Skip to content

JBL Go 2 högtalarrecension

Bose Corporation och ett amerikanskt elektronikföretag baserat i Massachusetts. Det grundades 1964 av Amar G. Bose. Idag är varumärket känt över hela världen för sina kvalitetsprodukter. Den designar och säljer hörlurar, hörlurar och högtalare. Deras produkter är gjorda av kvalitetsmaterial och fungerar i allmänhet bra när det gäller ljud. På tal om högtalare var Bose en av de första tillverkarna som designade en bärbar Bluetooth-högtalare. Den här gången släppte varumärket tredje generationen av SoundLink. Ta reda på det i vår testa om Bose SoundLink 3 gör bättre än tävlingen.

Bra poäng
– Design och konstruktion
– Robust
– Lätt att använda
– Tonbalans, djup bas


Negativa poäng
– Ingen extern batterifunktion via USB-A-port
– Inget NFC-chip

Bose SoundLink 3-högtalare


högtalare-Bose-SoundLink-3

Bose SoundLink 3-högtalaren kommer i en stor kartong. Allt är mycket välpackat och skyddat. När du väl öppnat hittar du inuti SoundLink 3, nätladdaren och det vanliga pappersarbetet. Bose har inte varit generös med tillbehör med denna modell. Du kan köpa olika omslag på nätet, de säljs vanligtvis mellan 20 och 30 euro. Det finns några som bara är skyddande omslag, medan andra är användbara för att bära högtalaren när du är på språng. Det är upp till dig om detta tillbehör kommer att vara användbart för dig eller inte, eftersom det ger ett extra slag.

Bose SoundLink 3-test


Bluetooth-högtalare-Bose-SoundLink-3

De Bose SoundLink III är rektangulär i form, dess design är enkel men mycket bra gjort. Den är tillverkad av plast och perforerad metallplåt. Materialen som används är solida och gör att den tål stötar. Med sina mått (255 x 130 x 50) och dess vikt (1,4 kg), SoundLink III faller i kategorin bärbara högtalare (som den tidigare versionen). Den tredje versionen är något tyngre än den andra, det beror på 2300mAh-batteriet. Den passar inte i en ficka, men du kan fortfarande bära den med en hand. Vi beklagar bara att Bose inte har integrerat ett handtag för att underlätta transporten. Du kan alltid köpa en väska på internet.

Designen på Bose SoundLink 3 är enkel, det finns mer estetiskt mer färgstarka modeller på marknaden. För att klä upp högtalaren kan du köpa färgade omslag på internet (vitt, orange, grönt, rosa, etc.) Problemet är att de är ganska dyra (35 €) och det kommer att ge en touch. Annars när det gäller högtalarens byggkvalitet finns det inget att klaga på, Bose har gjort ett mycket bra jobb. Dessutom är fördelen med det amerikanska varumärket att om du har problem med högtalaren Bluetoot kommer kundservice att vara där för att hjälpa dig. Boses kundservice anses vara en av de allvarligaste. De olika delarna som utgörBose SoundLink 3-högtalare är avtagbara, detta för att underlätta reparation. Om du tar bort chassit kommer du att kunna se de olika delarna som utgör det (högtalare, elektroniska kretsar etc.) Materialen som används för dess design är robusta och alla delar skyddas och omges av packningar av olika material ( skum, gummi, silikon). Detta förhindrar vibrationer och luftläckage.

Funktioner och design


Bose-SoundLink-3-recensioner

Högtalaren är väldigt lätt att använda, Bose komplicerade den inte. Anslutningen och dess funktioner är grundläggande. På högtalarens baksida hittar du en extraingång, en mikro-USB-port och strömporten. Det som är synd är att mikro-USB-porten inte kan användas för att styra en extern enhet eller för att ladda din enhet (smartphone / ljudspelare). Det är synd, eftersom en 5V USB-port ofta finns på Bluetooth-högtalare av den här typen och det är verkligen användbart. Bose kunde också ha integrerat ett NFC-chip för att underlätta parning. Där måste du slå på högtalaren, tryck på knappen på vilken det finns Bluetooth-symbolen för att börja para. Gå sedan till Bluetooth-menyn på din enhet för att välja Bose SoundLink 3 och anslutningen görs. Det är inte komplicerat att göra, men med NFC-teknik skulle det bli ännu snabbare.

Alla kontrollrattarna är placerade på toppen av högtalaren. De är integrerade i gummi för att skydda dem från stänkande vatten och damm. Knapparna är stora och lyhörda. Du skulle använda dem för att slå på / stänga av högtalaren, välja Bluetooth eller hjälplänk och justera volymen med knapparna “+” och “-”. Bose har än en gång varit till punkten.

Prestanda och ljudkvalitet


Bose-SoundLink-3-test

Bose SoundLink 3-högtalaren är utrustad med ett 2300 mAh-batteri, så autonomin är effektivare för den här versionen. Bose tillkännager 14 timmars användning för SoundLink 3, SoundLink 2 har 8 timmars batteritid. Den förbättrade autonominivån kommer att behaga användare som lyssnar på mycket musik.

Bose SoundLink III har en fantastisk byggkvalitet och Bose har också optimerat den akustiska utrustningen i sin högtalare mycket bra. Den är utrustad med fyra bredbandsgivare placerade på framsidan. De är alla identiska, varje högtalare mäter 4×5 centimeter i diameter och är utrustad med en stor röstspole och en kraftfull magnetmotor. Det finns också två passiva radiatorer med ovala former som mäter 58x 5 cm. De är installerade i mitten, det finns en på framsidan och den andra och på baksidan av högtalaren.

Soundlink 3 och 2 är ganska nära när det gäller dimensioner, men ljudåtergivningen som erbjuds av de två högtalarna är annorlunda. Bas- och diskantregistret för att gå vidare med den tredje versionen. Å andra sidan är ljudet olika beroende på volymnivån. När du ställer in volymen på 50% är ljudet trevligt. Det finns en fin balans, basen är djup utan att vara för tung. När du höjer volymen lite blir frekvenssvaret neutralt. Men ljudåtergivningen är fortfarande lika livlig och ren som någonsin.

Bose SoundLink 3 Bluetooth-högtalare är kraftfull, den kan göra mycket buller. Du kommer att inse detta när du skjuter upp volymen till max. Det är också imponerande att se att en så liten högtalare har sådan kraft. Problemet är att när du trycker på volymen till dess gränser är bas- och diskantöverväxeln. Men fördelen med den här högtalaren är att Bose uppnår en fantastisk design och placeringen av högtalarna och passiva radiatorerna är så väl optimerad att ljudet fortfarande förblir rent och begripligt. Även genom att öka volymen finns ingen vibration som stör ljudåtergivningen.

Slutsats


test-Bose-SoundLink-3

Bose slog återigen genom att erbjuda en Bluetooth-högtalare av hög kvalitet. Bose SoundLink 3 är gjord av robusta material, den är enkel att använda och ljudet är snyggt och kraftfullt.

Bose SoundLink 3 Bluetooth-högtalare


Bose-SoundLink-III

köp nu