Skip to content

JBL Xtreme 2 högtalarrecension

Med tanke på dess berömdhet behöver vi inte längre presentera den amerikanska tillverkaren JBL. Detta varumärke ingår i Harman-gruppen som förvärvades av Samsung Electronics 2016. Flera produkter erbjuds av JBL, hörlurar, hörlurar, högtalare etc. Vissa referenser har sålt som varma kakor, tillverkaren har lyckats tjäna miljoner i försäljning. Idag är vi intresserade avJBL Xtreme 2 Bluetooth-högtalare. Den amerikanska tillverkaren bestämde sig för att uppdatera sin bärbara högtalare genom att göra några modifieringar (JBL får alltid sina produkter att utvecklas genom åren). Upptäck egenskaperna och prestandan hos JBL Xtreme 2 i vår testa.

Bra poäng
– Kraftfullt ljud
– Fasta material, vattentålighet
– JBL Connect-funktion
– Autonomi


Negativa poäng
– Stor och tung
– Ljudet tappar kvalitet när volymen är hög

JBL Xtreme 2-högtalare


gravid-jbl-xtreme-2

JBL Xtreme 2-högtalaren levereras i en stor låda med vit och orange färg (dessa är märkets färger). Allt är noggrant förpackat och skyddat. När du väl öppnat hittar du inuti Xtreme 2, ett band för enkel transport, en nätadapter, en snabbstartsguide, ett säkerhetsblad och garantikortet. Ingen bärväska tillhandahålls (det finns några till salu på webben för cirka femton euro). Högtalaren är tillgänglig för 299 € på den officiella JBL-webbplatsen, men du köper den till ett mycket bättre pris på Amazon-webbplatsen.

JBL Xtreme 2-test


bluetooth-högtalare-jbl-xtreme-2

Den första versionen av JBL Xtreme kom ut 2015 och vid den tiden var den den största bärbara högtalaren som JBL erbjöd. Det förlorade den här platsen när Boombox släpptes, men JBL Xtreme 2 förblir lika voluminös. Den mäter 136 x 288 x 132 mm och väger 2.393 kg. Det räcker med att säga att detta inte är den typ av Bluetooth-högtalare som du kan bära med en hand eller i en väska. JBL tillhandahåller en rem som du fäster på de två metallbitarna (den är utrustad med en flasköppnare. Det är ett måste tillbehör för festdjur). Detta gör det lättare att transportera, men det är fortfarande en skrymmande högtalare att transportera. Det finns också bärväskor på internet, det är bekvämare än remmen, men det tillför en extra kostnad.

JBL Xtreme 2-högtalaren är byggd med samma material som den första versionen (JBL använder ofta sina material för att designa sina produkter). Högtalarkroppen är tyg och resten är plast. De två passiva värmeelementen placerade i höljets ändar är skyddade av samma plast. Helheten är riktigt solid, denXtreme 2 motstår stötar bra, dessutom är den IPX7-certifierad. IP-skyddsindex klassificerar skyddsnivån för ett objekt mot intrång i fasta och flytande kroppar. IPX7 innebär att höljet klarar effekterna av nedsänkning upp till 1 meters djup och i 30 minuter. Oavsett om du är i duschen, på stranden eller i poolen, behöver du inte oroa dig för att oavsiktligt spilla glasögon eller falla i vattnet. DeJBL Xtreme 2 Bluetooth-högtalare kan endast användas horisontellt. Den vilar på plastfötterna.

Funktioner och design


jbl-xtreme-2-test

Kontrollknapparna är placerade på toppen av högtalaren. Ingen överraskning på denna sida, JBL erbjuder de vanliga funktionerna. Kontrollerna är enkla och intuitiva, du behöver inte bruksanvisningen för att förstå hur högtalaren fungerar. Det finns en knapp för att aktivera Bluetooth-teknik, knapparna “+” och “-” för att ändra volymen, knappen för att slå på / av högtalaren, knappen för att starta funktionen “JBL Connect” och knappen. paus. Du kommer också att använda den här knappen för att gå till nästa spår (två tryck) och hantera dina telefonsamtal (svara / lägga på). Det är bara funktionen att återvända till föregående spår som inte finns.

JBL Xtreme 2 är utrustad med funktionen “JBL Connect”. Med detta kan du para ihop flera JBL-högtalare för att öka sändningseffekten. Du kommer att kunna lägga till ljud i stora rum lättare med flera kompatibla högtalare. Gruppering av högtalare kan hanteras via den dedikerade knappen eller med mobilapplikationen “JBL Connect”. Den kan laddas ner gratis från App Store och Google Play. Att para ihop flera JBL-högtalare är väldigt enkelt, tryck bara på knappen som ser ut som ett timglas. Det finns en ljudeffekt som indikerar att högtalaren letar efter en annan enhet, sedan går du till den andra högtalaren som är kompatibel med den här funktionen. Du trycker på samma knapp och efter några sekunder är de två högtalarna ihopkopplade med varandra. Applikationen visar att de är de anslutna högtalarna och du kan välja att använda högtalarna i dubbel mono (diffusion dubbelt så stark) eller i stereo (en högtalare är den vänstra och den andra högtalaren är den högra). Å andra sidan för att ha stereoläget är det nödvändigt att ansluta samma högtalare två gånger.

Prestanda och ljudkvalitet


jbl-xtreme-2-recension

Den trådlösa anslutningen mellan JBL Xtreme 2 och dina enheter (smartphone / ljudspelare) görs via min Bluetooth-teknik i version 4.2. Anslutningen är stabil och pålitlig, å andra sidan erbjuder högtalaren inte flerpunktsanslutning på flera enheter samtidigt. Den inbyggda mikrofonenJBL Xtreme 2-högtalare är ganska av god kvalitet. Röster är onaturliga, men mikrofonen tar upp röster tillräckligt bra för att andra ska kunna höra dig ordentligt. Anslutningarna är dolda bakom en liten avtagbar lucka placerad på högtalarens baksida (glöm inte att stänga den, de olika portarna får inte komma i kontakt med vätskor). 3,5 mm mini-uttagets extraport kan användas för trådbundet lyssnande och det finns också en USB Type-A-port. Du kan därför ladda en smartphone via den här porten. Den här kraftbankfunktionen är väldigt användbar, å andra sidan har original Xtreme två laddningsportar.

För att nå de 15 timmars autonomi som tillverkaren tillkännager behöver du inte överstiga 75% volymmässigt. Så att du förstår batteriets prestanda beror på ljudnivån som den är inställd på. Så länge du inte höjer volymen till 100% kan dina kvällar med vänner pågå sent på natten. Lysdioderna placeras på framsidan Xtreme 2 ange laddningsnivån.

Estetiskt har högtalaren inte förändrats mycket och vi kan säga samma sak när det gäller ljudåtergivning. Det är inte på JBL Xtreme 2 att du kommer att hitta bra ljud kommer det att tillfredsställa användare som söker kraft. Dessutom valde JBL inte detta namn av en slump, Xtreme 2 är där för att spotta ut dess decibel (Effekt: 2 x 20 W). Den är utrustad med 2 diskanthögtalare och 2 bashögtalare. Du kommer att se de passiva radiatorerna dansa efter din musik (de är placerade i båda ändarna av högtalaren). Det måste sägas att showen är fascinerande, vi tröttnar aldrig på den. På ljudsidan hörs alla frekvensområden. Även om basen är kraftig, kväver den inte andra frekvenser. Mellankroppen är närvarande och topparna är klara (det finns inget sibilansproblem). Å andra sidan är det nödvändigt att placera volymen mellan 50 och 75% för att inte förlora kvaliteten. Utöver detta påverkas ljudåtergivningen av distorsionen.

Slutsats


test-jbl-xtreme-2

JBL Xtreme 2 har inte förändrats mycket jämfört med den första versionen. Men det är fortfarande en av de bästa bärbara Bluetooth-högtalarna som ger ljud till dina kvällar inomhus eller utomhus. Den är byggd med robusta material och ljudåtergivningen är kraftfull.

JBL Xtreme 2 Bluetooth-högtalare


köp nu