Skip to content

JBL Link 20 högtalarrecension

Det amerikanska företaget JBL behöver inte längre bevisa sig inom ljudområdet. Dess olika produkter (hörlurar, hörlurar, högtalare) säljer mycket bra runt om i världen. Den här gången har varumärket beslutat att integrera området för smarta högtalare. Det har också utvecklat tre modeller i detta sortiment, JBL Link 300, JBL Link 10 och den modell som intresserar oss idag JBL Link 20. Link 20 är den mellanliggande modellen och den har särdragen att vara utrustad med ett 6000 mAh batteri. Som ett resultat kan denna modell användas på både stillasittande och nomadiska sätt. Upptäck dess egenskaper och prestanda i vår testa.

Bra poäng
– Ljudåtergivning
– Tillverkning, finish
– IPX7-certifiering
– Ergonomi
– Taligenkänning


Negativa poäng
– Det mjuka ljudet tilltalar inte alla användare
– Basdistorsion

JBL Link 20-högtalare


högtalare-JBL-Link-20

JBL Link 20-högtalaren levereras i en kartong i märkets färger (vit och orange). Högtalaren är avbildad på framsidan av lådan och tillverkaren har också markerat några av dess funktioner på baksidan. När lådan har öppnats får du Link 20, en mikro-USB-kabel för att ladda batteriet, en nätadapter och användarhandbok. Ett skydd / transportöverdrag kan köpas på webben. När det gäller inneslutningen säljs den för cirka 200 euro på internet.

JBL Link 20 Test


JBL-Link-20-recension

JBL bestämde sig för klassikern för konstruktion av Länk 20. Högtalarkroppen är gjord av tyg och ändarna är gjorda av gummiaktig plast. JBL-logotypen är tryckt på en liten aluminiumplatta placerad på högtalarens framsida. De JBL Link 20 finns i svartvitt. Högtalarens design är nykter, men ändå attraktiv. Allt är mycket bra ihop och det finns inga fula spår eller märken att se. Skåpet tål stötar, fall och dessutom är det IPX7-certifierat. Detta innebär att den tål nedsänkning upp till 1 meter djup och i 30 minuter. Högtalaren kan följa dig in i varje rum i ditt hus (matsal, badrum) eller ute (trädgård, vid poolen). Det är inte rädd för vatten och fuktiga rum.

Link 20-högtalaren har ingen trådbunden ljudanslutning (detta är nästan alltid fallet med högtalare som använder Google Assistant). Den enda porten på högtalaren är mikro-USB-porten för att ladda batteriet. Du kommer därför att använda högtalaren i Bluetooth eller genom att ansluta den till Wifi-nätverket. Du kommer att kunna strömma din favoritmusik från musikstreamingtjänsterna Spotify, Deezer och Google Play Music.

Egenskaper


test-JBL-Link-20

Kontrollgränssnittet på JBL Link 20-högtalaren är väldigt enkelt. Vissa konkurrerande modeller använder pek- eller gestgränssnitt, men för den här modellen har JBL beslutat att integrera fysiska knappar. Det är inte dåligt, tack vare dem är kontrollerna enklare och ger bättre tillförlitlighet. På högtalarens baksida finns knapparna för att slå på / av Link 20 och den för att öppna / stänga mikrofonen. Du använder knapparna högst upp på högtalaren för att justera volymen, läsa var du ska pausa musik, starta Bluetooth-parning och aktivera den virtuella assistenten. Det enda kommandot som saknas är navigering mellan ljudspår.

Tillverkaren har integrerat fyra ljuspunkter på höljet för det visuella gränssnittet. Den har också integrerat en indikator för att ange kvaliteten på WiFi-anslutningen. Dessa två visuella meddelanden är tillräckliga under användning. Det enda klagomålet vi kunde göra är att lamporna är lite för ljusa. Och tyvärr är det inte möjligt att justera deras intensitet.

JBL Link 20 är en bärbar högtalare som du kan använda inomhus eller utomhus. Denna funktion gör skillnaden jämfört med konkurrenskraftiga smarta högtalare. Det inbyggda batteriet i högtalaren är 6000 mAh, å andra sidan är dess autonomi inte exceptionellt. Genom att lyssna på musiken med ljudvolymen inställd på 50% kunde vi använda den i cirka 8 timmar med vår smartphone ansluten via Bluetooth. Det är inte den mest hållbara transportabla högtalaren på marknaden, men denna prestanda förblir acceptabel. Vi kommer inte att klaga, det är inte alla talare av denna typ som erbjuder en stillasittande och nomadisk funktion. JBL har integrerat 5 ljuspunkter precis ovanför på / av-knappen för att indikera batteriets laddningsnivå.

Prestanda och ljudkvalitet


JBL-Link-20-recension

Mikrofonerna är placerade på toppen av höljet (det finns två små hål som indikerar deras positioner). Erkännandet av röstkommandon är tillförlitligt. Mikrofonerna är rundstrålande, rösten detekteras perfekt, oavsett din position runt högtalaren. Även i en bullrig miljö kan högtalaren upptäcka “OK Google”. Du behöver aldrig öka intensiteten i din röst för att förstås. Vi uppskattar också att Link 20 förblir lyhörd även när musik spelas med hög volym. Vi märkte dock att högtalaren lättare upptäckte låga röster. Men detta är inte riktigt ett problem under användning.

Ljudåtergivningen av JBL Link 20 är smidig och trevlig att lyssna på. Högtalaren har en rundad design, men ljudet sprids inte 360 ​​°. Å andra sidan producerar det ett stereofoniskt ljud. De två högtalarna är placerade på höljets sidor. Denna konfiguration tillåter inte en homogen fördelning av ljud i alla riktningar. Å andra sidan kan högtalaren erbjuda en bra fördelning av ljud i hela ditt rum. Vi beklagar likväl att uppfattningen av ljudet är olika beroende på din position framför högtalaren. Undvik position i sidled, eftersom ljudet från höger högtalare skiljer sig från det från vänster högtalare.

Detta kommer därför att behöva placeras framför höljet för att få en bra återgivning. Med denna positionering är ljudet rent och smidigt. Ljudet är riktigt varmt, men det saknar energi. Membranens beteende gör det möjligt att bibehålla mycket god precision. Tack vare denna precision är maskeringseffekter mycket sällsynta. Det finns vissa vibrationer i högtalarkroppen, men påverkan på ljudkvaliteten är inte överväldigande. Kommunikationsfördröjningen är hög (cirka 400 ms). Tidsfördröjningen mellan ljud och bild är för stor för att kunna titta på en video.

Slutsats


JBL-Link-20-test

JBL Link 20 är en smart högtalare som integrerar Googles virtuella assistent. Den har enkel ergonomi och dess ljudprestanda är trevlig. Vad som gör skillnaden jämfört med andra konkurrerande smarta högtalare är det faktum att Link 20 kan användas i stillasittande eller bärbart läge (inbyggt batteri).

JBL Link 20 Smart högtalare


smart-högtalare-JBL-Link-20

köp nu