Skip to content

Libratone Zipp Mini 2 högtalarrecension

Libratone är ett varumärke som specialiserar sig på ljudprodukter. I katalogen finns Bluetooth-högtalare, hörlurar och hörlurar. Vi har redan testat många av deras referenser, särskilt deras Zipp och Zipp Mini-högtalare. Dessa två modeller var mest framgångsrika. Det är dessa två referenser som vi alltid lägger fram när vi får frågan om att de är de bästa Bluetooth-högtalarna på ljudmarknaden.

Tillverkaren har beslutat att förnya dessa två högtalarmodeller. För Zipp Mini 2, lovar tillverkaren Libratone bättre autonomi, ett kraftfullare ljud och integrationen av röstassistenten Alexa. På pappret är förändringarna frestande, men när är det i praktiken? Upptäck svaret i vår testa full.

Bra poäng
– Ytbehandlingar / design
– Ljudstyrka, låg distorsion
– Riktad rundriktning
– Ljudanpassning
– Kan användas inomhus / utomhus
– Alexa-assistent
– Touch-kontroller
– Autonomi


Negativa poäng
– Hög latens
– Proprietär laddare

Libratone Zipp Mini 2 högtalare


Zipp-Mini-2

Libratone Zipp Mini 2-högtalaren kommer i en vit kartong. Skåpet är avbildat i den främre fasen. När lådan har packats upp får du Bluetooth-högtalaren, en laddningskabel och lite pappersarbete. Innehållet i förpackningen är väldigt grundläggande. Ett skydd / transportöverdrag kan köpas på webben. Det är upp till dig att veta om detta tillbehör är viktigt för dig, eftersom det kostar en extra kostnad. De Zipp Mini 2 är tillgänglig för 249 € på internet.

Libratone Zipp Mini 2-test


högtalare-Libratone-Zipp-Mini-2

Libratone tog ingen risk för designen av Zipp Mini 2, den är exakt identisk med den första versionen. Den har fortfarande en cylindrisk form. De övre och nedre elementen är gjorda av plast och högtalarkroppen är täckt med ett avtagbart tygskydd. Flera färger finns tillgängliga för omslaget: svart, grå, grön och röd. Byt omslaget väldigt enkelt, packa bara upp blixtlåset. Tillverkaren har också valt sitt namn “Zipp” i förhållande till denna funktion. Det enda elementet som skiljer mellan Zipp Mini 2 på Zipp Mini är storleken på pekskivan på toppen. Dess ytor är återigen snygga och materialen som används för dess design är solida.

Libratone Zipp Mini 2-högtalaren är kompakt (mått: 22,4 x 10 cm) och lätt (vikt: 1,1 kg). Du kan bära den genom att placera den i en väska eller via remmen. Du skjuter in handen i remmen för att hålla högtalaren stadigt. Detta element underlättar transporten under dina resor utomhus. Den första versionen av Zipp Mini var motståndskraftig mot fukt. Tillverkaren specificerar inte om detta återigen är fallet med den andra versionen, men vi tror att den drar nytta av samma funktion eftersom den tar itu med samma design och samma uppfattning. Du kan därför använda den i ditt badrum. Var dock försiktig, den är motståndskraftig mot fukt, men inte mot vatten. Det bör inte utsättas direkt för vatten i någon mängd.

Den taktila ytan på högtalarens överdel innehåller kontrollknapparna. De är alla placerade runt varumärkets logotyp (en nattergal) och vi märker att det finns många fler alternativ tillgängliga. Du hittar en knapp för att aktivera / avaktivera mikrofonen för att utföra röstkommandon med den virtuella assistenten. En “Mode” -knapp som aktiverar trådlös ihopparning. En knapp för att ändra ljudåtergivningen, en annan som ger tillgång till de 5 förinspelade spellistorna i applikationen. Knappen för att associera Zipp Mini 2 har en annan Libratone-högtalare och den sista som gör programuppdateringar.

Nightingale-logotypen används för att navigera mellan ljudspår. Du trycker på en gång för att pausa din musik eller återuppta uppspelningen, två tryckningar för att gå till nästa spår och tre tryckningar för att gå tillbaka till föregående musik. Det blinkar och ett ljud som indikerar att kommandot tas med i beräkningen. Det enda vi ångrar är bristen på lyhördhet för pekskärmsgränssnittet. Ibland beaktas inte de olika kommandona (uppspelning / paus, navigering mellan ljudspår). Det är absolut nödvändigt att applicera trycket med den köttiga delen av fingret. Det finns en risk för icke-interaktion om du interagerar med fingertoppen.

Egenskaper


Libratone-Zipp-Mini-2-recensioner

Knappen som slår på / av högtalaren är placerad under den nedre delen. Alldeles bredvid den hittar du en minijackingång för trådbundet lyssnande och en USB-port som kan ladda en extern enhet. Du kan också använda USB-porten för att spela upp ljudfiler. DeBluetooth-högtalare Libratone Zipp Mini 2 är kompatibel med codecs: Mp3, WAV, FLAC, WMA / ASF, OGG, AAC / M4A, AIFF och APE). Högtalaren använder Bluetooth 4.1-teknik. Det är olyckligt att den inte är kompatibel med den senaste versionen (5.0). Det finns ingen beröringskontroll för att välja extern källa, den senast anslutna enheten stöds. Autonomin var 8 timmar med Zipp Mini. I den andra versionen tillkännages den klockan 12. Vi kunde bekräfta denna prestation under vårt test. Vi påminner dig om att högtalarens autonomi varierar beroende på ljudvolymen. Du kommer att uppnå 12 timmars batteritid på volymen är placerad mellan 50 och 75%. Bluetooth-latens är hög på den här modellen: 300 ms. Gapet mellan ljud och bild är för stort för att titta på videor. Appar som Netflix och YouTube kompenserar för latens, men förseningen är fortfarande för mycket. Latensen är fortfarande hög vid användning av den trådbundna högtalaren: 200 ms.

Libratone Zipp Mini 2 kan dra nytta av multiroomfunktionen i Wifi (dubbelband 2,4 GHz och 5 GHz, IEEE 802.11 b / g / n / ac) eller i Bluetooth (aptX codec). Du kan använda applikationen eller pekknappen på skivan för att associera Zipp Mini 2 med de andra Libratone-högtalarna. När du väl har anslutit en första högtalare via applikationen behöver du inte längre ansluta de andra till ditt hemnätverk. Alla högtalarmodeller från den skandinaviska tillverkaren är kompatibla med denna funktion. Du kommer att kunna ansluta även gamla modeller.

Programmet som låter dig interagera med högtalaren finns nu på svenskar. Det är fortfarande lika komplett och lätt att använda som någonsin. Du hittar de olika alternativen som gjorde det framgångsrikt. Val av ljudlägen: neutral, sång, rock, jazz, film, etc. Val av positionering: utanför, bord, golv. Det är också möjligt att byta namn på det, aktivera en timer, konfigurera spellistor (maximalt 5 och de är tillgängliga via pekskärmsgränssnittet), titta på batteriets livslängd, styrkan på WiFi-signalen och justera LED-intensiteten. Du kan ansluta de olika Libratone-högtalarna i multi-mono eller i stereo. Du måste installera applikationen på din externa källa för att kunna dra nytta av alla dessa funktioner. Det är gratis att ladda ner från App Store och Google Play. Vi rekommenderar absolut att du laddar ner den om du vill dra full nytta av Zipp Mini 2.

Libratone Zipp Mini 2 utnyttjar Amazons virtuella assistent som heter Alexa. Högtalaren är utrustad med tre mikrofoner för att ta upp rösten. Vi märkte att de var riktigt effektiva under vårt test. Mikrofonerna tar upp din röst även om musiken spelas med hög volym (över 70%), även om du är riktigt långt från högtalaren och oavsett din position. Din röst tas upp av mikrofonerna även om du inte talar mot högtalaren. Deras effektivitet är verkligen imponerande.

Prestanda och ljudkvalitet


Libratone-Zipp-Mini-2-test

Ljudåtergivningen har inte förändrats jämfört med den första versionen av Zipp. Vi åtnjuter alltid riktning och homogent ljud. Zipp Mini 2 är Utrustad med 360 ° reflektor, 3 tum neodymium bashögtalare, 1 tum neodymium mjuk dome diskanthögtalare och två 3,5 tum lågfrekventa radiatorer.

Rendering är homogen, detaljrik och trevlig. När vi lyssnar hör vi alla en liten accentuering av diskanten. Denna effekt kändes redan på den första versionen. Basen är djup trots högtalarens storlek. De är väldefinierade och dynamiska. Vänta inte ens på att kunna skaka väggarna med dessa modeller. Det är fortfarande en liten bärbar högtalare. Funktionen “korrigering av rumsakustik” ger ett bättre balanserat ljud. Medierna (särskilt rösterna) är mer närvarande och bättre förståeliga med detta läge. När det gäller diskanten är de fina och detaljerade. Som vi sa är de ibland för mycket i förgrunden, men de lugnar sig genom att välja vissa ljudprofiler.

För oss var den bästa möjliga konfigurationen att använda ”Ground” positionering med “Neutral” EQ. Det var med dessa två alternativ som ljudet var bäst balanserat. Effekterna av positioneringslägena är minimala, å andra sidan är användningen av olika musikprofiler mycket mer märkbar. De Libratone Zipp Mini 2 har bra kraft med tanke på dess storlek. Och förvrängningen förblir låg även om du höjer volymen till max. Du kan använda högtalaren för att ge ljud till de olika rummen i ditt hus eller en liten kväll utomhus.

Slutsats


test-Libratone-Zipp-Mini-2

Design och material har inte förändrats jämfört med den tidigare versionen, men tillverkaren har fortfarande lagt till förbättringar. Libratone Zipp Mini 2 utnyttjar fler pekreglage och alternativ. Libratone har lagt till en funktion som låter dig anpassa ljudåtergivningen enligt lyssningsrummet och den har också integrerat den virtuella assistenten Alexa (inspelningen är riktigt effektiv tack vare de tre mikrofonerna). De olika återgivningsanpassningsalternativen ger ett rikt, kraftfullt, detaljerat och välbalanserat ljud. De Zipp Mini 2 är en av de bästa bärbara högtalarna som finns på ljudmarknaden.

Libratone Zipp Mini 2 Bluetooth-högtalare


köp nu