Skip to content

Creative Metallix högtalarrecension

Creative Technology, även känt som Creative Labs, är ett singaporianskt företag. Det grundades 1981 och är specialiserat på digitala ljudenheter. Creative-företaget har utvecklat olika typer av produkter så att katalogen är full: förstärkare (headset / skrivbord), Bluetooth / bärbara högtalare, ljudfält, ljudkort, spelhörlurar, hörlurar, hörlurar och olika typer av tillbehör. Om du letar efter hörlurar för att gå till gymmet har de vad du behöver. Om du letar efter en högtalare som är kraftfull nog för att ge ljud för en liten fest med vänner, har de också modellen för dig.

I detta test är vi intresserade av den ultraportabla Creative Metallix. En liten, prisvärd högtalare för de flesta budgetar. Ultra bärbara Bluetooth-högtalare finns i överflöd på nätet. Det finns verkligen hundratals SKU: er att köpa. Du kommer att förstå att denna marknad är mycket konkurrenskraftig. Ta reda på om Creative-märkeshögtalaren kan överträffa andra modeller.

Bra poäng
– pris
– Anslutningsalternativ
– Robust
– Autonomi


Negativa poäng
– Skyddsgallret är ömtåligt
– Ljudåtergivningen saknar detaljer och bas

Kreativ Metallix-högtalare


högtalare-Creative-Metallix

Företaget har inte lagt stor vikt vid förpackningen av sin produkt. Creative Metallix-högtalaren levereras i en liten, vanlig kartong. Lådans innehåll är lätt. När allt har packats upp får du Bluetooth-högtalaren, en mikro-USB-kabel för laddning och vanligt pappersarbete (garanti, användarhandbok). Vi skulle ha velat att tillverkaren skulle tillhandahålla ett litet skyddskåpa. Högtalaren säljs för 39,99 € på varumärkets officiella webbplats, men du kan köpa den till ett billigare pris på Amazon-webbplatsen.

Kreativt Metallix-test


Bluetooth-högtalare-Creative-Metallix

När du köper en högtalare som säljs för mindre än 50 € misstänker du att tillverkaren var tvungen att göra eftergifter för att kunna nå detta försäljningspris. Vanligtvis är de bärbara ultraljuden gjorda av plast, men där, som namnet antyder, är Creative Metallix är gjord av metall. Användningen av detta material förstärker helhetens motstånd och robusthet. Högtalaren tål lättare stötar. Å andra sidan, eftersom denna enhet är ganska liten, kommer det fortfarande att vara nödvändigt att undvika fall. De enda konstruktionsfel är att färgen lätt skalar och att gallret som skyddar högtalaren inte är av mycket bra kvalitet. Om slag slår kommer gallret att deformeras snabbt. Du måste ta hand om det om du vill att det ska vara så länge som möjligt. Varumärkeslogotypen är tryckt i vitt på rutnätet.

Creative Metallix-högtalaren väger 205 gram och måtten är 75 x 67 x 67 mm. Det är en lätt och kompakt, du kan säga som de flesta ultraportabla högtalare. Den passar i handflatan, den här kompakta designen gör den lätt att bära. Du placerar den enkelt i vilket rum som helst i ditt hem eller lägger den i en väska när du är ute. Dess rundade form är inte särskilt praktisk när du lägger den i en ficka, såvida du inte har en mycket stor ficka. Högtalaren har ingen IPX-certifiering. Så den är inte skyddad mot damm eller vatten den behöver, så var försiktig när du använder den. Undvik att placera den i ett fuktigt rum (badrum) eller använda det när det regnar.

Funktioner och design


Creative-Metallix-recension

Kontrollreglagen är placerade längst ner på höljet. Det finns tre knappar, från vänster till höger, knappen för att sänka volymen, uppspelningsknappen och knappen för att öka volymen. Dessa är multifunktionsknappar, så du måste trycka flera gånger för att aktivera önskad funktion. Du kan alltid hänvisa till användarhandboken för att förstå hur de fungerar. Du behöver det mest i början, eftersom högtalaren är enkel att använda. Genom att trycka på mittknappen två gånger kan du starta den virtuella assistenten (Siri eller Google Assistant beroende på din telefon). Knapparna erbjuder också de klassiska kontrollerna: spela / pausa, volymkontroll och ljudspårnavigering. Det finns också en annan knapp som växlar mellan Bluetooth-läge och FM-radioläge. Den inbyggda mikrofonen är inte superkvalitet, den gör bara sitt jobb. Vår röst och vår samtalspartners förstås fortfarande, men det är att föredra att använda mikrofonen på din smartphone.

Creative Metallix ansluter till dina olika enheter (smartphone / ljudspelare) med Bluetooth-teknik i version 4.2. Anslutningen går snabbt och enkelt, när den trådlösa parkopplingen har startat väljer du högtalaren i Bluetooth-menyn på din enhet. Den trådlösa anslutningen är stabil, du kan flytta upp till 10 meter från din källa. Metallixens starka punkt är dess mångsidighet. Redan kan du ansluta två högtalare för att få ett stereopar. Detta ökar ljudets kraft.

Högtalaren kan användas i Bluetooth, men den har också ett 3,5 mm-uttag för kabelanslutning och en micro SD-port. Du kommer att kunna lyssna på din musik utan att använda din smartphone. Du lagrar låtar på micro SD-kortet och kan spela dem direkt från Creative Metallix. Den inbyggda musikspelaren stöder FLAC-, WAV- och MP3-format. En annan positiv punkt, USB-laddningskabeln har en FM-antenn. Detta gör att högtalaren kan ansluta till dina favorit FM-radiostationer. Du kan till och med fortsätta att lyssna på din musik medan du laddar. Metallix vinner poäng på denna del, eftersom det är sällsynt att se en ultraportabel högtalare vara så mångsidig.

Prestanda och ljudkvalitet


Creative-Metallix-test

Högtalarens autonomi varierar beroende på ljudvolymen. Tillverkaren hävdar att autonomin är 24 timmar. Vi lyckades uppnå denna prestanda, men volymen bör inte överstiga 60%. BortomKreativ Metallix-högtalare kommer att vara mindre uthållig. I alla fall är det en mycket bra prestanda, det gör det bättre än många högtalare av samma storlek. Du laddar batteriet med USB-kabeln som medföljer i förpackningen.

Creative Metallix är utrustad med en enda drivrutin och en passiv kylare. Enligt tillverkaren: ”Högtalaren har imponerande ljud och optimerad bas. Det erbjuder tydligt och kraftfullt ljud som kan jämföras med en högtalare av mycket större storlek ”. Detta är vad som är markerat på produktdatabladet, för verkligheten är annorlunda. Vi får inte lova det omöjliga!

Ljudet är inte dåligt, men högtalaren levererar inte kraftfullt eller detaljerat ljud. Detta är det största problemet med ultraportabla enheter, med tanke på deras storlek är det omöjligt att få djup bas. Plötsligt saknar ljudet grund och slag på dessa frekvenser. Höga och mellanliggande är fortfarande närvarande. Men låt mig vara tydlig, den här typen av högtalare är gjord för extra lyssnande. Det är inte möjligt att lägga till ljud i ett rum med Creative Metallix. Även genom att trycka volymen hela vägen upp kommer du inte att kunna skaka det stöd som den är placerad på. Det uppfyller sin roll perfekt för nära lyssnande.

Slutsats


test-Creative-Metallix

De Creative Metallix är en mångsidig ultraportabel högtalare. Detta är också en av dess viktigaste styrkor mot konkurrerande talare. Å andra sidan saknar ljudet detaljer och bas, detta problem förekommer ofta på denna typ av högtalare.

Creative Metallix Bluetooth-högtalare


köp nu