Skip to content

Harman Kardon Omni 20 högtalarrecension

Harman-företaget designar och producerar olika typer av produkter för företag och allmänheten inom ljudområdet. Harman samlar flera varumärken: AKG, Harman Kardon Infinity, JBL, Lexicon, Mark Levinson och Revel. Som du kan se innehåller denna lista många märken som uppskattas av audiofiler (gruppen förvärvades av Samsung-varumärket den 14 november 2016). På den officiella webbplatsen Harman / Kardon kan vi se att varumärket olika typer av produkter. Förstärkare, hemmabio, soundbar, bärbar högtalare, trådlöst ljudsystem etc. I detta test kommer vi att fokusera påHarman Kardon omni 20-talare. Den kan användas ensam, i duett eller i 5.1-ensemble, beroende på märke erbjuder den ett brett och dynamiskt ljud. Låt oss ta reda på om det håller sina löften …

Bra poäng
– Lätt att konfigurera
– H / K Controller-applikationen
– Fantastiska finish
– Kraftfullt ljud


Negativa poäng
– Ljud fokuserat på bas och diskant
– Ingen knapp för att navigera mellan musik
– pris

Harman Kardon Omni 20-högtalare


harman-kardon-omni-20-högtalare

När du väl levererat hittar du Omni 20, en strömförsörjning, en strömkontakt, en snabbstartsguide, ett säkerhets- och garantiblad. Det finns några papper som är onödiga, men släng dem inte. Användarhandboken kan vara användbar om du inte kan hantera högtalaren. Den är tillgänglig för 349 euro på den officiella Harman / Kardon-webbplatsen, men du kan köpa den till ett mycket mer intressant pris på Amazon-webbplatsen.

Harman Kardon Omni 20 Test


harman-kardon-omni-20-wifi

Harman kardon omni 20 är vackert färdig, det finns inga synliga designfel. Varumärket valde en oval och smidig design, en del av högtalaren är blank (detta återspeglar vad som omger den). Den är helt svart i färg bortsett från den vita plattan som skyddar den passiva kylaren som följer basens rytm. Varumärkeslogotypen finns på framsidan av högtalaren och på baksidan. Kontrollknapparna är placerade på toppen.

Det finns totalt fem knappar på toppen av Omni 20. Du kan använda dem för att aktivera Bluetooth, spela upp och pausa din musik, ändra volymnivån och använda “Link” -funktionen. Det låter dig välja olika källor: grön färg för den analoga anslutningen, vit för Bluetooth och vit för Wi-Fi-anslutningen. Om harman kardon omni 20-högtalaren inte är ansluten via hjälpporten eller via Bluetooth ansluter den automatiskt till ditt Wi-Fi-nätverk.

Funktioner och design


harman-kardon-omni-20-test

Harman kardon omni 20 är en multiroom-högtalare, den erbjuder flexibilitet vid användning och skalbarhet. Du börjar med att köpa en för att ge ljud i ett rum och du kan sedan förbättra din installation med nya kompatibla högtalare. Omni 20 kan placeras i vilket rum som helst i ditt hus (ditt kök, vardagsrum, sovrum etc.). Å andra sidan behöver du ett eluttag och kunna ta emot Wi-Fi-nätverket. Det är tillräckligt stort (mått: (B x D x H): 260 x 164 x 166 mm) och tung (vikt: 2,125 kg). Du kan lägga till ljud i relativt stora rum med denna högtalare, till exempel din matsal. Den är utrustad med totalt fyra högtalare: två bashögtalare på 75 mm och två diskanthögtalare på 19 mm. Lådan harman kardon omni 20 wifi levererar kraftfullt stereoljud.

Observera att om du har problem med ditt nätverk kan du alltid använda mini-portens extraport. Varje Harman Kardon Omni-högtalare är utrustad med en analog ingång. Detta gör att du kan ansluta en stereokälla: ljudspelare, dator etc. Du strömmar din musik till en eller flera högtalare och överföringen är förlustfri. Användarupplevelsen är trevlig med Harman Kardon Controller-appen. Appen är kompatibel med IOS- och Android-enheter. Applikationen kan installeras på flera enheter, varje Harman Kardon Omni-högtalare har en Bluetooth-mottagare och kan därmed paras ihop med en enhet som är kompatibel med denna teknik.

Installation och konfiguration av Omni 20 är enkel jämfört med andra konkurrenskraftiga Wi-Fi-högtalare. Du ansluter högtalaren till elnätet, laddar ner applikationen “Controller Harman Kardon” och följer instruktionerna. Du trycker på återställningsknappen tills länkknappen blinkar vitt. Sedan går du till inställningarna för att välja Omni 20. Du återgår till applikationen och anger din nätverksåtkomstkod ochgravid harman kardon omni 20 är nu ansluten och användbar. Det är en av de enklaste Wi-Fi-högtalarna att konfigurera.

Prestanda och ljudkvalitet


gravid-harman-kardon-omni-20

När den är ansluten till ditt nätverk kan du börja ha kul med det. Applikationsmenyerna presenteras av vertikala staplar till vänster och höger om skärmen. På vänster sida av skärmen har du tillgång till ditt musikbibliotek som är lagrat i enhetens minne (smartphone / surfplatta), webbradio och musikstreamingtjänster (Spotify, Deezer, iTunes Radio, MixRadio, etc.) När du har valt ljudkälla finns det ett sidofält till höger om skärmen som visas. Alla anslutna högtalare är synliga, du kommer att kunna ge dem ett namn beroende på rummet där det finns. Du kan spela Lou Reeds Walk on the Wild Side-låten i ditt vardagsrum och spela Tainted Love-låten i ditt sovrum (du behöver inte oroa dig för namnet på högtalaren i varje rum). Du väljer alternativet “konfigurera ett nytt rum” och du väljer bland de olika rum som erbjuds. Du väljer rummet och sedan låten du vill lyssna på i det rummet. Du kan hantera dina olika spellistor med en enda enhet (smartphone / surfplatta).

Harman kardon omni 20-högtalaren kan användas ensam eller i par, så att du kan få stereoljud. Det finns också en 5.1-konfiguration och andra flerkanaliga format. Med “Party” -läget kan du synkronisera högtalarna så att de spelar samma musik. I “Follow Me” -läget kan musiken följa användaren. Å andra sidan är det inte automatiskt, genom att trycka på högtalarknappen utlöses fortsättningen av att lyssna på din musik som startade på en annan högtalare.

Användarupplevelsen är trevligast med flera Omni-högtalare i olika rum. Du byter rum och du aktiverar den här nya högtalaren genom att trycka på knappen “Länk”. Det tar bara ett kort tryck för att aktivera, men högtalaren du just lämnade fortsätter att spela musiken. Du måste trycka länge för att starta “Party” -läget. Den här funktionen är väldigt användbar och bekväm, du behöver inte ta med dig högtalaren runt i varje rum. Du fortsätter att njuta av din musik när du flyttar från köket till badrummet. Applikationen som utvecklats av varumärket fortsätter att utvecklas. Det finns uppdateringar för att fixa buggarna, men också för att alltid erbjuda fler möjligheter med högtalarna.

Harman kardon omni 20-högtalaren är utrustad med 2 mellanbasdrivare med en diameter på 75 mm och två diskanter med en diameter på 19 mm. Ljudsignaturen finns i “V”, det är ofta fallet med produkterna från detta märke. Ljudåtergivningen fokuserar på bas och diskant, men ljudet förblir balanserat. Det finns ingen frekvens avsatt, de är alla väl hörbara. Ljudet är tillräckligt kraftfullt för att lägga till ljud i ett rum på 30 kvadratmeter. När du höjer volymen är distorsionshastigheten acceptabel. Observera att det omni 20 är kompatibel med HD-ljudfiler (24 bitar / 96 kHz), å andra sidan måste den anslutas via Wi-Fi.

Slutsats


test-harman-kardon-omni-20

Harman Kardon Omni 20 kan användas ensam eller med andra högtalare av märket för att kunna njuta av en installation med flera rum. DeOmni 20 har fantastiska finish, kraftfullt ljud och en app som erbjuder en hel del inställning och funktionalitet.

Harman Kardon Omni 20-högtalare


köp nu