Skip to content

Beoplay P2 högtalarrecension

Bang & Olufsen är ett dansk industriföretag som grundades 1925. Det designar och tillverkar avancerad audiovisuell utrustning och produkter. Samtidigt, med tanke på försäljningspriset för deras produkter, råder det ingen tvekan om att företaget inte försöker nå en stor publik utan snarare elitistisk. Försäljningspriset för deras produkter är dock ofta motiverat, eftersom företaget alltid lyckas kombinera attraktiva mönster med mycket bra prestanda. I denna testa vi är intresserade avBeoplay P2-högtalare. Det är varumärkets första Bluetooth-högtalare som faller inom kategorin ultraportabel. Låt oss upptäcka dess föreställningar tillsammans.

Bra poäng
– Design
– Kompakt
– USB-C-port
– Rendering av medier (röst väl transkriberad)


Negativa poäng
– Brist på kontroller
– Ingen 3,5 mm-port
– mikrofon

Beoplay P2-högtalare


Bang & Olufsen-Beoplay-P2

Beoplay P2-högtalaren kommer i en standardkartong. Högtalaren visas på toppen och du hittar också några av dess funktioner i utskrifter. Inuti lådan hittar du högtalaren, en mikro-USB-kabel för laddning och en användarmanual. Vi kan inte säga att Bang & Olufsen har varit generös med tillbehören. En 3,5 mm ljudkabel är inte bra eftersom högtalaren inte har en analog port. Men ett litet skydd / transportskydd skulle ha varit användbart. Detta tillbehör är alltid användbart för att skydda högtalaren när den inte används eller för att skydda den när du reser. Högtalaren säljs för 169 € på internet.

Beoplay P2-test


gravid-Beoplay-P2

De flesta av de bärbara Bang & Olufsen-högtalarna designades av den danska designern Cecilie Manz, Beoplay P2 är inget undantag. Den har rundade former på undersidan, men högtalarskyddsgallret är platt. Vi hittar också samma typ av material som fanns på Beoplay A1-högtalaren. Hela nedre delen av höljet är täckt med gummiaktig plast och skyddsgallret är av aluminium. Allt är mycket väl monterat, men plasten som täcker högtalaren är känslig för fingeravtryck och anodisering av aluminiumflingorna snabbt. Du måste därför vara försiktig när du hanterar den. För att bromsa effekterna av slitage kan du köpa en skyddande påse på nätet (det kostar cirka tio euro). De Bang & Olufsen Beoplay P2 kan väljas i svart, blått eller vitt. Ingen flashig färg tillgänglig, tillverkaren valde istället matt texturer.

Med tanke på dess mått (14 x 8 x 2,8 cm) och dess vikt (275 g) faller Beoplay P2-högtalaren uppenbarligen in i kategorin ultraportabla högtalare. Det är den typ av liten högtalare du kan ta med dig överallt. Den är så liten att du kan sätta den i valfri ficka på dina byxor eller jacka. Dessutom integrerar Bang & Olufsen ett litet läderrem för att underlätta transporten. Du sveper den runt handleden så att du är säker på att inte tappa den när du håller den i handen. Högtalaren är stänk- och dammtålig. Å andra sidan är det inte vattentätt, du kan inte doppa det i vatten.

Funktioner och design


Bluetooth-högtalare-Beoplay-P2

USB-C-porten inbyggd i högtalaren kan användas för laddning, men också för att ansluta den till din dator. Du kan använda den som en extern ljudenhet. Det som är användbart är att du inte behöver installera någon drivrutin för att få den att fungera på Windows eller MacO. DeBluetooth-högtalare Beoplay P2 kan endast anslutas trådlöst med Bluetooth 4.2-teknik. Det finns ingen 3,5 mm minijackport inbyggd i högtalaren. Tack vare Bluetooth-teknik kan du samtidigt ansluta två enheter till Beoplay P2.

Högtalaren är utrustad med en mikrofon för telefonsamtal i ett handsfree-kit. Tyvärr är röstupptagningen inte effektiv och rösterna transkriberas inte bra. Mikrofonen är inte tillräckligt bra för att dina diskussioner ska vara smidiga och begripliga. Ett annat problem med högtalaren är bristen på kontroll. Bang & Olufsen beslutar att integrera en enda fysisk knapp påBeoplay P2-högtalare. Det slår på / av högtalaren och aktiverar Bluetooth-parning. Annars måste du trycka på rutnätet för att spela eller pausa din musik och skaka den för att gå till nästa spår (dessa funktioner är justerbara via Beoplay-appen som kan laddas ner för iOS och Android). Allt annat görs via din källenhet (smartphone / ljudspelare).

Funktionerna i Beoplay P2 kan anpassas via Beoplay-appen. Du kan välja de funktioner du vill aktivera och välja ljudprofiler. Du kan till exempel ändra volymens effekt via appen, men också tilldela andra funktioner för att skaka och knacka. Du kan därmed ersätta uppspelningen / pausen genom att trycka på den virtuella assistenten på din smartphone eller ersätta passagen för nästa låt genom att skaka genom att aktivera ToneTouch-ljudbehandling. Det finns olika justerbara funktioner, du kan också konfigurera ett larm så att du stoppar genom att skaka högtalaren. Applikationen är gratis, det är absolut nödvändigt att ladda ner den om du vill använda högtalarens olika funktioner.

Prestanda och ljudkvalitet


Beoplay-P2-recension

Den 10-timmars batteritid som Bang & Olufsen lovat har inte uppnåtts. Vi lyckades uppnå endast 5 timmars användning med volymen inställd på 50-60%. Det är synd att den meddelade föreställningen inte respekteras, men den här föreställningen förblir acceptabel för en högtalare av denna storlek. Det måste sägas att med tanke på dess dimensioner kan batteriet inte vara extremt stort. AnnarsBeoplay P2-högtalare kunde inte längre vara i kategorin ultraportabel.

Beoplay P2 är kraftfull för sin storlek, den erbjuder 2 x 15 W kategori D för bas- och diskanthögtalare (bashögtalare och diskant) 2 x 50 W maximal effekt. Ljudvolymen är hög, tyvärr påverkar detta kvaliteten. Ljudet saknar kontroll och definition, särskilt i basen. Mellanrummen är närvarande, rösterna återges väl, å andra sidan dras diskanten. Du kommer inte att kunna njuta av naturligt ljud med denna högtalare, speciellt om du är ett fan av musik rik på instrument. DeBeoplay P2-högtalare klarar sig bättre med akustisk musik kan du också lyssna på podcaster eftersom rösterna återges väl.

Beoplay-mobilappen erbjuder ToneTouch-effekter. Tyvärr finns det ingen effekt som positivt ändrar högtalarens ljudåtergivning (ljudet försämras ännu mer). Bluetooth-latens är för hög för att titta på video utan ljud- och bildfördröjning.

Slutsats


Beoplay-P2-test

På papper hade denna ultraportabla Bluetooth-högtalare allt, men Bang & Olufsen gjorde misstaget att öka kraften. Så om du letar efter en ren och naturlig ljudåtergivning kan du gå din väg. De Beoplay P2 kan erbjuda ett kraftfullt ljud, men lite behärskat.

Beoplay P2 Bluetooth-högtalare


köp nu