Skip to content

Creative Muvo 2c högtalarrecension

Creative Technology, även känt som Creative Labs, är ett singaporianskt företag. Det grundades 1981 och är specialiserat på digitala ljudenheter. Katalogen är ganska full: förstärkare (hörlurar / skrivbord), Bluetooth / bärbara högtalare, ljudfält, ljudkort, spelheadset, hörlurar, hörlurar och olika typer av tillbehör. I denna testa vi är intresserade av höljet Creative Muvo 2c. Det ser ut som Creative Muvo 2, förutom att den här modellen har en ultraportabel design. Vi gillade verkligen mångsidigheten hos Muvo 2, det var bara dess ljudprestanda som inte var helt tillfredsställande. Den singaporianska tillverkaren bestämde sig för att börja om på samma bas, men den här gången valde han ett mer kompakt format. Upptäck prestanda för Muvo 2c precis nedanför.

Bra poäng
– pris
– Röståtergivning
– Parning av två högtalare
– Möjlighet att ansluta högtalaren som en USB-ljudenhet
– microSD-kortläsare
– Slutför order
– IP66-certifiering


Negativa poäng
– Inte särskilt musikaliskt ljud
– Begränsad dynamik
Bräcklig basradiator

Kreativ Muvo 2c-högtalare


gravid-Creative-Muvo-2c

Creative Muvo 2c-högtalaren kommer i transparent förpackning. Denna typ av låda gör att du kan se produkten innan du köper den när du är i en fysisk butik. Det är ganska användbart, så du vet om produktens design tilltalar dig. Tillverkaren har också skrivit ut några av dess egenskaper (kompatibilitet med Bluetooth-teknik, vattentålig, etc.)

När lådan är öppen hittar du inuti Bluetooth-högtalaren, en mikro-USB-kabel för laddning och annat papper (garanti, användarmanual etc.) Högtalaren säljs för 49,9 € på tillverkarens officiella webbplats, men du kan köpa den till ett bättre pris på Amazon-webbplatsen.

Bluetooth-högtalare-Creative-Muvo-2c

Den singaporianska tillverkaren ville göra lika bra som JBL när det gäller färgerna som erbjuds. Det finns så många val: svart, blå, orange, lila, rosa, röd, turkos och grön. Det finns definitivt en färg som matchar din personliga smak. Annars är du ganska svår!

Kreativt Muvo 2c-test


test-Creative-Muvo-2c

Muvo 2c har samma design som Muvo 2, med en mer kompakt storlek. Byggaren använde också samma material för sin konstruktion. Satsen är gjord av plast, allt är noggrant monterat. Det finns inga spår eller märken synliga. Beläggningen är mjuk vid beröring, det förbättrar också högtalarens grepp. DeKreativ Muvo 2c-högtalare har en IP66-certifiering. Som med sin storesyster är denna modell helt skyddad mot damm och den är också skyddad mot stänkande vatten från alla håll. Så den har en “stänksäker” konstruktion, men inte “vattentät”. Det är inte skyddat mot nedsänkning, det är inte nödvändigt att dyka helt i vatten.

Creative Muvo 2c Bluetooth-högtalaren fungerar trådlöst med Bluetooth-teknik i version 4.2. Tillverkaren har också integrerat en mikrofon för användning som handsfree-kit. På högra sidan av högtalaren finns ett lock som täcker kontakterna. Glöm inte att sätta tillbaka den på plats, de olika portarna får inte komma i kontakt med vatten. Anslutningsnivå finns ett 3,5 mm minijack, en mikro-USB-port och en port för att sätta in en micro-SD. På ena sidan av högtalaren finns ett litet öppet utrymme där du kan placera ett litet band för att göra det lättare att bära.

De två högtalarmodellerna delar inte samma kvalitet när det gäller robusthet. Det finns ett problem med Muvo 2c som inte kan utelämnas. Basstrålaren placerad på baksidan av högtalaren är inte skyddad mot stötar. När du bär högtalaren i en väska eller i en av fickorna, finns det en risk att den passiva kylaren sjunker in under transporten. Om den är skadad fungerar högtalaren mindre bra. Denna del är riktigt ömtålig, till och med för ömtålig. Även om vi tar hand om vår modell finns det redan fel på denna del. Plötsligt äventyrar denna aspekt bärbarhetsfunktionen för denna Bluetooth-högtalare. Normalt borde transportabilitet ha varit en av dess styrkor.

Funktioner och design


Creative-Muvo-2c-recension

Det är synd att hans slutbetyg påverkas av denna defekt. Eftersom den Creative Muvo 2c är lika mångsidig som sin storesyster. Du kan använda högtalaren tack vare Bluetooth V4.2-teknik, ansluten med 3,5 mm jackport och det finns också en micro SD-kortläsare med vilken du kan spela upp ljudfiler i olika format (MP3, WMA, WAV, FLAC). Med programmet Sound Blaster Connect, som kan laddas ned från App Store eller Google Play, kan du välja ljudfiler som lagras på micro SD-kortet.

3,5 mm minijackport, micro USB-port och micro SD-kortläsare är dolda under ett lock. Du använder mikro-USB-porten för att ladda högtalaren, men du kan också använda den för plug & play-anslutningen på din dator eller en PlayStation 4. Spelkonsol. När du väl är ansluten till en av dess enheter kan högtalaren användas som kringutrustning för att distribuera ljud och även som ett handsfree-kit. Du kan också kombinera två Muvo 2c-högtalare för att skapa ett stereopar. Denna funktion kan bara fungera med en Bluetooth-källa.

Autonomin för denna Bluetooth-högtalare är 6 timmar. Du kommer att uppnå denna prestanda med ljudvolymen inställd på 50%. Det finns några konkurrerande modeller som gör det bättre, men det är fortfarande tillfredsställande prestanda för en högtalare av denna storlek. Du kommer att använda den medföljande mikro-USB-kabeln för att ladda batteriet. Kontrollknapparna är placerade på toppen av högtalaren. Du kan slå på / av högtalaren, starta Bluetooth-parning, spela eller pausa din musik, svara / lägga på dina telefonsamtal, navigera mellan ljudspår och ändra ljudvolymen. Knapparna är lyhörda och användningen av de olika kontrollknapparna är enkel.

Prestanda och ljudkvalitet


Creative-Muvo-2c recension

Mikrofonen integrerad i högtalaren är av mycket god kvalitet, den erbjuder utmärkt röstinspelning. Rendering varierar fortfarande beroende på anslutningen. När du ansluterKreativ Muvo 2c-högtalare till din PC eller PS4, det finns ingen ljudbehandling. Plötsligt är återgivningen helt klar och naturlig. Å andra sidan, när högtalaren används i Bluetooth, är brusreduceringen för närvarande, rösterna tappar förståelsen.

Ljudkvaliteten var inte Muvo 2-högtalarens starka punkt, och tyvärr Muvo 2c lider av samma problem. Visserligen är det en liten högtalare, men konkurrerande högtalare gör mycket bättre när det gäller rendering. Plötsligt kan hon inte ha någon ursäkt för denna punkt.

Faktum är att ljudet saknar balans på den här modellen. Basen är inte närvarande tillräckligt, men diskanten är alldeles för närvarande. Plötsligt får vi ett genomträngande och inte särskilt musikaliskt ljud. Å andra sidan är det ganska häpnadsväckande att se att när två högtalare används som stereopar, får vi högkvalitativ stereofoni. Bra efter att du måste köpa två Creative Muvo 2c för att dra nytta av denna rendering. Så det här är bara användbart för några få användare.

Ljudet är rent, det saknar detaljer, men återgivningen är korrekt. Vi uppskattar att snedvridningen förblir låg i mids och highs, det finns inget sibilansproblem. Å andra sidan gör den seriösa kylaren inte sitt jobb. Det är sällsynt att få kraftfull bas från Bluetooth-högtalare av denna storlek ändå. Högtalaren kan skicka såsens decibelnivå, men det finns en riktigt obehaglig pumpeffekt för våra trumhinnor. Dessutom är den dynamiska begränsningen alltid närvarande även när du sänker lyssningsvolymen. Det är det verkligen frustrerande.

Slutligen är det tack vare sitt handsfree-kit att Muvo 2c vinner poäng. Det säkerställer en bra fångst av rösterna och reproduktionen av rösterna är lika trevlig. De verkar tydliga och naturliga. Latensen i Bluetooth är för hög (210 ms) för att kunna titta på en video utan fördröjning mellan bilden och ljudet.

Slutsats


Creative-Muvo-2c-recension

Creative Muvo 2c Bluetooth-högtalare är en mångsidig ultraportabel och säljs till ett lågt pris. Ljudkvaliteten är dock inte där. Endast användningen av ett handsfree-kit är tillfredsställande.

Creative Muvo 2c Bluetooth-högtalare


köp nu