Skip to content

EarFun UBOOM högtalarrecension

EarFun är ett företag som grundades 2018. Detta nya varumärke har beslutat att skapa en ny generation trådlösa ljudenheter. I katalogen hittar vi hörlurar, hörlurar och högtalare. Detta område är mer och mer konkurrenskraftigt genom åren, men tydligen finns det fortfarande varumärken som vill ta marknadsandelar. I detta test är vi intresserade av EarFun UBOOM. Denna Bluetooth-högtalare erbjuder många intressanta saker på papper. Upptäck i detalj dess egenskaper i vårt omfattande test.

Bra poäng
– Design
– IPX7-certifiering
– 360 ° diffusion
– pris


Negativa poäng
– Inget skydd

EarFun UBOOM-högtalare


högtalare-EarFun-UBOOM

Högtalaren levereras i en vit och gul kartong. Tillverkaren tryckte grafik av UBOOM på kartongen. Det finns också lite information om dess tekniska specifikationer (högtalare, autonomi, IPX-certifiering etc.). När rutan öppnas får du Bluetooth-högtalaren, en USB-C-laddningskabel och en användarmanual (översatt på engelska, kinesiska, spanska , Svenskar och tyska). Innehållet i förpackningen är lätt. Vi skulle ha velat att tillverkaren skulle tillhandahålla ett skyddskåpa för att kunna skydda högtalaren under sina resor. Efter köpet av detta tillbehör kostar du bara tio euro på internet. När det gäller högtalaren säljs den för mindre än 70 euro.

EarFun UBOOM-test


Bluetooth-högtalare-EarFun-UBOOM

Så snart vi tittar på EarFun UBOOM märker vi att det tar samma design som Anker Soundcore Flare-högtalaren som vi redan har testat på vår webbplats. Skillnaden är att UBOOM inte har en ljusring. När det gäller mått är den 16,7 x 8,8 x 8,8 cm och väger 585 gram på skalan. Dessa funktioner är jämförbara med Tribit XBoom. Den är konisk i form med en kropp täckt med ett vattentätt textilmaterial. Den övre delen är 8,8 cm i diameter och den nedre delen är 7 cm i diameter. De är båda täckta med en gummerad beläggning. Gummisockeln håller högtalaren still när den är inställd. Sammantaget finns det inget att göra med dess byggkvalitet. Materialen är solida och det finns inget synligt monteringsspår. Tillverkaren tog ingen risk i form av design eftersom den inspirerades av Soundcore-modellen, men det är inte dåligt eftersom det är en modern design.

Skåpet har en IPX7-certifiering. Som en påminnelse är IP-skyddsindex en internationell standard för vattentätning. Detta indexerar motståndsnivån hos en anordning mot intrång i fasta och flytande kroppar. IPX7 innebär att kapslingen är skyddad mot tillfällig nedsänkning upp till 1 meters djup och i 30 minuter. Plötsligt fruktar det inte regnet eller ett tillfälligt fall i din pool. Den har en kompakt storlek så att du enkelt kan ta den med dig när du går utomhus. Som vi berättade precis ovan tillhandahåller EarFun inte ett skyddande / bärväska i lådan. Du måste därför köpa en separat. Det är upp till dig att bestämma om detta tillbehör är viktigt för dig. Slutligen, vet att detta inte är ett köp som kostar dig dyrt.

Egenskaper


EarFun-UBOOM-recension

Högtalaren använder Bluetooth-teknik. Ihopparning är väldigt enkelt. Slå bara på den och aktivera anslutningen via den dedikerade knappen. När detta är gjort måste du gå till Bluetooth-menyn på din källenhet för att välja högtalaren. Det är snabbt och enkelt. Anslutningen förblev alltid stabil och pålitlig under vårt test. Räckvidden för den trådlösa anslutningen är cirka 15 meter. Hinder måste undvikas så att Bluetooth-anslutningen inte störs. Det bör till exempel inte vara en vägg mellan högtalaren och din källenhet (smartphone / ljudspelare).

Observera också att två EarFun UBOOM-högtalare kan paras ihop. För människor som undrar vad det kan vara för? Det är väldigt enkelt att du får bredare och kraftfullare stereoljud. Detta kan vara användbart om du vill lägga till ljud på en kväll med vänner i ditt vardagsrum. Anslutningen är gömd bakom ett litet gummilock. Det finns en 3,5 mm jackport för användning i trådbundet läge och ett USB-C-uttag för laddning av batteriet. Kom ihåg att sätta tillbaka den gummerade fliken när du är klar med att använda dem, eftersom kontakterna inte får komma i kontakt med vatten.

Kontrollknapparna är placerade på den gummerade delen av toppen. Det finns totalt 6 knappar. En knapp för att slå på / av högtalaren, en annan för att aktivera Bluetooth-parning, knapparna “+” och “-” för att hantera volymen och ändra ljudspåret. Det finns också möjlighet att starta den virtuella assistenten på din smartphone och ett inomhus / utomhus-läge. Den gummerade övre ytan är dedikerad till gränssnittet medan den nedre bara är där för att dämpa basvibrationer när volymen är hög.

Prestanda och ljudkvalitet


EarFun-UBOOM-test

EarFun UBOOM är utrustad med två 12 watt högtalare. De placeras på nedre delen av höljet, till vänster och till höger. Sedan finns det också två passiva radiatorer som installerades för att hantera basen. Från början förväntade vi oss inget exceptionellt när det gäller ljud. Low-end Bluetooth-högtalare lyckas aldrig erbjuda enastående ljudbalans. Men totalt sett går den modellen bra med tanke på dess försäljningspris.

EarFuns högtalare erbjuder kraftfull bas, men den betonas aldrig för mycket på olika musikstilar du lyssnar på. Som jämförelse levererar Anker Soundcore Flare en platt, mindre kraftfull bas. I slutändan liknar basåtergivningen Tribit XBoom. EarFun UBOOM levererar också anständigt ljud i höga och mellanfrekvenser. Diskanten förvrängs inte när du lyssnar. De förblir exakt även vid full volym. Mediet är också mycket närvarande, rösterna lyckas uttrycka sig. Det som också är märkbart är att ljudet sprids i alla riktningar tack vare sitt runda format. Plötsligt hålls löftet om 360 ° distribution. Du får inte det bästa ljudet möjligt, men det räcker ändå för att tillfredsställa majoriteten av användarna. Det ger också tillräckligt med kraft för att lägga till ljud till en liten kväll med vänner.

EarFun UBOOM har ett 4400 mAh batteri. Tillverkaren lovar att när den laddats kan den erbjuda 16 timmars autonomi. Under vårt test fick vi hellre 14 timmars användning med ljudvolymen inställd mellan 50 och 70%. Det är inte den mest varaktiga Bluetooth-högtalaren på marknaden, men den är fortfarande tillfredsställande med tanke på dess storlek. Det tar ungefär 4 timmar att ladda full genom USB-C-porten. Vi påminner dig om att kabeln levereras i lådan.

Slutsats


test-EarFun-UBOOM

EarFun UBOOM är en low-end Bluetooth-högtalare som uppfyller sin roll. Det är inte perfekt, men det har inte förlamande brister. Dess design liknar Soundcore Flare, ljudet sprids 360 ° och dess autonomi är korrekt. Det kan perfekt följa med dig när du går ut eller så kan du helt enkelt använda det för att lägga till ljud på en liten kväll med dina vänner. För oss är det ett bra alternativ till Tribit Xboom.

EarFun UBOOM Bluetooth-högtalare


köp nu