Skip to content

Aukey SK-M12 högtalarrecension

Aukey är ett varumärke som specialiserar sig på konsumentelektronikprodukter. I katalogen finns externa batterier (powerbank), USB-laddare, kablar, adaptrar för smartphones, biltillbehör, lysdioder etc. Varumärket är också aktivt inom ljudsektorn (hörlurar, hörlurar, högtalare). I denna testa vi är intresserade av en av deras Bluetooth-högtalare, den Aukey SK-M12. Denna modell använder Bluetooth-teknik, är IPX7-certifierad, har två 5 W-högtalare och dess 2600 mAh-batteri ska erbjuda 30 timmars användning. Vi har redan testat några få produkter från Aukey-märket och några av dem var helt nöjda (inklusive Aukey Eclipse-högtalaren). Låt oss tillsammans ta reda på om SK-M12 överträffar tävlingen.

Bra poäng
– Stort batteri
– Resistent
– Lätt att använda


Negativa poäng
– Hans vikt
– Laddtid

Aukey SK-M12 högtalare


högtalare-Aukey-SK-M12

Aukey SK-M12-högtalaren levereras i en rektangulär kartong. Förpackningen är grundläggande, högtalaren är avbildad och tillverkaren har tryckt kontaktlänkar vid problem. Aukey informerar oss också med inskriptionen “Bli grön med Aukey” att förpackningen är återvinningsbar. Detta är en bra poäng för varumärket, inte alla tillverkare gör detta.

När lådan har öppnats får du SK-M12, en användarhandbok, ett 2-årigt garantikort, en mikro-USB-laddningskabel, en ljudkabel för trådbundet lyssnande och en liten metallnål för återställning av högtalaren. Vad som saknas är ett band, men det finns ett element för denna funktion. Skåpet finns tillgängligt för mindre än 40 euro på internet.

Aukey SK-M12-test


Bluetooth-högtalare-Aukey-SK-M12

Aukey SK-M12 är en imponerande och tung Bluetooth-högtalare. Den mäter 20,9 x 8,3 x 7,3 cm vad gäller mått och väger 650 gram. Denna modell är uppenbarligen inte kompakt, men åtminstone absorberar den chock. Hela ytan på höljet är täckt med svart gummi. Högtalarna är skyddade av ett metallgaller. Skruvarna som håller gallret är synliga. Du kan också se Aukey-logotypen mitt i mitten. På ena sidan hittar du ett rött färgat lock som skyddar anslutningen och på motsatt sida hittar du en krok av samma färg. Med kroken kan du sätta i ett rep för att kunna fixera högtalaren på ett stöd (ett räcke, din ryggsäck eller på din cykel). Tillverkaren har också integrerat ett gängat hål under högtalaren. Du kan fästa ett stativ eller vilken kompatibel bas som helst på den. Det finns fästen för att kunna fixa den på styret på din cykel.

Vi har inget att säga om dess byggkvalitet. Uppsättningen kan inte konkurrera med toppmodellerna, men materialen är hållbara och det finns inget synligt monteringsspår. Gummit som omgerAukey SK-M12 högtalare gör att den tål alla typer av stötar och oavsiktliga droppar. Och dessutom har den en IPX7-certifiering. IP-skyddsindex är en internationell standard för vattentätning och beständighet. Detta index klassificerar skyddsnivån som ett material erbjuder mot intrång i fasta och flytande kroppar. IPX7 innebär att inneslutningen är skyddad mot effekten av tillfällig nedsänkning upp till 1 meters djup och i 30 minuter. Det fortsätter att fungera även om du av misstag släpper det i en pool.

Egenskaper


Aukey-SK-M12-recension

Som vi sa precis ovanför är anslutningen gömd bakom det röda locket. Kåpan är ganska svår att öppna, men när den väl har öppnats har du tillgång till hjälpporten för att lyssna i kabelanslutet läge (användbart när batteriet är urladdat), till mikro-USB-porten för att ladda batteriet och till “reset” -knappen. Kom ihåg att sätta tillbaka locket när du inte längre använder anslutningsportarna. De får inte komma i kontakt med vätskor, annars fungerar de inte längre. Det är gummit och locket som gör att högtalaren kan vara vattentät.

Kontrollknapparna är placerade på toppen av högtalaren. Det finns en strömbrytare för att slå på / av högtalaren, en lägesknapp för att välja Bluetooth eller trådbundet lyssnande, en knapp för att ta upp / lägga på dina telefonsamtal och knapparna “+” och “-” används för att ändra ljudet volym. Användningen av högtalaren är extremt enkel. I värsta fall kan du titta på användarhandboken, men normalt kommer de flesta användare att använda den.

Aukey SK-M12 använder Bluetooth-teknik i version 4.1. Det är inte den senaste standarden, men den erbjuder fortfarande en stabil anslutning. Det är också enkelt att para ihop med dina olika enheter. Du startar det trådlösa läget och väljer sedan högtalaren i Bluetooth-menyn på din smartphone / ljudspelare och Bluetooth-anslutningen upprättas. Räckvidden för den trådlösa anslutningen är cirka 10 meter. Anslutningen förblev bra under vårt test.

Prestanda och ljudkvalitet


Aukey-SK-M12-test

När du väl är ansluten via Bluetooth till din enhet behöver du inte längre starta din musik. DeAukey SK-M12 Bluetooth-högtalare är utrustad med två 5W och en passiv radiator. På sund sida bör du inte förvänta dig något extraordinärt, men SK-M12 uppfyller sin roll. Du kommer att kunna lägga till ljud till dina utflykter utomhus med dina vänner, men det är omöjligt att skaka väggarna i ditt interiör med dess högtalare. Ljudkvaliteten är tillräckligt bra för att njuta av dina olika spellistor. Förvrängningen förblir lugn även när volymen är på full effekt. Fixat ett stativ under högtalaren möjliggör en bättre strålning av ljudet. Du kan köpa detta tillbehör för mindre än 10 euro på internet.

Högtalaren har ett 2600 mAh batteri. Aukey lovar 30 timmars autonomi, detta resultat uppnåddes verkligen under vårt test. Så med SK-M12 kan du njuta av din musik i många timmar. Det kommer inte att svika dig under dina utflykter. Du laddar upp batteriet via mikro-USB-porten bakom det röda locket. När batteriet är urladdat kan du fortsätta använda det i trådbundet läge tack vare hjälpporten. Ljudkabeln levereras i lådan.

Slutsats


test-Aukey-SK-M12

Aukey SK-M12 är en low-end Bluetooth-högtalare som erbjuder en tillfredsställande användarupplevelse. Den är robust och har en IPX7-certifiering (skydd mot tillfällig nedsänkning). Ljudet är klart, tillräckligt kraftfullt och dessutom erbjuder det stor autonomi. SK-M12 tillfredsställer användarna med en budget.

Aukey SK-M12 Bluetooth-högtalare


köp nu