Skip to content

Razer Leviathan Mini-högtalarrecension

Varumärket Razer har tillverkat datorprodukter sedan 1999 (datorer, möss, tangentbord, headset etc.) Plötsligt är det amerikanska företaget mycket känt bland spelare. När det gäller ljud tillverkar och säljer företaget flera typer av produkter. På märkets officiella hemsida hittar du olika referenser till hjälmar, hörlurar, högtalare och mikrofon som det designar. Dess katalog är riktigt full, det finns något för alla. Å andra sidan, när det gäller bärbara Bluetooth-högtalare, har varumärket bara en referens, den Razer Leviathan Mini. Idag är det svårt att hitta en plats inom nomadiska talare, det finns så mycket konkurrens. Ta reda på det i vår testa om Leviathan Mini kan införa sig själv.

Bra poäng
– Design
– Lätt att använda
– Medföljande tillbehör
– Trevlig ljudåtergivning


Negativa poäng
– Hög distorsion om volymen är över 60%
– Autonomi

Razer Leviathan Mini-högtalare


högtalare-Razer-Leviathan-Mini

Razer Leviathan Mini-högtalaren kommer i en svartfärgad kartong. Höljet är avbildat på framsidan och du hittar många av dess funktioner tryckta på andra sidor. Razer har tagit hand om förpackningen av sin produkt, vilket är väldigt märkbart. När rutan är öppen hittar du inutiRazer Leviathan Mini Bluetooth-högtalare, ett informationspaket, två klistermärken, tre nätadaptrar (Europa, Storbritannien och USA), en USB-A till USB Micro-B-kabel, en dubbeljackkabel och en bärpåse. Det minsta vi kan säga är att Razer har varit generös på tillbehören! Högtalaren finns tillgänglig för cirka 130 euro på internet.

Razer Leviathan Mini Review


Bluetooth-högtalare-Razer-Leviathan-Mini

På den officiella Razer-webbplatsen hittar du Razer Leviathans högtalare och Razer Leviathan Mini. Skillnaden mellan de två modellerna är att den första är en ljudfält och den andra är en bärbar Bluetooth-högtalare. Så de två produkterna faller inte i samma kategori. De är mycket nära varandra, menLeviathan Mini-högtalare är fortfarande mycket mer kompakt. Den har en diskret och solid design, hela är svart förutom Razer-logotypen som är i vitt (den placeras på skyddsgallret). Razer gjorde ett riktigt bra jobb med högtalarens design och finish, det finns inga märkbara brister. DeRazer Leviathan Mini-högtalare skyddas av ett tjockt skal och det finns två metallgaller placerade på vardera sidan. Den tål stötar, men var försiktig när du använder den utomhus, eftersom den inte har någon IPX-certifiering. Så hon kommer inte att kunna möta vattnet och sanden. En väska finns i förpackningen för att underlätta transporten och skydda den när du är på resande fot.

Funktioner och design


Razer-Leviathan-Mini-recension

För att säkerställa god stabilitet placerade Razer en gummifot under högtalaren. De Razer Leviathan Mini är en kompakt högtalare, men tillverkaren har införlivat mycket teknik inuti. Högtalaren ansluts trådlöst med Bluetooth-teknik och är kompatibel med Qualcomms aptX-codec. Dessutom finns det ett NFC-chip för att underlätta parning med dina enheter (smartphone / ljudspelare). Anslutningsnivå hittar du en 3,5 mm minijackingång, en mikro-USB-port för laddning och en mikrofon för handsfree-satsfunktionen. Kontrollknapparna är placerade på toppen av högtalaren, men också på en av sidorna (nära kontakterna). Knapparna är lyhörda och de erbjuder de klassiska kontrollerna. Du kan använda dem för att slå på / stänga av högtalaren, starta Bluetooth-parning, svara på dina telefonsamtal, spela upp / pausa musik, justera volymen och navigera mellan ljudspår.

Att använda Razer Leviathan Mini är väldigt enkelt, normalt behöver ingen användare bruksanvisningen för att förstå hur den fungerar. Knapparna för att slå på högtalaren och starta Bluetooth-parning tänds för att vägleda användaren. Det berättar om batterinivån är låg, status för Bluetooth-parning, om du får ett telefonsamtal, parning av två högtalare Leviathan Mini, etc. Det är inte allt, det finns också ljudindikationer så att du inte går vilse när du använder den. Det behövde bara en mer exakt batteriindikator.

Prestanda och ljudkvalitet


Razer-Leviathan-Mini-test

Det inbyggda batteriet i högtalaren erbjuder 10 timmars användning. För att uppnå denna prestanda måste du fortfarande vara klok med volymens kraft. I vilket fall som helst är det tufft nog att hålla ut under dina utflykter utomhus. Vi beklagar bara att laddningstiden är lång. Det tar cirka 4/5 timmar att ladda full när batteriet är helt urladdat. Mikrofonen gör sitt jobb, den lyckas fånga och korrekt transkribera rösterna. Du måste bara hålla dig tillräckligt nära högtalaren för att höras korrekt. Speciellt om du ringer i en bullrig miljö.

Razer Leviathan Mini erbjuder anständig ljudåtergivning om du inte passerar en viss volymtröskel. Eftersom ja bortom 60% pekar distorsionen på nässpetsen och ljudet tappar kvalitet. Om du inte överskrider denna tröskel är ljudåtergivningen homogen och relativt exakt (trådbundet som trådlöst). Basen är tillräckligt djup med tanke på storleken på basen Leviathan Mini och mediet är väl återställt. Plötsligt är rösterna närvarande och förblir mycket begripliga. Den svaga punkten på ljudsidan är bristen på diskant, vissa instrument förlorar sina toner. Vi märker också att högtalaren är väldigt lite direktiv, det sprider ljudet nästan 180 grader. Om du överstiger 60% på volymnivån förstör förvrängningen återgivningen av mellanregister och bas. Helheten tappar precision och blir mer aggressiv mot dina öron. Fördröjningen för Bluetooth-kommunikation är för hög. Det är en fördröjning mellan ljud och bild när du tittar på video. Du har möjlighet att para ihop två trådlösa högtalare Leviathan Mini för att få en dubbel mono- eller stereofonisk ljudåtergivning.

Slutsats


test-Razer-Leviathan-Mini

Razer Leviathan Mini är en bärbar högtalare som är enkel att använda och erbjuder anständig ljudåtergivning. Men det blir för mycket förvrängning när du skruvar upp volymen. Tyvärr kan den inte konkurrera med konkurrerande högtalare (JBL Flip 4 eller UE Boom 2).

Razer Leviathan Mini Bluetooth-högtalare


köp nu