor svårt att höra dig och du måste vara nära högtalaren för att bli hörd. Det här är verkligen inte högtalarens starka punkt, inspelningen och överföringen är av dålig kvalitet.

De 7 högtalarna (tre aktiva ledare och fyra passiva radiatorer) ger varmt ljud. Basen är djup, vilket till och med är fantastiskt för en Bluetooth-högtalare av denna storlek. De Riva S belyser det låga registret, vilket gör att ljudet blir så varmt. Denna effekt kan vara lite för uttalad för vissa användare, särskilt för personer som föredrar tydlighet. Basen tenderar att vara framåt, men den kväver inte de andra frekvenserna. Rösterna förblir hörbara och det finns inget sibilansproblem. Förvrängningen är väl kontrollerad, även när volymen är maximal. De olika högtalarna är väl placerade, ljudet fördelas korrekt (det hörs inte bara i en riktning). Å andra sidangravid Riva S. brist på kraft, är det nödvändigt att öka volymen till 50% för att ljudåtergivningen ska vara korrekt. Det är inte med den här högtalaren som du kommer att skaka väggarna i ditt hus. Men du kommer att njuta av att använda den under en utekväll eller under en utomhusaktivitet.

Slutsats


test-Riva-S

De Riva S är en mycket bra överraskning. Vi kan skylla på det för vissa brister, särskilt dess autonomi och dess ljudkraft. Men resten är verkligen tillfredsställande, den har alla funktioner du kan förvänta dig av en Bluetooth-högtalare.

Riva S Bluetooth-högtalare


köp nu