Skip to content

JBL Flip 4 högtalarrecension

Det amerikanska företaget JBL tillverkar och säljer många referenser inom bärbara Bluetooth-högtalare: Charge, Xtreme, Clip, Flip, etc. Från det mest kompakta till det mest kraftfulla finns det något för alla smaker och alla budgetar. Dessutom förbättrar tillverkaren ständigt de olika modellerna. Det behåller feedback från användaren och gör ändringar, förbättringar av höljet. I denna testa vi kommer att undersöka prestanda för Vänd 4. Denna fjärde generationen har utvecklats och enligt tillverkaren är materialen som används mer motståndskraftiga, batteriets livslängd är effektivare och ljudåtergivningen har förbättrats. Låt oss ta reda på tillsammans om JBL Flip 4 håller alla sina löften.

Bra poäng
– IPX7-certifierad
– Robusta material
– Kraftfullt ljud
– Detaljerad ljudåtergivning


Negativa poäng
– Sibilans när volymen är hög
– Levereras utan väska

JBL Flip 4-högtalare


vänd-4

JBL Flip 4-högtalaren kommer i en vit och orange färgad kartong. Ganska logiskt, det här är färgerna på varumärket. När du väl öppnat hittar du inuti Vänd 4, en mikro-USB-kabel, ett säkerhetsdatablad, en snabbstartsguide och ett garantikort. JBL är ganska tätt på tillbehören, de kunde ha lagt till en ljudkabel, ett eluttag och särskilt ett bärväska. Denna typ av små tillbehör skulle inte ha höjt priset på uppsättningen avsevärt om de inkluderades i förpackningen. Högtalaren säljs för 139,00 euro på den officiella JBL-webbplatsen, men det säljs till ett mycket mer intressant pris på Amazon-webbplatsen!

JBL Flip 4 Test


gravid-jbl-flip-4

Den första Flip-högtalaren kan laddas från elnätet, batteriet erbjuder 5 timmars användning och högtalaren är inte IPX-certifierad. År har gått och ny teknik har dykt upp. Nu är bärbara Bluetooth-högtalare effektivare. Design sida JBL Flip 4 ser mycket ut som JBL Flip 3. När du placerar dem bredvid varandra kommer du att märka att Vänd 4 har en längre design. Annars använder den samma typ av material, högtalarkroppen är gjord av vattentätt tyg och ändarna är gummi.

JBL Flip 4-högtalaren har fortfarande den här formen och tillverkaren erbjuder fortfarande många färgval (svart, blå, grå, röd, turkos, vit). Du kommer säkert att hitta en färg som matchar din personliga smak. De JBL Flip 4 kan placeras vertikalt eller horisontellt, å andra sidan genom att placera det vertikalt dämpas ljudet som kommer ut från en av de två passiva radiatorerna. Det är inte den bästa positionen att njuta av din musik. De Vänd 4 är relativt kompakt (mått: 68 x 175 x 70 mm) och lätt (515 gram). Du har inga problem att bära den med en hand eller i en väska. Även om materialen är robusta (vattentätt tyg och mjukt gummi) kunde JBL ha tillhandahållit en väska. DeJBL Flip 4 Bluetooth-högtalare är IPX7-certifierat, vilket innebär att den är skyddad mot effekterna av tillfällig nedsänkning upp till 1 meters djup och i 30 minuter. Du kan använda den på fuktiga platser (i ditt badrum eller nära en pool).

Funktioner och design


jbl-flip-4-recension

Kontrollknapparna och anslutningarna är desamma som på Flip 3. Det finns bara logotypen som representerar en telefon som ersätts av en triangel som motsvarar “play” -funktionen. Knapparna erbjuder de klassiska funktionerna: ström på / av, Bluetooth-parning, spela / pausa, navigera mellan ljudspår, ändra volym och svara / lägga på dina telefonsamtal. När du trycker på de olika knapparna finns det ljudeffekter som berättar vad de används till. De 5 lysdioderna på toppen anger batterinivån och tack vare kommandot “JBL Connect” kan du para ihop upp till 100 högtalare utrustade med Connect + -teknik. På så sätt kan du förstärka din musikupplevelse. Det finns också appen “JBL Connect”, du kan ladda ner den gratis från App Store eller Google Play. Det är tack vare den här appen att du kommer att kunna välja stereoalternativet.

3,5 mm mini-jackingångsingång för trådbundet lyssnande och mikro-USB-porten för laddning skyddas av en liten gummilucka. Glöm inte att sätta tillbaka den på plats när du inte använder anslutningen. DeJBL Flip 4-högtalare är IPX7-certifierat, men portarna är inte skyddade mot vätskor. Den fjärde generationen av högtalaren är också utrustad med en mikrofon. Handsfree-satsen drar nytta av ljudreduceringstekniken “SoundClear” (denna teknik minskar ekon). Mikrofonen inbyggd i JBL Flip 4 återger rösterna väl, de är begripliga och tydliga. Å andra sidan bör du inte gå för långt från höljet under dina telefonsamtal. Du måste stanna mindre än 50 centimeter så att den andra parten kan höra dig korrekt.

Prestanda och ljudkvalitet


jbl-flip-4-test

Anslutning av Flip 4 till din enhet (smartphone / ljudspelare) görs på konventionella sätt. Du måste aktivera Bluetooth-parning genom att trycka på knappen på högtalaren och sedan gå till Bluetooth-menyn på din enhet för att välja JBL Flip 4. Det är synd att JBL inte integrerade ett NFC-chip i sin högtalare, detta skulle ha underlättat trådlös parning. Batteriets livslängd har förbättrats eftersom den ökar till 12 timmars användning. Vi lyckades uppnå denna prestanda med en volym på 75%.

Det som är ganska trevligt med Flip-modellerna är att se de passiva elementen i aktion. När din musik börjar ser du dem flytta till ljudrytmen. Det är ännu roligare när vatten läggs på det, du ser det dansa. På sund sidan av Vänd 4 erbjuder nästan samma lyssningsupplevelse som Flip 3. Basen är under kontroll och bryter inte mot andra frekvenser. Medierna närvarande gör det mycket enkelt att skilja rösterna, höjdpunkterna är väldefinierade, vissa instrument drar nytta av superprecision. Å andra sidan tenderar topparna att vara aggressiva när volymen är hög. Du måste ha en lätt hand när du justerar volymen, annars kommer du att få problem med vissa musik. Du kommer inte att kunna lägga till ljud till ett 360 ° rum med JBL Flip 4. Vi rekommenderar till och med att du placerar den mot en vägg snarare än mitt i rummet. Placerad mot väggen förstärker ljudet, det kommer att spridas jämnare i hela rummet.

Slutsats


test-jbl-flip-4

Den senaste generationen av Flip-högtalaren har genomgått ytterligare modifieringar och förbättringar och den är återigen en framgång. De JBL Flip 4 är tillverkad av starka och vattentåliga material (kapslingen är IPX7-certifierad). Batteriets livslängd har förbättrats och ljudåtergivningen förblir detaljerad, även om det finns vissa problem med vissa musik.

JBL Flip 4 Bluetooth-högtalare


köp nu