Skip to content

LG PK5 högtalarrecension

LG är ett sydkoreanskt multinationellt företag. Företaget är verksamt inom många områden: mobiltelefoni, ljud- / videoprodukter, tv-apparater, hemmabio, bildskärmar etc. I denna testa vi är intresserade avLG PK5 Bluetooth-högtalare. Denna modell tillhör XBOOM Go-serien som består av tre referenser: PK7, PK5, PK3. PK5 är mellanversionen.

För ljuddelen har LG gått samman med det engelska företaget Meridian Audio, som specialiserat sig på högkvalitativa ljud- / videokomponenter och -system. Så tack vare detta partnerskap lovar LG exceptionellt ljud. Tillverkaren har också integrerat färgade lysdioder för att stämma för dina livliga kvällar. Upptäck egenskaperna och prestandan hos LG PK5.

Bra poäng
– Stänksäker
– Robust
– Flerpunktsanslutning
– Slutför order
– Stereoscen


Negativa poäng
– Ljudet saknar balans och precision
– Direktivets inneslutning

LG PK5-högtalare


högtalare-LG-PK5

LG PK5-högtalaren kommer i en vit kartong. Högtalaren är avbildad på framsidan. När lådan är öppen upptäcker du kapslingen skyddad i polystyrenblock. Förutom högtalaren får du en USB-C-kabel för att ladda batteriet och en användarmanual. Tillverkaren tillhandahåller inte ett skyddshölje / fodral. Skåpet säljs för cirka 80 euro på internet.

LG PK5-test


Bluetooth-högtalare-LG-PK5

LG bygger en hållbar Bluetooth-högtalare. Den centrala delen som rymmer högtalarna är skyddad av vakter för att säkerställa motstånd mot stötar och fall. LG ska också placera halkskydd så att högtalaren förblir stabil när den har installerats. De LG PK5 är en solid och pålitlig högtalare. Den byggdes med bra material. Det finns inget att klaga på monteringens kvalitet och finishen på det hela. Å andra sidan är designen ganska original jämfört med andra modeller av Bluetooth-högtalare. Det kommer inte nödvändigtvis att vara för allas smak. Men åtminstone förstärkningarna gör det möjligt att gripa inhöljet och underlätta dess transport.

Materialen som används för dess design säkerställer god motståndskraft. Och högtalaren är också IPX5-certifierad. Vilket innebär att den är skyddad mot vattenstrålar som kommer från alla håll. Dess design är stänksäker, inte att förväxla med vattentät. Det vill säga PK5 är inte rädd för att stänka, men kan inte sänkas ner i vatten.

När det gäller dimensioner är LG PK5 placerad precis mellan PK7 och PK3, det är mellanmodellen. Den är 220 x 129 x 119 mm och väger 1,2 kg. Elementen som skyddar den centrala delen är användbara men tar plats. Plötsligt är den här modellen mer transportabel än bärbar. De olika skyddshöljen som finns tillgängliga på internet anpassar sig ibland till flera modeller av Bluetooth-högtalare. Men det är slöseri med tid för PK5, dess storlek är för imponerande.

Egenskaper


LG-PK5-recension

De två högtalarna som är placerade i mitten av höljet är utrustade med lampor som följer takten eller musiken. De lyser i rosa, lila, turkos, indigo, himmelblå, orange gul, grön och äpplegrön beroende på musikstycken. Det som är synd är att de saknar ljusstyrka. Som jämförelse är LED-lamporna på Sony SRS-XB30-högtalaren mer kraftfulla och lätt synliga.

Kontrollknapparna är placerade på toppen av högtalaren, på den mjuka touch-beläggningen. Alla vanliga kommandon är närvarande. Du har en knapp för att slå på / av högtalaren, starta Bluetooth-parning (SBC, AAC, aptX och aptX HD), justera ljudvolymen och navigera mellan ljudspår. Det finns också knappar för att spela eller pausa musik, hantera telefonsamtal, starta den virtuella assistenten (Siri eller Google Assistant beroende på den ihopparade smarttelefonen), aktivera lysdioderna, “Clear Vocal” -läget (som låter dig “undvika distorsion på sång ) och “Enhanced Bass” -läge (som ger ökat basdjup). Varje knapp är lätt identifierbar och användbar. Ett enkelt tryck räcker för att aktivera dem. Batteriets livslängd visas till vänster bredvid kontrollknapparna. Indikatorn lyser rött så snart batteriet nästan är tomt.

Mikrofonen för handsfreesamtal fungerar ganska bra när du är i en lugn miljö. Rösten är förståelig, du förstås av din samtalspartner. Det är bara nödvändigt att inte gå för långt borta och hålla en tonton tillräckligt hög för att bli helt förstådd.

LG lovar 15 timmars batteritid med den här modellen. Du kommer att kunna uppnå denna prestanda om volymen är inställd på 50% och du inte aktiverar ljuseffekterna. Om du trycker på volymen över 50% och tänder lamporna kan du använda LG PK5 drygt 5 timmar. Du laddar batteriet via USB-C-porten på högtalarens baksida. Laddningsporten åtföljs av ett analogt minijackuttag. Du kan använda högtalaren medan du laddar. Det är också möjligt att para ihop två PK5 i stereo för att få en mer kraftfull och bredare distribution.

Prestanda och ljudkvalitet


LG-PK5-test

LG PK5 erbjuder en ganska balanserad ljudprestanda. Å andra sidan hävdade LG att högtalaren erbjöd exceptionell bas, vilket gav energi. Tyvärr hålls inte löftet. Vi kan till och med säga att basen saknar energi och djup. De accentueras bara ibland tack vare de två passiva elementen placerade i slutet av höljet.

Det här är de medel som är mest framträdande på PK5. Problemet är att dessa frekvenser saknar kontroll och kväver resten av spektrumet. Du kommer att märka detta mycket snabbt om du lyssnar på låtar som är rika på effekter. Åtminstone är mids hörbara, det är intressant om du är den typ som lyssnar på sångspår (podcasts). Rösterna är begripliga och väl transkriberade. Medierna saknar fortfarande rikedom. Diskanten bör vara mer närvarande för att förbättra återgivningen.

Högtalarna är placerade på framsidan och de två passiva elementen på sidorna. Plötsligt är ljudet från högtalaren ganska direktiv. Om vi ​​placeras i axeln kan vi urskilja diskanten, men om du byter position är återgivningen tyst. Vi behåller att rendering varierar beroende på högtalarens position. Å andra sidan är den trådbundna återgivningen identisk med Bluetooth-rendering. Frekvenssvaret och frekvensen för harmonisk distorsion är desamma.

LG PK5 erbjuder bra kraft, den maximala volymen liknar de flesta bärbara högtalare. Å andra sidan påminner frekvensen av harmonisk distorsion om en bärbar högtalare. Återgivningen förblir ren när volymen är inställd på 50%. Utöver ljudet börjar mättas och vi märker ännu mer mediernas accentuering.

Högtalaren har två utjämningslägen. Läget “Clear Vocal” betonar rösternas förståelse. Så du bör använda den när du lyssnar på musik med en stark sångnärvaro. “Förbättrad bas” -läget är tänkt att accentuera basen, men i verkligheten är det inte. PK5 erbjuder en bred stereofonisk återgivning. Å andra sidan måste du stå framför höljet om du vill dra nytta av det.

Slutsats


test-LG-PK5

DeLG PK5-högtalare är robust, stänksäker och har bra kraft. Hon kan följa med dig och lägga till ljud på dina kvällar med vänner. Dess prestanda när det gäller ljud och ljus är fortfarande mindre övertygande än vissa konkurrerande högtalare. JBL Pulse 3 är effektivare.

LG PK5 Bluetooth-högtalare


köp nu