Skip to content

JBL Charge 4 högtalarrecension

Det amerikanska företaget JBL har fått ett mycket gott rykte hos allmänheten. Dess produkter sticker verkligen ut från konkurrenterna. Under åren levereras katalogen mer och mer: hörlurar, hörlurar, högtalare etc. I denna testa vi är intresserade av den fjärde versionen av dess nomadtalare, JBL Charge 4. Tillverkaren har gjort några få ändringar i den här nya versionen. Högtalaren har fortfarande en extern batterifunktion (du kan ladda din smartphone), en robust konstruktion och ett kraftfullt ljud. De enda anmärkningsvärda förändringarna är förbättrad autonomi och Bluetooth-anslutning (version 4.2). Kolla in dess funktioner och prestanda nedan.

Bra poäng
– Robust konstruktion
– IPX7-certifiering
– Flerpunktsanslutning
– Kraftfull
– Balanserad rendering


Negativa poäng
– Inget handsfree-kit
– Basmästerskap
– Fördröjning

JBL Charge 4-högtalare


högtalare-JBL-Charge-4

JBL Charge 4-högtalaren kommer i en kartong i vit, orange och svart färg. Skåpet är avbildat på olika sidor, tillverkaren har också tryckt några av dess egenskaper. När lådan har öppnats får du Bluetooth-högtalaren, en USB-typ C-kabel, en snabbstartsguide, ett garantikort och ett säkerhetsdatablad. Du kan köpa ett transport- / skyddsfodral för ungefär tio euro på webben. Högtalaren säljs 199 euro på JBL-webbplatsen, men du kan köpa den till ett billigare pris på Amazon-webbplatsen.

Som vanligt erbjuder tillverkaren många färgval: svart, blå, grön, grå, rosa, röd, sand, turkos, vit och gul. Om du inte kan hitta en färg som tillfredsställer dig, är du riktigt kräsen.

JBL Charge 4 Test


Bluetooth-högtalare-JBL-Charge-4

Den första JBL Charge-högtalaren släpptes 2014. Under den tid som vet förflutit fortsatte tillverkaren att släppa nya modeller. Det var belastningen 2, 2+, 3 och idag är vi intresserade av den 4: e versionen. Designen och konstruktionen har utvecklats mycket när man jämför de olika versionerna med varandra. Slutligen var det med JBL Charge 3 som tillverkaren fann den slutliga formen på sin högtalare. Om du placerar last 4 bredvid last 3 kommer du att se att de är nästan identiska. Dess mått (22 x 9,5 x 9,3 cm) och vikt (960 g) är bara något högre. Den har fortfarande denna cylindriska form med ett rundat utseende.

När det gäller material fortsätter JBL att använda ett vävt tyg som huvudsakligen täcker högtalaren. Denna del klarar stötar och friktion. Slutet på JBL Charge 4 är förstärkt med bitar av gummi. Dessa gummierade element skyddar också de två passiva elementen. Materialen som används för konstruktionen är av mycket god kvalitet. Höljet kommer att kunna klara dina utflykter utomhus. Dessutom är den IPX7-certifierad, vilket innebär att den är skyddad mot nedsänkning upp till 1 meter djup och i 30 minuter. Du kan ta den till stranden eller använda den nära poolen utan rädsla för utsprång eller faller i vattnet.

Det är sant att JBL Charge 4-högtalaren är skrymmande, men den är fortfarande lätt att hantera. Tygöverdraget förbättrar greppet och båda ändarna är halksäkra så att det blir stabilt när det placeras på en yta. JBL tillhandahåller inte ett skydd / transportöverdrag, men du hittar några på internet. Detta tillbehör kostar bara tio euro mer. Den kommer lättare att transporteras med ett lock. Annars kan du i värsta fall bära den i en ryggsäck.

Egenskaper


JBL-Charge-4-recension

Kontrollknapparna är placerade på toppen. Du kommer att använda dem för att slå på / av högtalaren, aktivera Bluetooth-parning, spela upp eller pausa din musik, hoppa till nästa spår och justera volymnivån. Med JBL Connect-funktionen kan du kombinera två kompatibla högtalare, i stereo eller dual mono. Å andra sidan är det inte möjligt att gå tillbaka till föregående spår via högtalaren, du måste göra det på din externa enhet (smartphone / ljudspelare). Det är inte heller möjligt att svara på telefonsamtal JBL Charge 4 har ingen mikrofon. Så ingen handsfree-satsfunktion på den här versionen. Å andra sidan är den kompatibel med parning med flera punkter. Du kan ansluta två enheter samtidigt (din smartphone och din surfplatta till exempel).

Tack vare JBL Connect-funktionen kan du para ihop flera JBL-högtalare för att öka uteffekten. Du kommer att kunna lägga till ljud i stora rum lättare med flera kompatibla högtalare. Applikationen med samma namn kan laddas ner gratis från App Store och Google Play (du väljer stereoalternativ via appen). Att para ihop flera JBL-högtalare är väldigt enkelt, tryck bara på knappen som ser ut som ett timglas. Det finns en ljudeffekt som indikerar att högtalaren letar efter en annan enhet, sedan går du till den andra högtalaren som är kompatibel med den här funktionen. Du trycker på samma knapp och efter några sekunder är de två högtalarna ihopkopplade med varandra. Applikationen visar att de är de anslutna högtalarna och du kan välja att använda högtalarna i dubbel mono (diffusion dubbelt så stark) eller i stereo (en högtalare är den vänstra och den andra högtalaren är den högra). Å andra sidan för att ha stereoläget är det nödvändigt att ansluta samma högtalare två gånger.

Anslutningarna är skyddade av en gummilucka. Glöm inte att sätta tillbaka den på plats, de olika portarna får inte komma i kontakt med vatten. På den positiva sidan har tillverkaren beslutat att ersätta mikro-USB-porten med en USB-C-port. Alldeles intill den finns en mini-jackport och en USB-A-port för att ladda dina externa enheter (smartphone / surfplatta). Autonominivå tillverkaren lovar alltid 20 timmars användning, å andra sidan tar laddningen av högtalaren mindre tid. Löftet när det gäller autonomi hålls, vi lyckades till och med uppnå 24 timmars användning med volymen inställd på 70%. Autonomin minskar snabbare om du lyssnar på musik och att du dessutom laddar din smartphone. Batterinivån visas på de fem lysdioderna på framsidan. De JBL Charge 4 är riktigt tuff, hon klarar sig bättre än sin kollega. Å andra sidan är latensen för hög (330 ms), det finns en fördröjning mellan bilden och ljudet. Du måste använda den analoga ingången om du vill titta på en video.

Prestanda och ljudkvalitet


JBL-Charge-4-test

Givningen är ganska balanserad, det finns ingen dominerande frekvens över hela ljudspektrumet. När vi lyssnar hör vi fortfarande ett ljud som är fokuserat på mellanområdet och de två passiva elementen accentuerar basen. De saknar kontroll, men de andra frekvenserna lyckas fortfarande uttrycka sig. Vi uppskattar fortfarande rörelsen hos de två passiva elementen. Skådespelet är ännu mer fascinerande när vatten läggs på det.

Rösterna läggs fram, de är begripliga och mycket närvarande. På vissa låtar hedras också de olika instrumentella melodierna. Å andra sidan kommer det att vara nödvändigt att ha en lätt hand på volymen, för över 60% saknar ljudet precision. Det är särskilt återgivningen av mids och diskant som tar en hit. Lyckligtvis blir rendering aldrig aggressiv för trumhinnorna.

JBL Charge 4 har ändå bra kraft, så du behöver inte skruva upp volymen för att njuta av din favoritmusik. Det kommer att kunna ge ljud till de olika rummen i ditt hus eller dina utflykter. Överskrid inte 60% på volymnivån för att undvika oklarheter i mids och diskant. Ljudprestandan förblir densamma i trådbunden och Bluetooth. JBL har integrerat en enda högtalare i den här nya versionen, ljudet spelas bara fram.

Slutsats


test-JBL-Charge-4

Bortsett från några saknade funktioner (inget kit handsfree, hög Bluetooth-latens) JBL Charge 4 är nästan perfekt. Den har utmärkt batteritid, materialen som används för dess konstruktion är robusta och det är fortfarande lika lätt att använda som någonsin. Vi uppskattar också att tillverkaren har integrerat en USB-C-port och Bluetooth-anslutningen med flera punkter. Det är bara synd att ljudåtergivningen inte kan förbättras. Ljudet är fortfarande balanserat och kraftfullt, det ger stolthet plats för bas och sång.

JBL Charge 4 Bluetooth-högtalare


köp nu