Skip to content

Jabra Solemate Mini-högtalarrecension

Jabra är en del av GN-gruppen, grundad för nästan 150 år sedan. Detta danska företag designar nu olika typer av produkter. Konsumentheadset, professionella headset, hörapparater etc. Varumärket försöker tillgodose alla krav från yrkesverksamma och allmänheten. Området med kompakta Bluetooth-högtalare är full av referenser, tusentals produkter finns tillgängliga. i alla fall Jabra vill göra en plats med Solemate Mini. Denna modell är helt enkelt miniversionen av Jabra Solemate. Den är avsedd att vara mer kompakt och lätt att transportera. Ta reda på mer om dess egenskaper i vår testa.

Bra poäng
– Kompakt
– Autonomi
– Korrekt ljudåtergivning


Negativa poäng
– Brist på bas

Jabra Solemate Mini-högtalare


Solemate-Mini

Jabra Solemate Mini-högtalaren kommer i en liten kartong i gul och grå färg. Det presenteras på bilden på omslaget, det anges också några av dessa egenskaper (du kan strömma musik från videor med det, det har ett handsfree-kit, ett NFC-chip, det har en hållbar design och upp till 8 timmars Batteri-liv). Lådskyddet glider över toppen. Inuti hittar du Jabra Solemate Mini, 3,5 mm ljudkabeln är placerad på högtalarens undersida, en USB-kabel för att ladda den och det vanliga pappersarbetet. Det medföljer inget skyddshölje. Lådan finns tillgänglig för cirka femtio euro på internet.

Jabra Solemate Mini Test


högtalare-Jabra-Solemate-Mini

Jabra Solemate Mini använder praktiskt taget samma design som den normala versionen, förutom att den är mindre (Jabra använde samma typ av material för att designa miniversionen). Du kan välja den i svart, blått och rött, vi hittar den räfflade effekten under högtalarens undersida som påminner om en baskettsula (den här delen ger bra grepp och minskar vibrationer). Gummibeläggningen är behaglig att ta på och översättarna skyddas av ett metallgaller. Konstruktionen och ytbehandlingen är fortfarande felfri, det finns inga synliga defekter på högtalaren. Materialen som används för dess design ger den god styrka. De Solemate Mini klarar stötar och repor, så det kommer lättare att klara tidens test. Du kan använda den på fuktiga platser (badrum) eller utomhus eftersom den också kan motstå damm och stänk. Å andra sidan är det inte vattentätt, ha inte kul att dyka i vattnet.

Denna version är mycket mindre (L 125 x B 53 x H 61 mm) och lätt (vikt: 295 g) än storasyster. Du har inga problem med att transportera den under dina resor. Den kan glidas mycket enkelt i fickan på din jacka eller i en väska. Jabra erbjuder inte ett skyddande skydd med sin högtalare, men det är sant att det inte är riktigt användbart för den här versionen. Med tanke på dess kompaktitet är det inget fel med att detta flyttas med, men framför allt är beläggningen tillräckligt stark och motståndskraftig. Det är inte regnet eller chockerna som fläckar det.

Funktioner och design


Bluetooth-högtalare-Jabra-Solemate-Mini

De 3 kontrollknapparna är alltid placerade på toppen av högtalaren. Det finns en knapp för att kontrollera batteriets livslängd och svara på dina telefonsamtal. De andra två knapparna (+ och -) används för att ändra volymen. På / av-knappen är placerad på högra sidan av högtalaren. Du måste skjuta strömbrytaren uppåt för att slå på Jabra Solemate Mini. Att använda högtalarens olika funktioner är enkelt, om du är van att interagera med denna typ av produkt kommer du inte att gå vilse. De två anslutningsportarna är placerade strax under strömbrytaren. Det finns 3,5 mm minijackport för att ansluta högtalaren i trådbundet läge och mikro-USB-porten för laddning. Ljudkabeln placeras direkt under högtalaren medan laddningskabeln är förpackad i lådan.

Jabra Solemate Mini-högtalaren kan anslutas till vilken trådlös Bluetooth-enhet eller ljudenhet som helst med 3,5 mm ljudkabel eller med NFC-teknik. Naturligtvis måste din enhet (smartphone / ljudspelare) vara kompatibel med denna kommunikationsteknik nära fältet. För att skapa en klassisk Bluetooth-anslutning, tryck bara på svar / lägg på-knappen i 4 sekunder tills parningsläget tillkännages och Bluetooth-väljaren blinkar. Du släpper knappen och du behöver bara följa röstparningsproceduren. För anslutning via NFC räcker det att se till att Jabra Solemate Mini är på och NFC är aktiverat på din enhet. Sedan placerar du din mobila enhet nära NFC-zonen för att skapa anslutningen. Det är snabbt och enkelt, alla användare kan göra det.

Prestanda och ljudkvalitet


JBL-Go-2-test

Högtalaren har 8 timmars batteritid, vilket är ganska tillfredsställande för en högtalare av denna storlek. För att ladda kan du ansluta Jabra Solemate Mini på en av USB-uttagen på din dator eller med hjälp av mikro-USB-laddaren på din mobila enhet (beroende på telefonladdaren). Det tar cirka 3 timmar att ladda batteriet helt. Observera att högtalaren kan användas under laddning.

Det är inte med denna typ av liten högtalare som du kommer att kunna skaka väggarna i ditt hus eller föra ljud till en kväll i ett rum. Ljudåtergivningen är inte superkraftig, men Jabra Solemate Mini erbjuder fortfarande ett trevligt ljud att lyssna på. Basen är inte uttalad nog vilket är ganska logiskt med tanke på dess storlek. Men mediet är närvarande och låter rösterna vara mycket begripliga. När det gäller frekvenser är det diskanten som gör bäst, den ger bra precision. Å andra sidan får du inte flytta dig från högtalarnas axel för att fånga ljudet ordentligt. För att ljudåtergivningen ska vara tillräckligt tydlig och trevlig att lyssna på är det viktigt att inte överskrida ett visst tröskelvärde vad gäller volym. I annat fall mättas högtalaren och ljudet tappar klarhet. DeJabra Solemate Mini Bluetooth-högtalare är kompakt, men det går ganska bra. Du kan använda den för att lyssna noga.

Slutsats


Jabra-Solemate-Mini-test

Ultrakompakta Bluetooth-högtalare är inte kraftpaket. Det är alltid svårt att uppnå ljudåtergivning av hög kvalitet i ett så litet hölje. Men Jabra lyckas fortfarande erbjuda ett trevligt ljud att lyssna på med Solemate Mini.

Jabra Solemate Mini Bluetooth-högtalare


köp nu