Skip to content

Mi Bluetooth-högtalartest

Det var den 22 maj 2018 som Xiaomi öppnade sin första fysiska butik i Sverige, till ett mer exakt pris. Tillverkaren planerar att öppna flera i Sverige (den andra fysiska butiken Xiaomi finns i vélizy 2 och kommer att öppna i oktober). Den kinesiska tillverkaren har anlänt till Sverige med flera produkter. Naturligtvis smartphones, en elektrisk skoter, hörlurar, externa batterier, fitnessspårare och Bluetooth-högtalare. De Mi Bluetooth-högtalare är en enkel men ändå effektiv bärbar högtalare. Samtidigt är det kinesiska Apples motto att skapa produkter som ger utmärkt valuta för pengarna. Ta reda på mer om högtalarens olika egenskaper Xiaomi Bluetooth-högtalare i vår testa.

Bra poäng
– Ljudkvalitet
– Design
– Begagnade material


Negativa poäng
– Ingen IPX-certifiering
– MicroSD-port endast tillgänglig i den kinesiska versionen

Xiaomi Bluetooth-högtalare


Xiaomi-Bluetooth-högtalare

Xiaomi trådlösa Bluetooth 4.0-högtalare kommer i en standardkartong. Det finns inget tillbehör som levereras med högtalaren (bara en användarmanual), inte ens en USB-kabel för att ladda den. Den använder en vanlig mikro-USB-port, så det finns en stor chans att du har en kompatibel kabel som ligger runt dina saker. I värsta fall kan du köpa en på internet för några euro. Bristen på tillbehör är fortfarande acceptabelt med tanke på högtalarens försäljningspris. Du kan köpa den för cirka trettio euro på internet.

Xiaomi Bluetooth-högtalartest


xiaomi-mi-Bluetooth-högtalare

En gång ur lådan har xiaomi mi Bluetooth-högtalaren en mycket attraktiv design. Den är kompakt och tillverkad av aluminium. Användningen av denna metall gör högtalaren lättare mot stötar. Ytbehandlingarna är rena och snygga, de är till och med fantastiska med tanke på högtalarens försäljningspris. Rutnätet på högtalarens framsida har många små hål. “Mi” -logotypen syns också på framsidan. Vi fick den i blått, men den finns också i guld och rosa. Det är den gyllene versionen som är mest nykter och diskret. De Mi Bluetooth-högtalare erbjuder mycket bra känslor när du hanterar det.

Funktioner och design


xiaomi-bluetooth-4.0-högtalare

Xiaomi Bluetooth-högtalare förblir kompakt (mått: 168 * 58 * 24,5 mm) och lätt (270 gram). Den är tillräckligt kompakt för att lätt kunna transporteras. Du kan glida den i en av dina fickor när du är på språng. En gång poserat vilar den på två små bitar gummi. Detta förbättrar stabiliteten och lindrar efterklangsproblem. Å andra sidan beklagar vi att Mi Bluetooth-högtalaren inte har någon IPX-certifiering. “IP” -skyddsindex är en internationell standard för vattentätning. Detta index klassificerar skyddsnivån som ett material erbjuder mot intrång i fasta och flytande kroppar. De Xiaomi Bluetooth-högtalare skyddas inte mot damm, stänk eller nedsänkning i vatten. Så undvik att placera henne bredvid poolen eller ta henne till stranden under sommaren.

På vänster sida av högtalaren finns 3,5 mm extraingång för att använda högtalaren i kabelansluten version. En mikrofon för användning av handsfree-satsen och mikro-USB-porten för laddning. De Mi Bluetooth-högtalare erbjuder inte en flerpunktsanslutning (anslutning till två olika enheter samtidigt). Var försiktig, för vissa återförsäljare hävdar att högtalaren är utrustad med en microSD-port. Men porten är endast tillgänglig på den kinesiska versionen, den svenskar versionen inte. Du måste köpa högtalaren i import för att få den här berömda microSD-porten. Om du köper den på den officiella Xiaomi-webbplatsen eller en auktoriserad fransk återförsäljare får du inte det.

På höger sida finns de olika kontrollknapparna. Det finns en knapp för uppspelning / paus. Knapparna “+” och “-” för att ändra volymen och navigera mellan spåren (du behöver trycka länge för att byta musik). Det finns också en knapp för Bluetooth-parning av högtalaren med din enhet (smartphone / ljudspelare). Om du trycker kort på ihopkopplingsknappen visar en engelsk röst batteriladdningsnivån. Denna funktion är mycket användbar, vi skulle vilja se den oftare på bärbara högtalare. Mikrofonen inbyggd i högtalaren gör att du kan ringa och ta emot telefonsamtal när din smartphone är ansluten. Reproduktionen av rösterna är korrekt, men detta är inte den starka punkten hos rösterna Xiaomi mi Bluetooth-högtalare.

Prestanda och ljudkvalitet


test-xiaomi-Bluetooth-högtalare

Anslutning av Bluetooth-högtalaren till din smartphone görs på klassiska sätt. Du trycker på parningsknappen på högtalaren. Sedan går du till Bluetooth-menyn på din enhet och väljer den. Anslutningen görs med Bluetooth 4.0-teknik. Vi kopplade den till en Apple- och Samsung-smartphone och anslutningen var stabil och pålitlig, vår musik spelades perfekt. Du kan flytta din källa upp till 15 meter från högtalaren. 1500 mAh batteriet erbjuder god autonomi. Vi kunde använda den i drygt 8 timmar, med volymen 50%. Det gör lika bra som konkurrerande högtalare. Du måste använda en mikro-USB-kabel för att ladda batteriet (vi påminner dig om att Xiaomi inte tillhandahåller en i förpackningen).

Mi Bluetooth-högtalaren har två 35 mm-drivrutiner som erbjuder ett frekvenssvar på 85 till 20 000 Hz. Högtalaren sticker ut visuellt tack vare material som används för dess design, men ljudåtergivningen är också formidabel. Högtalaren gör lika bra som vissa konkurrenskraftiga produkter. Högtalarna levererar klart och högt ljud, verkligen fantastiskt för en kompakt högtalare. Naturligtvis är det inte högtalaren som kommer att skaka väggarna i ett rum, men det förvånade oss positivt. Även när volymen är hög förvrängs inte ljudet (detta är inte alltid fallet med högtalare som säljs till det här priset). Högtalarna vibrerar när volymen är maximal, men detta påverkar inte ljudprestanda, det finns en bra tonbalans. Vi lyssnade på olika typer av musik (tung bas, sång, akustisk) och vi var helt nöjda med ljudåtergivningen som sänds genom högtalarna.

Slutsats


xiaomi-trådlös-Bluetooth-4.0-högtalare

Varumärket Xiaomi är känt för att designa smartphones med utmärkt valuta för pengarna. Varumärket bestämde sig för att attackera Bluetooth-högtalarmarknaden med samma vision och det har lyckats. De Mi Bluetooth-högtalare erbjuder mycket bra prestanda.

Xiaomi Bluetooth-högtalare


köp nu