Skip to content

JBL Flip 5 högtalarrecension

Det har gått 6 år sedan den första JBL Flip släppte marknaden (den släpptes 2013). Tiden flyger, så mycket att tillverkaren nu släpper den 5: e versionen. JBL Flip 4 erbjöd en kompakt design, kraftfullt ljud och var hållbar för resande användning. Dessa funktioner har verkligen gjort Bluetooth-högtalarnas framgång och rykte i Flip-sortimentet. Det är sant att det är mycket märkbart att kunna ta högtalaren överallt och att dra nytta av en bra ljudkraft med tanke på dess storlek. De JBL Flip 5 innehåller de många positiva punkterna från föregående generation, men tillverkaren har ändå gjort förbättringar. Ta reda på vilka i vår fullständiga recension.

Bra poäng
– Balanserad ljudåtergivning
– Kraftfullt ljud
– Robust, IPX7-certifiering
– Multipoint Bluetooth-anslutning
– Autonomi


Negativa poäng
– Inget 3,5 mm-uttag
– Inget mikro

JBL Flip 5-högtalare


högtalare-JBL-Flip-5

JBL Flip 5-högtalaren kommer i en rektangulär kartong. Du kan se en bild av högtalaren på framsidan och några indikationer på dess tekniska egenskaper på baksidan (autonomi, vattenmotstånd, partyboostläge etc.) När du har packat upp alla får du högtalaren Bluetooth, en startguide och en USB-C laddningskabel. En polystyrenbox skyddar högtalaren, men du kan inte använda den som väska. Du kan köpa en på internet för tio euro. När det gäller högtalaren säljs den för 129,99 euro.

Som vanligt erbjuder tillverkaren flera färger. Flip 5 kan köpas i vitt, svart, blått, grått, rött, grönt och kamouflage. Du måste vara svår att inte hitta en färg som matchar din personliga smak.

JBL Flip 5 Test


Bluetooth-högtalare-JBL-Flip-5

Flip 5: s design har knappast förändrats jämfört med Flip 4. Den har samma former och är gjord av samma material. På kroppen finner vi ett nylonnät som ger mycket god hållfasthet och ändarna är gjorda av gummiaktig plast. De passiva högtalarna som placeras i båda ändarna av högtalaren har samma stil som de som finns på Xtreme 2. De verkar lite mer robusta än på Flip 4. Det finns egentligen inget att säga om den, dess soliditet och dess finish. Estetiskt förblir det nykter och den vackraste effekten. JBL gjorde återigen ett mycket bra jobb. Nivåmått är 18,1 x 6,9 x 7,4 cm och väger 0,54 kg. Du har inga problem att bära den med ena handen eller i en ryggsäck. En handledsrem är förinstallerad på högtalaren för att kunna hänga den på stöd (cykelstyr, trädgren, skyddsräcke, etc.) Observera att dess design gör att du kan använda den vertikalt och horisontellt.

JBL Flip 5 är IPX7-certifierad. Detta innebär att den är skyddad mot effekterna av tillfällig nedsänkning upp till 1 meter och i 30 minuter. Du är säker på att vattnet inte kommer att vara ett problem för honom. Den här gången har tillverkaren inte integrerat en lucka för att skydda anslutningarna. Det fanns inga problem med vattentätningen under vårt test. Höljet fortsatte att fungera ordentligt efter att ha varit helt nedsänkt i vatten. Den flyter delvis när den är nedsänkt. Som ett resultat är det inte riskabelt att ligga nära en vattenkälla. Anslutningsnivå vi använder bara USB-C-porten och Bluetooth-anslutningen. JBL tog bort 3,5 mm-uttaget så att högtalaren kunde vara vattentät. Positiv punkt: högtalaren erbjuder en flerpunktsanslutning. Du kan ansluta två källor samtidigt. JBL Flip 5 spelar upp ljud från den enhet som musikspelaren startades på.

Egenskaper


JBL-Flip-5-recension

Kontrollknapparna placeras på nylonbeläggningen. Det finns strömbrytaren för att slå på / av högtalaren, Bluetooth-parningsknappen, uppspelning / pausknappen, “+” och “-” för volym och knappen för associering i partyboost. Det senare gäller föreningen av flera JBL Flip 5 mellan dem. Denna funktion tillåter inte att Flip 5 kan anslutas till andra modeller av märket. JBL Connect-läge gör att du kan para ihop två eller flera högtalare i stereo eller simulcast. Det finns en nedladdningsbar smartphone-applikation som guidar dig genom denna manipulation. Appen erbjuder också andra alternativ, som att ändra namnet på högtalaren eller inaktivera ljudindikationerna. JBL har beslutat att ta bort mikrofonen på Flip 5 (Flip 4 har en), så att du inte drar nytta av en handsfree-satsfunktion.

Det har inte skett någon förändring i Bluetooth-anslutningen och det är synd. Högtalaren förblev i version 4.2. Vi måste säkert vänta på nästa generation för att dra nytta av 5.0-standarden. Men annars upptäckte vi inga problem med Bluetooth-anslutningen under vårt test. Parning sker på konventionellt sätt. Du aktiverar den trådlösa parningen via den dedikerade knappen på högtalaren och sedan går du till Bluetooth-menyn på din källenhet för att välja Flip 5. Det är snabbt och enkelt att göra, förresten, alla som redan har använt den här typen av kapsling används för denna manipulation. JBL borde fortfarande ha lagt till ett NFC-chip för att förenkla parningen.

Prestanda och ljudkvalitet


JBL-Flip-5-test

JBL Flip 5 har en enda högtalare på 4,4 x 8 cm på framsidan och det finns två passiva basradiatorer i ändarna. Det visuella skådespelet är alltid så fascinerande när musiken lanseras. Vi är fängslade av passiva radiatorer, särskilt när vatten placeras på dem. Du ser det vibreras till musiken. Flip 5 imponerade verkligen på oss under vårt test. Särskilt genom dess kraft och omfattningen av dess ljudåtergivning. Förlängningen av basen är möjlig tack vare de två passiva elementen. Vi tappar lite på att specificera basen vid hög volym, men rendering är fortfarande mycket tillfredsställande.

Vi kan till och med säga att ljudkvaliteten på JBL Flip 5 är imponerande. Både i mellanregister, diskant och bas. Vi har ett mycket bra ljud, det hela är verkligen kvalitativt. Ljudkontroll och enastående ljudbalans för nomadiska högtalare. Flip 5 visar bara sina gränser när det gäller maximal volym. Men hur som helst behöver du inte trycka på det hela vägen för att njuta av din musik. På denna modell uppskattar vi tydligheten och separationen av ljudkällor. Vi utnyttjar verkligen mellanregistret och diskanten. Du kommer att bli förvånad över reproduktionen av rösterna. Effektnivå du kommer att ha tillräckligt med ljud för en liten kväll med vänner i din trädgård. Ljudnivå Flip 5 är en av de bästa högtalarna i nomadkategorin.

På toppen av högtalaren finns det en liten mätare som anger batterinivån och precis bredvid USB-C-porten som möjliggör laddning. Det tar ungefär två och en halv timme att ladda batteriet helt (USB-C-kabel ingår i förpackningen). Autonominivån JBL Flip 5 har inte förändrats jämfört med Flip 4, vi njuter av 12 timmars användning med volymen inställd på 50%. Det är en prestanda som förblir korrekt, det är i genomsnittet av vad som erbjuder högtalarna av denna storlek.

Slutsats


test-JBL-Flip-5

Flip 5 ser mycket ut som Flip 4 på estetisk nivå, men det är inte en dålig sak. Material, montering och utförande är verkligen högsta kvalitet. Vi har inte upptäckt någon defekt på denna nivå. Den har en kompakt storlek som är bekväm att bära den (du kan enkelt sätta den i en väska). Dessutom finns det ett litet band som låter dig hänga det på ett stöd för att dela din musik med de omkring dig. Vi drar också nytta av en IPX7-certifiering, plötsligt är kapslingen väl vattentät. Den kommer att fortsätta att fungera även om den är helt nedsänkt i vatten. Slutligen är ljudkvaliteten riktigt utmärkt. För oss avlägsnar Flip 5 konkurrerande ljudnivåhögtalare (UE Boom 3, Sony SRS-XB22).

JBL Flip 5 Bluetooth-högtalare


köp nu