Skip to content

Philips BT50-högtalarrecension

Det holländska företaget Philips designar och säljer olika typer av bärbara Bluetooth-högtalare. Det finns mer än tio referenser på varumärkets officiella webbplats. Vissa är mer kompakta än andra, kraftfullare eller har en originaldesign. De har alla sina egna särdrag och egenskaper. De Philips BT50 är den minsta nomadiska Bluetooth-högtalaren som erbjuds av märket. Tack vare dess dimensioner och vikt kan den här lilla högtalaren följa med dig överallt. Du kan använda den i Bluetooth eller kabelansluten. Upptäck i vårt test resultatet avPhilips högtalare BT50.

Bra poäng
– Fasta material
– Kompakt och lätt
– Lätt att använda
– Ljuddiffusion


Negativa poäng
– Snedvridningsproblem över 70%
– Brist på kontroller
– Inte särskilt kraftfull
– Inga tillbehör medföljer

Philips högtalare BT50


högtalare-Philips-BT50

Philips BT50 Bluetooth-högtalare kommer i en kartong och en plastlåda. En del av rutan är genomskinlig, så att du kan se högtalaren. Denna typ av låda är användbar när du köper en artikel från en fysisk butik. Du kan se produktens design och veta om den matchar din smak. När lådan har öppnats hittar du inuti BT50, en USB-kabel för laddning, ett garantihäfte och en snabb användarhandbok. Kasta inte pappersarbetet, det kan vara till hjälp i början att komma igång med högtalaren. Som du kan se levereras endast en USB-kabel, vi skulle ha velat att märket skulle tillhandahålla en ljudkabel eftersom det finns en minijackport för kabelansluten lyssning. Lådan finns tillgänglig för cirka tjugo euro på internet.

Philips BT50-test


Bluetooth-högtalare-Philips-BT50

Philips BT50 erbjuder en ren och snygg cylindrisk design, det finns inga synliga designfel. Materialen som används är solida och av god kvalitet. Bluetooth-högtalaren är tillverkad av en mjuk plast, även gallret som skyddar högtalaren är tillverkat av detta material (vissa konkurrerande högtalare använder ibland metall för att skydda gallret). Grillen är placerad på toppen av högtalaren, eftersom det för materialet som är placerat längst ner är halksäkert kommer BT50 inte att kunna halka när du använder det.

Materialen är tillräckligt starka för att motstå stötar och oavsiktliga droppar. Å andra sidanPhilips högtalare BT50 har inte IPX-certifiering (standarden som klassificerar ett objekts motstånd mot intrång i fasta och flytande kroppar). Detta innebär att den inte är skyddad mot damm och stänkande vatten. Så var försiktig när du använder den utomhus, undvik platser där det finns risk för stänkande vatten (till exempel nära poolen). AnnarsPhilips BT50 Bluetooth-högtalare är ultrakompakt (mått: 6,1 x 6,1 x 7,6 cm) och lätt (vikt: 90 gram). Du kan enkelt ta den med dig när du är på språng. Det kan glida in i en byx- eller jackficka.

Funktioner och design


Philips-BT50-recension

Högtalaren är mycket enkel att använda. Bluetooth-teknik möjliggör pålitlig och stabil trådlös kommunikation med kort räckvidd. Du slår på högtalaren genom att trycka på den lilla avtagbara knappen och trycker sedan på “Pairing” -knappen för att starta den trådlösa anslutningen (det hörs en ljudsignal som meddelar dig statusen för denna funktion). Gå bara till Bluetooth-menyn på din kompatibla enhet och välj högtalaren. Det görs mycket snabbt. Strax under “Philips” -logotypen kan du se en LED som talar om när högtalaren är på och status för Bluetooth-parning. Om du väljer kabelanslutet kommer lysdioden att vara vit. Kontrollnivån är allt du hittar påPhilips högtalare BT50. Det finns ingen knapp för att styra din musik (spela upp / pausa), inte heller en “+” och “-” knapp för att styra volymen och navigering mellan ljudspår. Du måste utföra sina åtgärder via din enhet (smartphone / ljudspelare).

Prestanda och ljudkvalitet


Philips-BT50-test

Om du går runt högtalaren hittar du de två anslutningsportarna mittemot. 3,5 mm minijackport för kabelanslutning och mikro-USB-port för laddning av Philips BT50. USB-kabeln som medföljde högtalaren är ganska kort, men du har inga problem att hitta en ersättningskabel. Många elektroniska föremål levereras med denna typ av kabel (till exempel Android-smartphones). Å andra sidan är det en ljudkabel som Philips borde ha tillhandahållit i sin förpackning och de kunde också ha tillhandahållit ett skyddskåpa. Det är inte detta tillbehör som skulle ha ökat kostnaden för apparaten.

Högtalarens autonomi vänder sig omkring 5 – 6 timmar efter att du har använt den. Det är särskilt beroende på volymens kraft som autonomin skiljer sig åt. Prestandan förblir tillfredsställande för en bärbar högtalare av denna storlek.

Den 3,8 cm högtalaren sprider ljudet uppåt. På grund av denna positionering har ljudåtergivningen bara en förstärkningskanal. Ljudet sprids fortfarande runt högtalaren. Ljudåtergivningen är homogen och tillräckligt detaljerad om du inte trycker på volymen för mycket (du får inte överstiga 70%, annars uppstår distorsionen). De Philips BT50 brist på makt, men det var tveksamt med tanke på dess storlek. Du kan använda den för att lyssna noga, den är inte tillräckligt kraftfull för att ge ljud i ett rum.

Slutsats


test-Philips-BT50

De Philips BT50 kommer att tillfredsställa användare som letar efter en ultrakompakt och bärbar Bluetooth-högtalare. Den typ av liten högtalare som är robust och kan passa i fickan. Å andra sidan saknar ljudåtergivningen kraft.

Philips Bluetooth-högtalare BT50


köp nu