Skip to content

Marshall emberton högtalarrecension

Älskare av Marshall-förstärkare kommer omedelbart att bli kär i Marshall Emberton-högtalaren, eftersom den verkligen kan betraktas som en miniförstärkare på grund av dess design. Marshalls nya högtalare är en robust och bärbar Bluetooth-högtalare. Du kan ta det med dig överallt. Lägg den i din ryggsäck för att åka till stranden eller för att lägga till ljud på en eftermiddag med vänner. Marshall bestämde sig för att välja att erbjuda en ny stil med Bluetooth-högtalare med den här modellen. Vanligtvis designar den engelska tillverkaren mycket större högtalare. Kolla in alla funktioner och prestanda för Emberton-högtalaren i vår recension.

Bra poäng
– Design
– Autonomi
– Robust


Negativa poäng
– Ingen mikrofon
– Ingen röstassistent

Marshall emberton talare


gravid-marshall-emberton

Det finns inte mycket att skada Marshall Emberton på designsidan. Det ser verkligen ut som en miniatyrversion av en Marshall-förstärkare. Högtalaren ser verkligen bra ut på ett skrivbord, vardagsrumsmöbler etc. Du kan placera den var som helst för att njuta av din musik. Dessutom är dess storlek (68 x 160 x 76 mm) och dess vikt (0,7 kg) bland dess styrkor. Den är tillräckligt liten för att hållas med en hand och lätt tas med dig. Du skjuter den i väskan för att njuta av den var som helst.

Marshall Emberton finns bara i en färg, men vi förlåter Marshall för den aspekten, eftersom skåpet är riktigt bra utformat. Det är som en miniatyriserad version av en vanlig Marshall-förstärkare. Älskare av det brittiska varumärkets produkter hittar rockaspekten och det ikoniska utseendet på Marshall-produkter.

Svart högtalare med metallgaller och guld berör vissa element, utan tvekan är återgivningen identisk med de berömda förstärkarna från märket. Höljet är tillräckligt robust för att klara stötar. Dessutom har den en IPX7-certifiering. Detta gör att den kan användas nära vatten. Den kan sänkas ner i 1 m vatten i cirka 30 minuter.

Marshall emberton Test


bluetooth-högtalare-marshall-emberton

Det flyter dock inte, så försök att inte släppa det i havet. Om du letar efter en högtalare som flyter kan du välja UE Wonderboom 2. Den flyter över vatten så att du enkelt kan plocka upp den. Men vi går inte vilse, tillbaka till Emberton: högtalarens fram- och baksida har ett mjukt metallgaller som skyddar de inre komponenterna, och allt är inslaget i en mjuk silikon som verkligen efterliknar läderutseendet. På högtalarens framsida hittar du den helt vita Marshall-logotypen.

När det gäller kontrollerna har Marshall beslutat att hålla det enkelt. Det finns en knapp för Bluetooth-parning samt en fyrvägs joystick i guld som justerar ström, volym och spårbyte. Denna lilla gyllene knapp ger ett retroutseende. Medan andra tillverkare har anammat pekskärmsteknik har vi uppskattat tillförlitligheten som denna knapp ger. Det sparar dig de fel som ibland kan drabbas av pekteknik. Knappen är integrerad på toppen av högtalaren.

Till höger om joysticken finns ett rött ljus som anger återstående batteritid. Vi kommer tillbaka till batteriprestanda senare, men det hjälper att ha den här visuella indikatorn. Detta undviker att du måste byta till din telefon för att kontrollera batterinivån.

Det enda vi hittade lite ostlikt med Marshall Emberton var det ljud som det ger när vi startar.

Egenskaper


marshall-emberton-recension

Emberton är kompatibel med Bluetooth 5.0-teknik. Tyvärr är den inte kompatibel med Bluetooth aptX- eller AAC-koderna. Du måste vara nöjd med SBC-codec.

Att para ihop Marshall Emberton-högtalaren är ganska enkelt. Först och främst måste du sätta på högtalaren genom att hålla ner den gyllene knappen på toppen. När den är på, tryck bara på Bluetooth-knappen till vänster om guldknappen för att gå till parningsläge. Sedan går du till Bluetooth-menyn på din smartphone för att välja högtalare.

Den trådlösa anslutningen var alltid stabil under vårt test. Oavsett om det är i en stängd miljö (lägenhet / hus) eller utomhus. Du har 10 meter att bära trådlöst. Det räcker till stor del.

Om du är på stranden eller flyter i poolen och inte kan komma åt din telefon kan det vara mycket användbart att ha en mikrofon inbyggd i din Bluetooth-högtalare. Tyvärr har Emberton inte en mikrofon, vilket inte borde vara ett problem för de flesta, men det är fortfarande något att tänka på om det är viktigt för dig.

Prestanda och ljudkvalitet


marshall-emberton-test

Marshall Emberton presterar mycket bra för sin storlek. Speciellt tack vare de två högtalarna på 10 watt och de två förstärkarna i klass D. Det lovar 360 graders ljud, vilket inte är riktigt fallet. Vi drar dock fortfarande nytta av en bra rendering.

Högtalaren ger jämn mellanregister oavsett om du lyssnar på en kraftigt instrumental bit av klassisk musik eller lyssnar på musik accentuerad över sång. Vi njöt också av diskanten när vi lyssnade på David Bowie.

Där Marshall Emberton vacklar lite är när du skruvar upp volymen. Ljudet är fortfarande bra och du tappar inte tydlighet, men baskraften försvinner. Det är uppenbart att du inte kommer att kunna njuta av stort ljud från den här högtalaren. Du kommer inte att kunna låta hela ditt hus, men ljudet är tillräckligt kraftfullt för att ge ljud till en liten utekväll med vänner.

Batteriets livslängd varierar alltid beroende på volymnivån. Det lovar cirka 20 timmars batteritid på papper och vi uppnådde denna prestanda med volymen inställd på 50%. Detta är en anständig prestanda för sin storlek. Tack vare USB-C-anslutningen ger 20 minuters laddning dig cirka fem timmars batteritid, vilket är perfekt om du vill använda den i sista minuten och batteriet är urladdat.

Slutsats


test-marshall-emberton

Marshall Emberton är en Bluetooth-högtalare som har en elegant design. Det ser ut som en mini gitarrförstärkare. Det saknar lite ljudkraft, men dess goda batteritid och vattentäthet gör den till en attraktiv bärbar högtalare.

Medan många Bluetooth-högtalare i denna prisklass har många funktioner, hålls Marshall Emberton ganska enkel. Det är en robust, bärbar högtalare som du enkelt kan glida i väskan och ta med dig vart du än går. Den väger bara 0,7 kg och är tillräckligt liten för att passa i ena handen. Det är också vattentätt (IPX7-certifiering). Det finns ingen risk om det faller i poolen.

Marshall Emberton ser bra ut, men det saknar vissa funktioner. Inklusive en mikrofon för telefonsamtal och kompatibilitet med röstassistenten. Det saknas också en dedikerad app som skulle ha gjort det möjligt att ändra ljudet med en equalizer och en 3,5 mm extraport.

Marshall emberton Bluetooth-högtalare


köp nu