Skip to content

Hur väljer jag din Bluetooth-högtalare?

Med ankomsten av soliga dagar är bluetooth-högtalare populära. I parker, i ryggsäckar, vid sjöar, … De finns överallt!

Och oundvikligen har många märken börjat utveckla dem. Från det mest färgglada till det mest nykter, du är bortskämd för valet.

Så om du också vill falla för det här lilla, bärbara och praktiska tillbehöret, men du inte vet vart du ska gå, här är några tips som hjälper dig att välja den modell du behöver …


Vilka är de viktigaste kriterierna att ta hänsyn till?

Först och främst är det viktigt att veta vad du vill göra med den här högtalaren. Om det är avsett att lysa upp ditt hem med musik behöver du inte ett vattentätt alternativ. Omvänt, om du planerar att ta den med dig från festival till festival och ta den till parken och på semester, måste den vara motståndskraftig.

I vilket fall som helst är det första kriteriet som ska följas ljudkvalitet. Tja ja, trots allt om du investerar i en högtalare är det att få ett brett och djupt ljud, annars skulle din smartphone räcka för dig. Om du är kräsen är det bättre att rikta dig till avancerade modeller. Låga priser tenderar att snabbt “spotta ut” med för hög volym eller inte leverera toppar och mellanslag väl. Slutligen, om du är basälskare, rekommenderar vi att du väljer en högtalare med en justerbar equalizer.

Du måste då intressera dig för dess transportabilitet. Och igen beror ditt val på hur du vill använda det. Om det inte är tänkt att transporteras ofta är idealet att välja en modell som är större men erbjuder fler anslutningsmöjligheter. För de fler backpackersna och besökarna passar en liten högtalare, lätt och lätt att glida i en väska bättre.

Och vem som säger bärbar högtalare säger också … se upp förautonomi ! För att kunna dra nytta av det är det viktigt att din högtalare har en autonomi på minst några timmar.

Sist men inte minst: anslutning. Även om de flesta högtalare idag bara erbjuder en Bluetooth-anslutning (mer praktisk, snabbare), vilket är tillräckligt för de flesta användare. Vissa modeller erbjuder dock alternativ som kan tilltala vissa, till exempel uttaget, en USB-port eller möjligheten att sätta i ett microSD-kort.

Slutligen pryds detta trendiga lilla objekt från tid till annan med små tilläggsfunktioner, inte alltid användbart men som kan vara praktiskt, till exempel närvaron av ett NFC-chip, en handsfree-satsfunktion eller till och med stämningsbelysning. Å andra sidan, om det finns ett litet alternativ som vi råder dig att inte försumma, är det dess goda motståndskraft mot yttre förhållanden (damm, stänk, stötar). Och vid behov, välj den vattentäta.


Våra 3 favoriter för tillfället

Ultimate Ears Wonderboom : Söt, färgstark och vattentät, den här lilla modellen från det berömda ljudmärket (ett dotterbolag till Logitech) erbjuder bra ljudprestanda och är ganska motståndskraftig mot utomhusförhållanden. Lite mer: du kan kombinera två Wonderbooms för att säkerställa bättre ljudtäckning. Kort sagt kommer det att vara perfekt för att leva upp dina kvällar med vänner eller översvämma ditt hus med musik från källaren till vinden. Och med en bra batteritid på tio timmar räcker det att hålla hela dagen (eller hela natten).

JBL Flip 4 : Med sina snygga ytor och en vattentät funktion har den här lilla högtalaren fördelen att den erbjuder en jack som kan vara användbar för dig då och då. Ljudsidan, det är ganska dåligt, även om vissa frekvenser vid mycket hög volym tenderar att mättas. Och precis som med Ultimate kan du para ihop flera modeller.

Ultimate Ears Boom 3 : Det är utan tvekan den bästa (men prisvärda) avancerade högtalaren. Med en god autonomi som tillkännagivits om 15h (men snarare 13h i verkligheten), en IP67-certifiering (vattentät och motståndskraftig mot damm), en anmärkningsvärd ljudkvalitet (även i basen), har vi inte mycket att håna honom! Slutligen, om vi, genom att titta noga, skulle ha uppskattat en bättre anslutning till det här priset (den inkluderar en mikro-USB-port men ingen USB-C). Liten icke försumbar bonus: den flyter i vattnet. Det kommer därför att vara en perfekt följeslagare för poolfester och semestrar!