Skip to content

Jabra Solemate-högtalarrecension

Det danska företaget Jabra tillverkar och marknadsför ljudprodukter. Hörlurar, hörlurar och högtalare. Några av deras referenser inom Bluetooth-högtalare är mer utvecklade för den professionella marknaden. Den typ av talare som kan användas i konferenssamtal i mötet. Men företaget tillverkar också bärbara Bluetooth-högtalare. Den typ av högtalare du använder inomhus eller utomhus för att strömma musik från din smartphone eller ljudspelare. De Jabra Solemate utvecklades som en bärbar högtalare lätt att para ihop tack vare NFC-chipet och lätt att använda. Upptäck dess specificiteter och föreställningar i vår testa.

Bra poäng
– Begagnade material
– Solid design
– Kraftfullt ljud
– Lätt att använda
– NFC-chip


Negativa poäng
– Inte tillräckligt med bas

Jabra Solemate-högtalare


Jabra-Solemate-NFC

Inuti hittar du naturligtvis Jabra Solemate, en USB-laddningskabel, en 3,5 mm ljudkabel, ett hållbart akustiskt fodral, en användarmanual och en unik registreringsvoucher för Jabra Sound-appen. Det danska varumärket har varit generöst med tillbehör jämfört med konkurrerande varumärken. Du kan välja det i svart, vitt, blått, gult och rött. Högtalaren säljs ofta för mindre än 100 euro på Amazon-webbplatsen.

Jabra Solemate Test


gravid-Jabra-Solemate

Den bärbara högtalarmarknaden har verkligen demokratiserats över tiden. Många märken har beslutat att erbjuda sina egna produkter, så nu finns det tusentals referenser tillgängliga på ljudmarknaden. Jabra bestämde sig fortfarande för att integrera sig genom att erbjuda Solemate. Så snart vi lägger ögonen påJabra Solemate Bluetooth-högtalare vi inser snabbt att dess design är inspirerad av ett modernt par sneakers. Vi undrar till och med om Jabra inte använde det här namnet för att hänvisa till det. För ja, den nedre delen av höljet påminner mycket starkt om en sneakersula. Tungan som finns där för att förenkla transporten påminner om den som är placerad på sneakers. De Jabra Solemate är relativt kompakt (mått: L 172 x B 64 x H 70 mm) och lätt (vikt: 610 g). Du kan inte glida den i fickorna, men det gör inte ont att bära den med en hand. För att skydda den på språng erbjuder Jabra ett litet skydd. Den här hållbara påsen är utformad för extra skydd utomhus.

Det finns inget att göra med dess tillverkning och konstruktion. Ytbehandlingarna är rena och materialen som används är beständiga. Satsen är robust och mjuk vid beröring. Högtalarna är skyddade av ett metallgaller och resten av höljet är av gummi. DeJabra Solemate-högtalare tål stötar och droppar. Jabra anger inte om kapslingen har en IPX-certifiering (IP-skyddsindex klassificerar skyddsnivån för ett objekt mot intrång i flytande och fasta föremål). Men Jabra säger att högtalaren klarar av damm och stänkande vatten. Å andra sidan är det inte vattentätt, du kan inte doppa det i vatten.

Funktioner och design


Bluetooth-högtalare-Jabra-Solemate

Att interagera med högtalaren är väldigt enkelt, förmodligen behöver du inte bruksanvisningen för att förstå hur den fungerar. Kontrollknapparna är placerade på toppen, på gummibeläggningen. Det finns 3, knappen låter dig kontrollera batteriets livslängd och ta upp / lägga på dina telefonsamtal. Knapparna “+” och “-” används för att hantera volymens effekt. På högra sidan av högtalaren hittar du en liten brytarknapp för att slå på / av högtalaren, och den låter dig också starta Bluetooth-parning med dina olika enheter (smartphone / ljudspelare). Anslutningsportarna är också placerade på denna del. Strax under strömbrytaren hittar du en 3,5 mm minijackport för att använda den trådbundna högtalaren och en mikro-USB-port för att ladda Jabra Solemate.

Att ansluta högtalaren till din enhet är väldigt enkelt tack vare NFC-chipet (den tidigare versionen har ingen). Nära fältkommunikationsteknologi är en högfrekvent trådlös kommunikationsteknik. Det möjliggör utbyte av information mellan enheter upp till 10 centimeter. För bara din smartphone / surfplatta närmare högtalaren för att göra anslutningen, det är snabbt och enkelt. Det finns en manlig röst som åtföljer högtalarens olika funktioner. Den berättar när högtalaren är på / av, Bluetooth-anslutningen, batterinivån eller när max / min-volymen nås.

Prestanda och ljudkvalitet


Jabra-Solemate-recension

Jabra Sound-appen är kompatibel med iOS- och Android-enheter. Det låter dig komma åt dina musikaliska spellistor som finns på din enhet, men också de som finns på YouTube. Du kan skapa och dela dem via e-post eller på sociala nätverk (Facebook, Twitter). Det finns en inställningsmeny där du kan använda EQ för att optimera ljudet efter eget tycke och aktivera Dolby-ljudfiltret. De Jabra Solemate NFC erbjuder 8 timmars autonomi (batteriet laddas om 2,5 timmar). Det här är inte den bästa prestandan vi sett från en högtalare av denna typ, men det kommer att vara tillräckligt för de flesta användare.

Ljudåtergivningen av Jabra Solemate kommer att skilja sig beroende på dess position och den valda platsen. Det är till exempel att föredra att placera den i hörnet av ditt rum för att förstärka basen. Annars är ljudet ganska välbalanserat. Mids är närvarande, vilket gör att sången kan vara tydlig. Å andra sidan är topparna något bakom, men ljudåtergivningen förblir trevlig. Solemate är kraftfull, du kommer att kunna lägga till ljud i dina små och medelstora rum inomhus och dina små kvällar med vänner utomhus.

Slutsats


Jabra-Solemate-test

Jabra Solemate är inte perfekt, vi kan särskilt skylla det för sin brist på bas på ljudsidan. Men resten är mer än korrekt. Den har en robust design, den är lätt att transportera och ljudet och kraftfull återgivning.

Jabra Solemate Bluetooth-högtalare


köp nu