Skip to content

Libratone Too speaker review

Att skapa en perfekt bärbar Bluetooth-högtalare är svårt. Du måste lyckas med att säkerställa att den erbjuder både användbara och intressanta funktioner och funktioner. För oss måste en kvalitetshögtalare ha en kompakt design för att underlätta transporten. Att den tål olika element (fasta / flytande kroppar), kan motstå kort sagt utomhusanvändning. Det måste också ha en anständig autonomi och en trevlig ljudåtergivning. Marknaden för Bluetooth-högtalare är extremt konkurrenskraftig. Det är svårt att hitta en plats. Men det danska företaget Libratone har redan erfarenhet inom detta område och den här gången erbjuder det en kompakt nomadisk högtalare Libratone Too. Det är den minsta modellen som erbjuds av märket. Företagets kompakta högtalare fungerar i allmänhet bra. Kommer de att lyckas upprepa denna framgång med den här nya modellen?

Bra poäng
– Design och tillverkning
– Lätt att använda
– Autonomi
– Basdjup


Negativa poäng
– 360 ° diffusion
– Brist på tillbehör

Libratone för högtalare


gravid-Libratone-Too

Libratone Too-högtalaren kommer i en rundad låda. Locket öppnas på toppen. När du väl öppnat hittar du inuti den för bärbara högtalaren, en USB-kabel för laddning och användarhandboken. Vi kan inte säga att det danska varumärket har varit generöst med tillbehör. Hon kunde ha lagt till en 3,5 mm ljudkabel och ett litet skyddskåpa i förpackningen. Denna typ av tillbehör är inte extremt dyr. Högtalaren säljs för lite mindre än 100 euro på internet.

Libratone Too Test


Bluetooth-högtalare-Libratone-Too

Det är alltid svårt att hitta rätt balans mellan koncept och design, men Libratone klarar sig mycket bra med den här modellen. DeBluetooth-högtalare Libratone Too har en original design jämfört med andra produkter. Dess rundade former och längdriktning påminner om ett pennfodral (som det vi använder när vi går i skolan). Under alla omständigheter så snart det är i handen märker vi snabbt att dess ytbehandlingar är felfria. Satsen är gjord av kvalitetsmaterial och det finns inga uppenbara designfel. De Libratone Too tål stötar och droppar. Det kommer inte att vara något problem att använda den utomhus eftersom den är IPX4-certifierad. IP-skyddsindexet klassificerar ett objekts motstånd mot intrång från fasta och flytande kroppar. IPX4 innebär att höljet är skyddat mot stänkande vatten från alla håll. Dess egenskaper är vackra och mycket lämpliga för nomadisk användning. Å andra sidan tillhandahåller inte Libratone ett skydd / fodral för att underlätta transporten eller skydda det under dina resor.

Libratone Too är kompakt (mått: 21 x 6,5 x 5,9 cm) och relativt lätt (vikt: 588 g). Du kan bära den mycket enkelt med en hand, men den är inte tillräckligt kompakt för att passa i en av dina fickor. Du kan köpa en väska för tio euro på internet (detta underlättar transporten). Högtalarkroppen är täckt med nätväv och dess plastram är riktigt tjock. När’Libratone för högtalare placeras på en yta, vilar den på en halkfri gummifot. Så det glider inte av misstag. Den lilla gummifliken är användbar för att hänga högtalaren på ett stativ. Dessutom är anslutningen dold och skyddad av denna flik. Det finns en mikro-USB-port för laddning av högtalaren och en 3,5 mm minijackport för trådbunden lyssning (vi påminner dig om att ljudkabeln inte medföljer). Högtalaren finns i fyra färger: mörkgrå, ljusgrå, blå och körsbärsröd.

Funktioner och design


Libratone-Too-review

Om du någonsin har använt en bärbar högtalare från det danska märket kommer du inte att bli förvirrad av kontrollerna på Too. Nya användare kommer dock att behöva bruksanvisningen för att förstå hur touch-gränssnittet fungerar. Kasta inte papperet i lådan. Pekskärmsgränssnittet centraliserar alla kontroller. Det kommer inte nödvändigtvis att vara uppenbart först. Men du kommer att vänja dig mycket snabbt och du kommer att kunna dra nytta av de olika funktionerna i högtalaren. DeLibratone för högtalare har inget NFC-chip för att underlätta parning med dina enheter (smartphone / ljudspelare). Men den trådlösa anslutningen via Bluetooth-teknik i version 4.1 görs fortfarande snabbt. Du har till och med möjlighet att para ihop högtalaren med två olika källor eller ansluta två Too-högtalare för stereostreaming.

Libratone-applikationen erbjuder intressanta funktioner. Den kan laddas ner gratis från App Store och Google Play. Du kommer att använda den för att konfigurera och styra olika alternativ relaterade till din högtalare (spela upp / pausa, navigera mellan ljudspår, justera lyssningsvolymen, välj källa osv.) Du kan också se batterinivån och välja utjämningsprofiler. Appen är omfattande och enkel att använda.

Prestanda och ljudkvalitet


Libratone-Too-test

Libratone lovar 12 timmars batteritid, men du märker snabbt när du använder Too att denna prestanda är underskattad. Vi kunde använda högtalaren i cirka 30 timmar innan batteriet slut. Det räcker med att säga att denna föreställning är gigantisk. Å andra sidan erbjuder inte mikrofonen som är integrerad i högtalaren så överraskande prestanda. I allmänhet är mikrofonerna integrerade i nomadiska högtalare inte särskilt effektiva och det finns samma problem på Libratone Too. Du kan bara urskilja rösten från din samtalspartner om du befinner dig på en lugn plats och måste hålla dig nära högtalaren (50 centimeter) för att bli hörd och förstås.

Libratone Too-högtalaren är utrustad med två full-range högtalare som är kopplade till ett basreflexsystem. Om du vill njuta av stereofonisk återgivning måste du para ihop två Too-högtalare. Varumärket lovar en 360 ° diffusion, men tyvärr på grund av högtalarnas former kan vi inte njuta av en homogen återgivning. Annars när det gäller ljudåtergivning ger basen en bra känsla av djup och korrekt precision med tanke på högtalarens storlek. Vi kan skilja på de olika elementen inom detta område. Helheten är varm och mjuk. Tack vare närvaron av medier behåller rösterna sin förståelse. Vi beklagar bara diskantens brist på precision. De Libratone Too är inte den mest kraftfulla av Bluetooth-högtalare, men även att trycka volymen upp förvrängningen förblir lugn över hela ljudspektret.

Slutsats


test-Libratone-Too

Libratone Too erbjuder funktioner och funktioner som är värda en bärbar Bluetooth-högtalare. Dess design är robust och snygg, den är enkel att använda och har också en stor autonomi. Det är bara att diffusionen av ljud på 360 ° inte är optimerad.

Libratone för Bluetooth-högtalare


köp nu