Skip to content

KEF Muo-högtalarrecension

KEF är ett engelskt handelsföretag grundat 1961 i Maidstone i Kent, sydöstra London av Raymond Cooke, en elektronikingenjör. Företaget tillverkar och säljer Hi-Fi-högtalare, Home Cinemas, aktiva, trådlösa högtalare, hörlurar och hörlurar. De KEF Muo designades av den brittiska designern Ross Lovegrove och den här högtalaren är märkets första nomadmodell. Tillverkaren är ganska känd för allmänheten för sina högkvalitativa produkter. Även om denna högtalarmodell används trådlöst, lovar tillverkaren återigen ljudåtergivning av hög kvalitet. Ta reda på det i vår testa omKEF Muo-högtalare håller alla sina löften.

Bra poäng
– Balanserat och exakt ljud
– Kraftfull utan förvrängning
– Lätt att använda
– Tillverkning


Negativa poäng
– Autonomi
– Ingen extern batterifunktion via USB-port

KEF Muo-högtalare


talare-KEF-Muo

KEF Muo levereras i en kartong i vit och blå färg. Högtalaren syns på lådans beläggning, tillsammans med några av dess funktioner. När du väl öppnat hittar du inuti Bluetooth-högtalaren, en mikro-USB-kabel, en anslutningsadapter (varierar beroende på region), en strömanslutningsadapter och en snabb installationsguide. Det är synd att KEF inte tillhandahåller en väska. Det är en nomadhögtalare, så du kommer att använda den inomhus men också utomhus och det är alltid bättre att kunna skydda den när du rör dig med den. Ett skyddshölje skulle ha bromsat slitageeffekterna. Lådan finns tillgänglig för cirka 200 euro på webben.

KEF Muo Test


Bluetooth-högtalare-KEF-Muo

KEF Muo-högtalaren har en lång design med rundade former. Det är fortfarande ganska massivt för en bärbar högtalare. Kroppen är täckt med aluminium och de två delarna placerade i ändarna är gjorda av plast. Helheten är riktigt bra gjort, det finns inget att klaga på ytbehandlingar och material som används. KEF har gjort ett mycket bra jobb, det finns inga uppenbara tillverkningsfel. Högtalaren placeras horisontellt, den vilar på två gummifötter när du sätter den på ett stativ. Dess två fötter minskar vibrationer. Det är också möjligt att använda den vertikalt. DeKEF Muo Bluetooth-högtalare håller på plats i båda positionerna. Men det är mer troligt att det faller i upprätt läge (fall kan skada det). De KEF Muo finns i fem färger: mörkgrå, blå, guld, orange och silver.

Skåpet är relativt massivt för en bärbar högtalare, men trots dess dimensioner (210 x 80 x 60 mm) och vikt (800 g) kan du fortfarande bära den. Vad som verkligen är olyckligt är att KEF inte tillhandahåller ett skydd eller skydd för de skyddade. Det skulle också ha underlättat dess transport. Materialen som används i dess design är tillräckligt starka för attKEF Muo-högtalare tål stötar och olika droppar. Å andra sidan har den ingen IPX-certifiering (IP-indexet klassificerar ett objekts motståndsnivå mot intrång i fasta och flytande kroppar). Så om du tar den ut, bör du undvika att använda den på stranden eller nära en vattenpunkt (den kan inte motstå stänkande vatten).

Funktioner och design


KEF-Muo-recension

Det är ganska lätt att förstå hur högtalaren fungerar. Men släng inte bruksanvisningen, den kan fortfarande vara användbar, särskilt i början. Kontrollknapparna på högra sidan av högtalaren låter dig slå på / av högtalaren, ändra volymnivån och starta Bluetooth-parning. Du måste hantera musikuppspelning och navigering mellan ljudspår direkt på din enhet (smartphone / ljudspelare). Ljud- och ljusindikationer indikerar högtalarens tillstånd, parning och batterinivå. AnslutKEF Muo-högtalare till dina enheter förenklas tack vare NFC-chipet. Denna kommunikationsteknik nära fält möjliggör en trådlös anslutning med kort räckvidd. Informationsutbyte mellan enheter kan göras upp till ett avstånd på 10 centimeter.

Om du väljer att köpa två KEF Muo kan du para ihop dem för att förstärka ljudets kraft. Vi rekommenderar att du läser manualen för att förstå hur synkroniseringen av de två högtalarna utförs (du sparar tid genom att göra detta). När anslutningen har gjorts kan du använda de två högtalarna i mono eller stereo. Det hörs ett litet ljud när högtalarna växlar mellan lägen.

Högtalaren ansluts till din källa via Bluetooth (den är kompatibel med Qualcomms aptX-codec). Anslutningen är klassisk, du hittar en 3,5 mm minijackport och en mikro-USB-port för att ladda den. Det finns ingen mikrofon för handsfree-satsfunktionen eller en USB-port för att ladda din enhet. USB-kabeln som medföljer förpackningen åtföljs av en nätadapter och två tips. Ansökan KEF Muo lägger inte till något extraordinärt, det finns ingen transcendent funktion.

Prestanda och ljudkvalitet


KEF-Muo-test

Högtalarens batteri lovar 12 timmars batteritid, vilket är relativt dåligt i jämförelse med tävlingen. Vi förväntar oss bättre med tanke på dess vikt. Dessutom uppnås inte den meddelade prestationen. Vi lyckades använda den i ungefär tio timmar med en volym på 50%. Om du ökar volymen lite mer minskar batteriets livslängd. Den automatiska avstängningsfunktionen är användbar för att spara batteriström (KEF Muo-högtalare stängs av efter 10 minuter utan signal). Högtalaren laddas om 3 timmar, vet att du kan använda den medan den laddas.

KEF Muo är utrustad med två 50 mm Uni-Q-högtalare och en passiv extra radiator. Så snart du startar musiken tar det inte lång tid att höra att högtalaren erbjuder en mycket fin ljudåtergivning. Trots en monofonisk återgivning erbjuder högtalaren fantastisk rumslig återgivning. Varje del av mixen är närvarande och lätt att identifiera på alla spår med låg eller uttalad lyssningsnivå. Basen är tillräckligt närvarande för att ge värme till ljudåtergivningen. Diskanten ökar något, men risken pekar inte på nässpetsen. Även på känslig musik är ljudet inte aggressivt för våra trumhinnor. När det gäller mids, är de balanserade och väldefinierade. Rösterna återges på tydliga och begripliga sätt. DeKEF Muo-högtalare inte är alltför direktivet, avger högtalarna inte ljud som framåt.

När du synkroniserar två KEF Muo-högtalare i stereo är det ljud som avges verkligen fantastiskt. Du kan inte tro att högtalare av denna storlek kan leverera så detaljerat och exakt ljud. 2 Muo-synkroniseringshögtalare ger utmärkt ljudåtergivning, de olika frekvenserna är välbalanserade. De KEF Muo har utmärkt kraft för sin storlek och till och med att trycka upp volymförvrängningen är under kontroll. Du kan öka volymen till 70% utan att ha en negativ inverkan på återgivningen (bortom den glänsande sidan av diskanten accentueras). Du kommer att kunna ta ljud till medelstora rum med denna högtalare.

Slutsats


test-KEF-Muo

Det är speciellt på ljudnivånivån som KEF Muo bländade oss. Den har ett balanserat och exakt ljud. Konkurrerande bärbara högtalare erbjuder inte en så kraftfull och kontrollerad ljudåtergivning, men de är mer mångsidiga. För att ta reda på omKEF Muo-högtalare kan tillfredsställa dig, vet att de är dina högsta prioriteringar när du köper en högtalare av denna typ. Mångsidighet eller ljud.

KEF Muo Bluetooth-högtalare


köp nu