Skip to content

Anker Soundcore Sport XL-recension

Varumärket Anker har blivit känt för allmänheten tack vare sina bärbara batterier och dess olika typer av tillbehör (kablar, telefonväskor, laddare etc.) Varumärket marknadsför också produkter inom ljudområdet. Trådbundna och Bluetooth-hörlurar och bärbara trådlösa högtalare. Du hittar tio referenser på den officiella webbplatsen för varumärket. I detta test är vi intresserade av egenskaperna och prestandan hos Anker Soundcore Sport XL. Tillverkaren lovar att den här modellen av Bluetooth-högtalare är solid, IP67-certifierad och kan spela din musik i 15 timmar. Låt oss ta reda på om Soundcore Sport XL håller alla sina löften.

Bra poäng
– Robust design
– Skyddad mot damm och vatten
– Kraftfull
– Tillfredsställande ljudåtergivning


Negativa poäng
– Brist på bas
– Inget NFC-chip
– Inget skydd / transportöverdrag

Anker Soundcore Sport XL-högtalare


anker-sport-xl

Anker Soundcore Sport XL-högtalaren kommer i en liten svart kartong. Inuti hittar du Bluetooth-högtalaren, en mikro-USB-kabel för laddning, ett handledsrem för att kunna fästa den och underlätta transport. Det finns också vanligt pappersarbete: bruksanvisning och garanti. Anker tillhandahåller inte en ljudkabel eller ett skyddskåpa. Även om högtalarbeläggningen är solid, skulle vi ha velat att tillverkaren skulle ge ett lock. Detta tillbehör är aldrig för mycket när du använder en bärbar högtalare. Lådan finns tillgänglig för hundra euro på internet.

Anker Soundcore Sport XL-test


gravid-anker-soundcore-sport-xl

Anker Sport XL har en rektangulär design med ett rundat hörn. Du kan se en metallgrill på högtalarens framsida. Detta skyddar de två drivrutinerna, det hålls av 6 synliga skruvar. Resten är belagd med en plast med gummieffekt. Den främre delen är slät, men så snart du vrider högtalaren kommer du att märka fyrkantiga och rundade former på baksidan. Den passiva subwoofern finns i mitten. Du kommer att se det flytta till takt av din musik. Helheten är välbyggd, det finns inga uppenbara konstruktionsfel.

Materialen som används är solida och låter högtalaren tåla stötar och droppar. Men förutom denna styrka har Anker Soundcore Sport XL en IP67-certifiering. Skyddsindex (IP) är en internationell standard som definierar ett objekts motstånd och skydd mot fasta och flytande kroppar. En IP67-certifiering innebär att Sport XL är helt skyddad mot damm och den är också skyddad mot effekterna av tillfällig nedsänkning upp till 1 meter och i 30 minuter. Du kan därför ta den ut utan att oroa dig för att skada den.

Funktioner och design


Bluetooth-högtalare-anker-soundcore-sport-xl

Även om det inte finns någon särskild Anker-applikation kan du hantera din musik via din smartphone eller direkt på Anker Soundcore Sport XL Bluetooth-högtalare. Kontrollknapparna är placerade på toppen av högtalaren. Det finns en knapp för att slå på / stänga av högtalaren, uppspelning / paus-knappen, knapparna “+” och “-” för att hantera volymen och navigering mellan ljudspår, samt en knapp för att börja para Bluetooth (det finns en LED som visar anslutningsstatus). De andra 3 lysdioderna på högtalaren indikerar batteriladdningen. Du kan fästa handleden som ingår i förpackningen på den lilla metallstången. Detta underlättar transporten, men du kan också använda den för att hänga högtalaren.

Anslutningen skyddas av en infällbar gummilucka. Kom ihåg att byta ut det när du inte använder de olika anslutningsportarna. De får inte vara i kontakt med flytande kroppar. Det finns en USB-port som du kan använda för att ladda en mobil enhet, mikro-USB-porten är där för att ladda högtalaren och 3,65 mm mini-jackporten är användbar om du vill ansluta den trådbundna högtalaren. Vi påminner dig om att ljudkabeln inte medföljer. Å andra sidan finns det en integrerad mikrofon inuti Soundcore Sport XL. Du kan använda denna handsfree-satsfunktion för dina telefonsamtal.

Prestanda och ljudkvalitet


JBL-Go-2-test

Den trådlösa anslutningen till enheterna (smartphone / ljudspelare) är stabil och pålitlig. Det går inte att koppla ur alltför mycket när du lyssnar på din musik. Du kan gå upp till 20 meter bort med din källa. Parning med din enhet görs på konventionella sätt. Du trycker på parningsknappen på högtalaren och väljer sedan Anker Sport XL i Bluetooth-menyn på din enhet. Det är synd att det inte finns något integrerat NFC-chip, det skulle ha underlättat parningen med de olika enheterna.

Anker hävdar att SoundCore Sport XL erbjuder cirka 15 timmars batteritid, men tillverkaren gör det klart att detta beror på volymens kraft och ljudinnehållet. Det inbyggda batteriet i högtalaren är ett 5200 mah litiumjonbatteri. Genom att lyssna på vår musik med en volym mellan 50 och 65% lyckades vi nå 10 timmars autonomi. Å andra sidan, om du använder “power bank” -funktionen (externt batteri) för att ladda din telefon, minskar detta lyssningstiden.

Anker Soundcore Sport XL är utrustad med två drivrutiner på 8W och 2 passiva subwoofers (en som är placerad på framsidan och den andra på baksidan. Den på baksidan ser du att den rör sig till din musiks rytm). För att kunna öka basen rekommenderar vi att du placerar högtalaren nära en vägg när du är inomhus. Om du gör detta kommer basen att återföras till väggen och ljudet förstärks. Resten av ljudspektret är tillräckligt detaljerat och tillräckligt tydligt för att vara roligt. Rösterna är begripliga och topparna är också närvarande (möjligheten är väl kontrollerad). De Soundcore Sport XL är tillräckligt kraftfull för att ge ljud i ett medelstort rum.

Slutsats


anker-soundcore-sport-xl-test

Anker Soundcore Sport XL-högtalaren har mycket goda egenskaper. Materialen som används gör att den är solid och vattentät och ljudet från förarna och passiva lådor är tillfredsställande. Det finns bara basen som borde vara lite mer närvarande.

Anker Soundcore Sport XL Bluetooth-högtalare


köp nu