Skip to content

Anker Soundcore Icon högtalarrecension

Anker är ett kinesiskt företag som tillverkar elektroniska produkter. Dess produktkatalog är också bra levererad. Det finns externa batterier, laddare, kablar, Bluetooth-högtalare etc. Vi har redan testat flera Anker-märkesprodukter (trådlösa hörlurar, bärbara högtalare etc.) Den här gången testar vi högtalaren Soundcore-ikon. Denna modell är speciellt utformad för utomhusbruk. Den använder Bluetooth-teknik för en trådlös anslutning. Kapslingen är IP67-certifierad, så den är motståndskraftig mot dåligt väder (regn, sand, damm). Och ett band är integrerat för att kunna hänga det på din ryggsäck, din mountainbike eller något annat stöd. Upptäck detaljerna om dess egenskaper och prestanda i vår testa.

Bra poäng
– Robust (IP67)
– Fästs via remmen
– Autonomi


Negativa poäng
– Hans väg

Högtalare Anker Soundcore-ikon


Soundcore-ikon

Anker Soundcore Icon-högtalaren kommer i en klassisk kartong. Soundcore-ikonen är avbildad på frontpanelen och tillverkaren har också markerat några av dess specifika egenskaper (trådlös anslutning, IPX-certifiering, batteritid etc.) När lådan är öppen kommer du över högtalaren. element. Förutom Bluetooth-högtalaren får du en mikro-USB-kabel för att ladda högtalaren och det vanliga pappersarbetet (användarhandbok, garanti). Högtalaren är tillgänglig för 59,99 € på internet.

Anker Soundcore Icon Test


högtalare-Anker-Soundcore-ikon

Högtalaren mäter 21,2 x 10,8 x 7,2 cm och väger 354 gram. Den har en rundad design som liknar en stor kapsel. Byggaren använde plast och gummi för att designa det. Framsidan och baksidan är täckta med ett svart tyg under vilket högtalarna är placerade. Kontrollknapparna placeras på gummibeläggningen. Anker har också integrerat två status-lysdioder. Det finns inget att klaga på helhetens kvalitet. Material och ytbehandlingar motsvarar försäljningspriset för kapslingen. Vi testade den svarta färgversionen, men högtalaren finns också i orange eller vit.

Materialen är starka, högtalaren tål stötar och droppar. Dessutom är den IP67-certifierad. IP-skyddsindex är en internationell standard för vattentätning. Detta index klassificerar skyddsnivån som ett material erbjuder mot intrång i fasta och flytande kroppar. IP67 betyder att den är helt skyddad mot damm och den är också skyddad mot effekterna av tillfällig nedsänkning upp till 1 meters djup och i 30 minuter. Så det kan nedsänkas i vatten, men under en begränsad tid. Högtalaren flyter när den är i vatten.

Anker Soundcore-ikonen är kompakt, du kan ta den väldigt enkelt när du är på språng. Integrationen av gummibandet är en mycket bra idé. Med detta kan du hänga högtalaren på din ryggsäck, på styret på din mountainbike eller på ett annat stöd. Detta element förbättrar kapslingen. Hon kan följa med dig under alla dina utflykter utomhus. Tänk på att du kan ta bort gummibandet om du inte behöver det. Anker tillhandahåller inte ett skydd / transportöverdrag. Men om detta tillbehör är viktigt för dig kan du köpa det för ungefär tio euro på internet.

Egenskaper


Anker-Soundcore-Icon-recension

Högtalaren använder Bluetooth-teknik. Den trådlösa anslutningen med dina olika enheter görs mycket snabbt. Allt du behöver göra är att sätta på högtalaren med strömbrytaren och sedan starta ihopparningen med knappen som representerar Bluetooth-logotypen. När trådlös ihopparning har startat behöver du inte längre gå till Bluetooth-menyn på din enhet för att välja högtalare. Det är snabbt och enkelt (alla användare som har använt Bluetooth-enheter känner till den här proceduren). Du kan läsa i användarhandboken för att förstå hur högtalaren fungerar. Det finns inget NFC-chip (Near Field Communication) på den här modellen.

Kontrollknapparna placeras på gummibeläggningen. Det finns totalt fem, en knapp för att slå på / av högtalaren, Soundcore-logotypen för att hantera uppspelning / paus i din musik, “+” och “-” knapparna för att hantera ljudvolymen och Bluetooth-logotypen för trådlös ihopparning . Den sista knappen kan också användas för att para ihop två högtalare Anker Soundcore-ikon. Med den här konfigurationen får du stereoljud och kraftfullare. Denna funktion är inte begränsad till endast den här modellen. Du kan till exempel associera den med Soundcore Flare eller Soundcore Boost. Tillverkaren har integrerat två mikrofoner för handsfreesamtal. Du måste stanna mindre än 1,5 meter från högtalaren så att din röst hörs av personen du pratar med.

Prestanda och ljudkvalitet


Anker-Soundcore-Ikon-test

När du väl är ansluten via Bluetooth med smartphone / surfplatta eller ljudspelare behöver du inte längre starta din musik. Du kommer inte bli förvånad över att veta att det inte är med den här högtalaren som du kan skaka väggarna i ditt interiör eller låta en stor kväll. Ljudet från Anker Soundcore Icon är korrekt. Givningen är tydlig, men basen är inte tillräckligt närvarande. Samtidigt kunde tillverkaren inte integrera en stor passiv radiator i ett hölje av denna storlek. Det kommer att vara nödvändigt att undvika att trycka volymen maximalt för att undvika distorsion. Soundcore-ikonen fullgör sin roll, men du borde inte be om mer. Det kommer att vara perfekt för nära lyssnande. Du kan vända dig till Anker SoundCore Boost om du vill ha ett mer balanserat och kraftfullt ljud. Annars finns det också SoundCore Flare som erbjuder 360 ° ljudåtergivning.

Tillverkaren tillkännager 12 timmars autonomi för Soundcore Icon. Denna prestation respekteras inte helt. Vi kunde använda högtalaren i nästan 11 timmar med volymen inställd på mellan 40 och 50%. Det är inte den mest varaktiga Bluetooth-högtalaren på ljudmarknaden, men denna prestanda är fortfarande anständig för en högtalare av denna storlek. Anslutningarna är skyddade av ett gummilock. Glöm inte att sätta tillbaka den på plats, anslutningsportarna får inte komma i kontakt med vatten. När batteriet är urladdat laddar du det via mikro-USB-porten. Du kan också använda högtalaren i kabelanslutet läge via hjälpporten. Micro USB-kabeln medföljer i förpackningen. Om du inte har en ljudkabel kan du köpa en för några dollar på internet.

Slutsats


test-Anker-Soundcore-ikon

Anker Soundcore Icon är en robust, vattentät (IP67) och lätt transportabel Bluetooth-högtalare. Tillverkaren har satsat på transportabilitet på den här modellen (hakbar via remmen). Problemet är att ljudkvaliteten är lägre jämfört med andra modeller av märket.

Soundcore Icon-högtalare


köp nu